Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 00:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 XPLODE i GF 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post XPLODE i GF
Czy ktoś pracuje na Ediusie z GF'em powiedzmy 6600 albo coś koło tego ? Chodzi generalnie o to że nie potrafię sobie tak skonfigurować GF'a żeby mi Xplode chodził w RT ... Myk polega na tym że po zainstalowaniu łatki do Xploda i przestawieniu Xplode'a w zakładce 3D Render zamiast efektów na Ediusie mam czarną planszę ... ;/

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 18 kwietnia 2005, 14:19
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Z tym RT przy Xplode to nie taka prosta sprawa. Przejścia z tego pakietu potrzebują sporo mocy obliczeniowej. Napisz jaką to łatkę zainstalowałeś o której piszesz to może coś się wyjaśni i da się coś zaradzić.


niedziela, 1 maja 2005, 22:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Witam,
próbowałem na z kartą Gainwarda 6600GT. Jest jak piszesz...
Zmieniłem grafike na ATI X600PRO. Konfiguracja w zakładce 3D:
Ustawienia główne - "ptaszek" na - Ustawienia użytkownika
Antyaliasing - strzałka maksymalnie w prawo !
Czekaj na synchronizację pionową - ZAWSZE WYŁĄCZONE !
Zmainy należy zatwierdzić i zrestartować komputer !
Teraz czas na instalacje upgrade do XPLODE 4 PRO.
Neleży zainstalować plik o nazwie "Xplode Professional v4.04 Update"
(waga 82,9MB), jest do zassania na stronce Canopusa. Tylko dla zarejestrowanych uzytkowników pakietu Xplode'a !
Po instalacji dogrywamy plik o nazwie "XPnVidiaAti.exe" (183,5KB)
Teraz wchodzimy w zakładkę Xplode Config i w zakładce 3D Render wybieramy ATI Hardware renderer. Klikamy na przycisku config, znajdującym sie po prawej stronie okna i wybieramy (1) ATI X600PRO T&HAL
Restartujemy komputer i po kłopocie. Sprawdziłem na konfiguracji:
P4 3,4GHz podkręcony na 3,74GHz + 2 GB RAM DDR2 GEIL + grafika ATI X600PRO PCI EX firmy Sapphire + płyta ASUS P5AD2E Premium
Program testowy - EDIUS 3.30. WSZYSTKIE EFEKTY z pakietu Xplode 4.04 działają bezproblemowo w RT !
Pozdrawiam.


poniedziałek, 2 maja 2005, 11:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Ja jednak trochę odwrócę kota ogonem i stwierdzę, że dla efektów RT przy Xplode najważniejszy jest procesor a w drugiej kolejności pamięć ram. Zmieniając ustawienia w XplodeConfig/render mode powiedzmy na fastest wbrew pozorom ułatwiamy życie tylko CPU, wydajność GPU nie ma tu większego znaczenia o ile jest to w miarę nowa karta graficzna.
Osobiście posiadam GF6800 GT i jakoś tego RT nijak osiągnąć nie mogę (Barton 3200) bo się na moim procku po prostu nie da.


poniedziałek, 2 maja 2005, 12:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
jestem posiadaczem karty x800xt gigabyte i kompa 2 x xeon 2.8GHz. Pracuje na Ediusie 3 pro i mam efekty xplode 4. Wszystko biega bez renderingu. :))


poniedziałek, 2 maja 2005, 13:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL