Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 13:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Program Do Print Screenow 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Program Do Print Screenow
Czy ktos z was zna program do robienia print screenow , tylko zeby mozna bylo zrobic screena filmikowi lecacemu na kapie . w pewnym momencie


środa, 29 grudnia 2004, 11:23
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 15:32
Posty: 35
Post 
Alt+PrintScreen=zrzut ekranowy, później już tylko Ctrl+V w dowolnym edytorze graficznym, może być nawet Paint :wink:


Pozdrawiam


środa, 29 grudnia 2004, 11:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
... albo wrzucenie filmu na timeline w dowolnym sofcie NLE i wyeksportowanie klatki do pliku graficznego. Tak jest nawet lepiej bo można sobie dokładnie ustawić, którą klatkę złapiemy.
Pozdrawiam


środa, 29 grudnia 2004, 12:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a czy timeline mozna z neta sciagnac ?


środa, 29 grudnia 2004, 12:42
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Anonymous napisał(a):
a czy timeline mozna z neta sciagnac ?

:-D Dobre, dobre....
Oczywiście - musisz tylko dobrze poszukać !

A tak na poważnie (bo nie wypada śmiać się z czyjejś niewiedzy) tłumaczę, iż Timeline to nie jest program tylko w dosłownym tłumaczeniu Linia Czasu, która to występuje w programach NLE - czyli do Nieliniowego Montażu Video. Na niej można umieszczać klipy video w odpowiedniej kolejności itd.


środa, 29 grudnia 2004, 13:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
pomozesz mi to pobrac bo jak narazie nie wiem skad i nic nie kapuje :(


środa, 29 grudnia 2004, 13:30
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Anonymous napisał(a):
pomozesz mi to pobrac bo jak narazie nie wiem skad i nic nie kapuje :(

Wybacz ale nie czuję sie na siłach...
W Twoim (szczególnym) przypadku najlepiej zastosuj się do rad kolegi ADI - tak będzie najprościej i najprędzej. I nie musisz nic ściągać bo Painta masz w Windowsie.
Pozdrawiam


środa, 29 grudnia 2004, 13:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no wiem ale jak sie screena robi to nie widac obrazu :(


środa, 29 grudnia 2004, 13:36
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 15:32
Posty: 35
Post 
http://www.chip.pl dzial download jezeli sobie nie radzisz, jest tam mnostwo takiego softu i za free!

Pozdrawiam


środa, 29 grudnia 2004, 14:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
adi napisał(a):
www.chip.pl dzial download jezeli sobie nie radzisz, jest tam mnostwo takiego softu i za free!

Dokładnie ! Ażeby jeszcze ułatwic Ci poszukiwania podaję link do działu, który nazywa się "Zrzutery ekranów":

http://download.chip.pl/index/download_ ... 91d6a55cb6


środa, 29 grudnia 2004, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak dzieki za tyle programow ale zaden z nich nie robi screena w ktorym widac zdjecie zrobione filmikowi tylko czarny obraz


środa, 29 grudnia 2004, 19:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ręce i nogi opadają :D


środa, 29 grudnia 2004, 23:14
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak ktos poda najlepszy program w ktorym widac screeny zrobione filmikowi to wtedy bardzo podziekuje :D


czwartek, 30 grudnia 2004, 11:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Pojedyńczą klatkę filmu można zapisać AllPlayerem. Tu masz linka
http://marbit.com.pl/download.htm
A żeby już skończyć tą głupią dyskusje to powiem jeszcze, że zapisuje się klatki klawiszem F12, a przesuwa o jedną klatkę klawiszem 1. Strzałki powodują przewinięcie filmiu o bodaj 20 sekund.


czwartek, 30 grudnia 2004, 13:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 17:25
Posty: 3
Post 
Na poczatku witam jako ze to bedzie moj pierwszy post :)

Nie zaczynalem nowego tematu bo w sumie rozchodzi sie o podobna sprawe :)

Chodzi mi o jakis automat co zrobi mi screeny na podstawie jakiegos wzorca czyli np co 10 sekund albo wytnie mi co jakas ilosc klatek. Slyszalem ze jest cos takiego albo jest taka funkja w jakims programie co to zrobi.....

wiem ze moge zrobic to recznie ale chodzi mi o autmat .....bo zrobienie 200 screenow z powiedzmy 30 minutowego materialu jest troche meczace :)

Chyba najlepej by bylo jak to by separowalo i zapisywalo poszczgólne klatki niz print screena robilo(chodzi mi zeby byla dobra jakosc tego tego jpega)


ale najbardziej mi zalezy na automatyce czyli okreslam plik video.....okreslam ile albo co jaki czas chce miec jpg tworze katalog w ktorym maja byc zapisane screeny i reszte robi soft :)


poniedziałek, 21 lutego 2005, 17:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL