Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 12:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 witam i mam pytanie o nagrywanie na pc ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 grudnia 2004, 17:46
Posty: 2
Post witam i mam pytanie o nagrywanie na pc ?
Jestem tu nowy i mam problem z nagrywaniem na pc.
Tzn mam
-karta telewizyjna WINFAST TV 2000 XP WDM VIDEO CAPTURE
-dźwiękowa zintegrowana REALTEK AC97 AUDIO
-karta grafiki RADEON 9600
-PROCESOR ATHLON XP 2500+
-PŁYTA VIA KT 600
-nagrywarkę LITEON
-do obróbki filmu ULEAD DVD MOVIE FACTORY 3 SE
I problem polega na tym że film jak mi sie juz nagra na dysk twardy to przy odtwarzaniu zatrzymuje się jest słabej jakosci odtwarza czasami poklatkowo , nie mówię już że po pocięciu i konwersji na płytę jest tak samo czyli problem leży po stronie nagrywania na początku.
Może ktoś z kolegów zlitował by sie nademną i podpowiedział bo może coś jest źle poustawiane.
Pozdrawiam POPIOŁEK.


niedziela, 2 stycznia 2005, 19:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Karta telewizyjna nie jest najefektywniejszym rozwiązaniem przy zgrywaniu materiału wideo.
Zapewne rozmawiamy o materiale analogowym.
No ale jeśli już tak ma być to proponuję :
- osobna, zdefragmentowana partycja na materiał wideo,
- włączone DMA,
- wyłączone programy działające w tle (antywirusowy, firewall, inne)
- pamięć RAM 512 MB,
- zoptymalizowany OS (pronponuję W2k),
To tak na początek.
Napisz jeszcze jaki masz dysk twardy i system operacyjny ?
Powodzenia.
Pozdrawiam.

_________________
Komputer służy do tego aby ułatwić ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.


niedziela, 2 stycznia 2005, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Po pierwsze, zgrywaj materiał filmowy bez kompresji bo gubienie klatek to typowa niewydolność kompresji w locie, inaczej mówiąc nie wyrabia ci komputer (najczęściej procek), dysk też ma znaczenie ale myślę że przy tej konfiguracji kompa jest raczej w miarę współczesny (polecam defragmentacje i powyłączaj programy które pracują w tle) Zgrywaj materiał do pliku avi tylko jeśli przez kartę telewizyjna to raczej w rozdzielczości 352x288 typowe video cd, przypuszczam że większych rozdzielczości przechwytywania ta karta nie obsługuje. Musisz liczyć się z tym że taki plik filmowy bez kompresji będzie sporo zajmował na twardym.

Pozdrawiam


niedziela, 2 stycznia 2005, 22:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 21 grudnia 2004, 17:46
Posty: 2
Post 
Witam.
Dysk mam 120 GB podzielony tak ze tam gdzie sie nagrywa jest 70 GB
kartę tv mam ustawioną na 758 x coć tam najwyżej.
Spróbuje to zmniejszyć i jest tam kilka kodeków mam włączony MPEG 2 z optymalnym nagrywaniem.
A system to Windows XP profesjonal.
Pozdrawiam POPIOŁEK.
ps. myslałem że na giełdzie duża firma powiedziałem im co chcę robić i pod to sprzedali mi ten komputer a tu kicha.


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 00:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL