Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 13:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 AP 1.5 i Procoder 2.0 NIC NIE WARTE??? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 21 grudnia 2004, 15:20
Posty: 29
Post AP 1.5 i Procoder 2.0 NIC NIE WARTE???
Montuje w AP 1.5, pozniej przez procodera 2.0 do mpeg i w pliku wynikowym na twarzach pojawiaja sie białe plamy jakby twarze byly przez chwile przeswietlone... Czy ktos spotkał sie może z czyms takim?

Material sprawdzałem na stacjonarnym odtwarzaczu dvd wiec problem monitora odpada...
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz


czwartek, 20 stycznia 2005, 01:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Tego programu nie używałem, ale z Canopusem mam również problem, chodzi o pixelizację w Procoder Expressie.Chyba z produktami tej firmy nie jest najlepiej skoro na pytanie zadane dystrybutorowi Canopusa, BS MULTIMEDIA do tej pory bezskutecznie czekam na odpowiedź od p.Bogusława Spalii ......


czwartek, 20 stycznia 2005, 01:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 21 grudnia 2004, 15:20
Posty: 29
Post 
...i sie nie doczekasz... ja tez kiedys prosilem o pomoc p. Spale ale bezskutecznie. Pewnie dlatego że nie jestem jego klientem.

Pozdrawiam i dalej czekam na pomoc w rozwiązaniu problemu.


czwartek, 20 stycznia 2005, 01:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
To prawda, ja równiez nie jestem jego klientem :(


czwartek, 20 stycznia 2005, 10:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
Procoder 2 jest jednym z najlepszych coderów na polskim rynku. Posiadam go (zakupiłem w Angli), nie występuje u mnie żadna pikselizacja a mieszczę 2 godziny filmu na płycie DVD 4.7 GB i wszyscy są zachwyceni jakością. Grunt to wysoka jakość filmu nagranego kamerą
- dobre oświetlenie. Posiadam także Adobe Premiere 6.5 z encoderem programowym i choć jakość jest nieco słabsza od procodera 2 to też jest bardzo dobra. Jakość zależy głównie od ustawień bitrate.


sobota, 19 marca 2005, 14:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1643
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Pracuję na AP 6,5 z Procoderem Express - bezproblemowo. Obydwa programy mam oryginalne z licencjami tak, że zawsze mogę w razie potrzeby uzyskać pomoc u producentów softu lub dystrybutorów. Myślę, że nieprawidłowa praca programów często wynika z tego, że są skrakowane, a nie wierzę, aby programiści nie zastawili wymyślnych "pułapek" na piratów. W w/w postach nie poruszono tego tematu, więc jak sprawy się mają - soft jest oryginalny, czy z giełdy ?
Pozdrawiam


poniedziałek, 4 kwietnia 2005, 14:28
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
Masz rację Star jak się ma scrakowane programy może być lipa. Dlatego drodzy panowie czasami nie wychodzi, co?


wtorek, 12 kwietnia 2005, 22:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
Witam, przy eksporcie z AP Pro przez Procodera 2 ustawienia wyglądają tak:
mpg2 dvd mastering quality
Bitrate Type VBR
Number of Passes - 2 pass
Video Bitrate 6000
Max Bitrate 8000

Przy tych ustawienia max na jedna plyte dvd 4,7 wchodzi 95 min filmu.

Czy te ustawienia są poprawne? I co zmienić w ustawieniach, zeby na jedna płytke dvd weszło np 1h 50' bez straty jakości.???


wtorek, 17 maja 2005, 10:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post 
A co z dźwiękiem 192 czy 224?
Dla 2 godzin ustawiam:
VBR 2-pass
obraz bitrate: max:6000, średnio:4500, min.1500
dźwięk: 192.
2 godziny materiału z 3-poziomowym menu i ruchomymi chapterami zajmuje ok. 4,3 Gb.
Jakość moim zdaniem lepsza od innych kodeków z wyższymi ustawieniami.


wtorek, 17 maja 2005, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 636
Post 
no własnie, zapomniał napisac o audio :oops:

Audio ustawiam PCM i póżniej programem ffmpeg konwertuje do AC3 (Bitrate 192, Sample rate 48000, 2 ch.)

czy lepiej odrazu w Procoderze2 ustawic MPEG Audio Layer -2 ???


wtorek, 17 maja 2005, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 214
Post 
Trudno powiedzieć. Ja od razu ustawiam dźwięk w Procoderze. Musisz troszę poeksperymentować ja do wszystkich ustawień doszedłem sam włączjąc na noce komputer z różnymi ustawieniami dźwięku i obrazu, później wypalałem płyty DVD-RW i porównywałem. Napewno przy ustawieniach 2 pass kodowanie trwa dłużej ale się opłaca w kontekście rozmiaru pliku i jakości obrazu.


wtorek, 17 maja 2005, 12:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 listopada 2004, 17:29
Posty: 65
Lokalizacja: Suwałki
Post 
nalepiej ustawić w ustawieniach Procodera 2 audio na mpeg 2 Audio Layer wtedy plik dźwięku jest połączony z plikiem video.


środa, 8 czerwca 2005, 12:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Juhas napisał(a):
nalepiej ustawić w ustawieniach Procodera 2 audio na mpeg 2 Audio Layer wtedy plik dźwięku jest połączony z plikiem video.



co jest nieprawdą bo procoder tworzy 2 osobne pliki które importujesz do programu do authoringu :lol:


poniedziałek, 8 maja 2006, 22:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 lutego 2005, 23:40
Posty: 1160
Post 
Hmm
jak czytam to co wypisujecie to co niektórzy chyba nie uzywali jeszcze procodera 2,0
moze w polaczeniu z AP1,5 jest inaczej. Ja uzywam AP 6,5> rezultat jest taki max filmu na timeline nie wiecej niz 120 minut. Ustawiam VBR , ustawy dzwieku bez zmian i nieprawdą jest ze nie mozna wyeksportowac w jednym pilku VIDEO+AUDIO. Mozna trzeba przestawic w opcjach na program stream i po kłopocie,
po drugie procoder ustawia sam sobie wielkość pliku jezeli jest to film dłuzszy lub równy godzinie to plik wynikowy ma ok. 4,13 GB zmienia sie tylko bitrate ale próbowałem ze przy nagraniu z kamerki dobrej jakosci filmu gdy ustawie bitrate mniejsze czy wieksze naprawde jest to niezauwazalne na ekranie tv.
Jezeli chcesz miec jakosc 2 godzinnego filmu w jakosci filmu godzinnego procoder wyeksportuje dwa pliki wynikowe albo jeden o wielkosci ok 9 GB który mozna nagrac na płytke dwuwarstwową.
Mała rada trzeba czytac co jest napisane a jak nie panimaju to trzeba kupic słownik lub sciagnac translatora angielsko-polskiego i po problemie
według mnie procoder 2,0 to najlepszy programik jakosc brzytwa chyba ze ktos kreci kamerka za 2tys to niech nie oczekuje jakosci TVN poza tym barwe nasycenie jaskrowaosc tez mozna ustawic jaka sie chce wraz z redukcja szumów. To tak jak z kamerka. Jak ktos kreci na auto to tez niech nie oczekuje ze bedzie super jakosc filmu bo nawet na pd 170 czy psr 250 mozna sknocic cały obraz
koniec kropka com pl


poniedziałek, 8 maja 2006, 23:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL