Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 00:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 True Image 8.0 firmy Acronis 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post True Image 8.0 firmy Acronis
Witam.
Wiem, że pytanie nie dotyczy obróbki wideo ale chcę Was zapytać :
Czy ktoś używa w/w programu do tworzenia kopii bezpieczeństwa ?
Przede wszystkim czy działa on z dyskiem twardym S-ATA ?
Pozdrawiam.


środa, 1 grudnia 2004, 23:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Pobrałem i zainstalowałem wersję trial ze strony polskiego dystrybutora.
Program obsługuje także dysk twardy S-ATA. Polecam.
Pozdrawiam.
PS.
Moje posty nie dotyczyły szeroko rozumianej obróbki wideo niemniej pozwoliłem sobie na poruszenie tej tematyki na forum gdzie jestem użytkownikiem.


czwartek, 2 grudnia 2004, 16:29
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Pozwolę sobie odświeżyć post o programie true image firmy acronis...
Faktem jest że program nie dotyczy bezpośrednio obróbki wideo, ale może okazać się bardzo pomocny, a mianowicie;
-Zamiast instalowania dwóch systemów na jednym kompie co niektórzy praktykują(jeden tylko do obróbki wideo) instaluję system z niezbędnymi sterami i programem do obróbki, odinstalowywując(z xp w moim przypadku) wszystko co zbędne(wszelkie niepotrzebne usługi) co może przyśpieszyć całego kompa, i robię sobie obraz, którego przywrócenie trwa kilka minut...
Dodatkowo mam obraz systemu do normalnego użytkowania kompa(codziennego).
Jak mam zamiar obrobić film który zrobiłem. to robię sobie obraz systemu, pod warunkiem że jest jeszcze, że tak powiem świeży(jeśli nie to nie ma sensu, po obróbce przywracam system do codziennego użytku)
Następnie odtwarzam obraz systemu do obróbki co nie trwa nawet 5 minut i montuje materiał na systemie idealnie przygotowanym do tego.

Dodatkowym atutem programu jest niezła kompresja, co pozwala(chyba jeszcze nie próbowałem) zrobić obraz surowego materiału ok13GB i zmieścić to na płytce DVD, co jest tanim sposobem archiwizacji...

POLECAM

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


wtorek, 10 maja 2005, 18:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Temat zeszłoroczny ale przy przeglądaniu archiwum zauważyłem komentarz Siwyy-ego. Rzeczywiście program jest godny polecenia i to przy różnych aspektach, które poruszył Siwyyy. Ja używam go do tworzenia obrazu partycji systemowej.
Odnośnie maksymalnej kompresji to obraz 7,38GB zajmuje na płytce DVD 3,77 GB. Myślę więc, że około 13GB zmieściłoby się na 2 płytkach.
Program warty swojej ceny. Polecam.
Pozdrawiam : Marian

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 24 lipca 2005, 20:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL