Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 14:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 kwietnia 2005, 17:10
Posty: 3
Post Adobe Premiere
Witam. mam taki mały problem. Robie napisy w Adobe after effects, zapisuje je jako nieskompresowany filmik , ktory nastepnie wrzucam do adobe premiere pro 1.5. Po zmontowaniu calego filmiku eksportuje oczyiscie caly filmik, tez nieskompresowny, ale okazuje sie ze napisy, ktore zapisane w after effects byly bardzo wyraznie, po wrzuceniu do adobe premiere i zapisaniu jako film robią sie rozmazane i dosc niewyraznie... mozna ustawic jakos w adobe premiere, aby napisy po wyeksportowaniu do filmu byly wyrazne?? nie wiem od czego to zalezy... jezeli ktos potrafi rozwiazac moj problem to prosze o odpowiedz;)

pozdrawiam


niedziela, 24 kwietnia 2005, 17:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Problem prawdopodobnie leży w nielicencjonowanym sofcie, chyba, że się mylę? :wink:


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 09:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08
Posty: 206
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Jaki rozmiar ustalasz dla New Composition -(Width: Height i Resolution) rozpoczynając pracę w AE? Mam przeczucie, że tu robisz błąd, ale niekoniecznie.

_________________
Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Może to też być kwestia przeplotu. Zresztą robisz to wg mnie w nieprawidłowej kolejności. Najpierw zmontować w AP, a następnie projekt AP otworzyć w AE i tam dorobić co trzeba i wyeksportować

PS. Widzę, że mamy kolejnego maniaka legalnego softu uważającego że wszyscy jadą na piratach. Nie pomyślałeś, że w ten sposób możesz obrazić autora tematu.


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 09:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 23 kwietnia 2003, 11:08
Posty: 206
Lokalizacja: Małopolska
Post 
Damian, kolejność nie ma znaczenia. Można robić jak komu wygodnie, czyli robić napisy osobno i kluczować w AP, albo podkładać je bezpośrednio w AE. Przynajmniej nie ma ona wpływu na jakość jeśli wszystkie ustawienia są prawidłowo dobrane.

_________________
Pro- FART
Nie cofaj się przed wysiłkiem, każdy wysiłek przynosi owoc, łatwiej jest powiedzieć, co się myśli, niż wykonać co się mówi.


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 09:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 kwietnia 2005, 17:10
Posty: 3
Post 
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, juz rozwiklalem ten probnlem i rzeczywiscie najwazniejsza sprawą jest usatelnie rozdzielczosci przy rozpoczynaniu nowego projektu. Teraz gdy wartosci rozdzielcze ustawilem identycznie dla AE jak i AP wszystko gra i napisy sa tkaie jak powinny. Dzieki raz jeszcze wszystkim za pomoc.

pozdrawiam

PROFART napisał(a):
Jaki rozmiar ustalasz dla New Composition -(Width: Height i Resolution) rozpoczynając pracę w AE? Mam przeczucie, że tu robisz błąd, ale niekoniecznie.


racja- podstawowy bład :oops:


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 10:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
PROFART napisał(a):
Damian, kolejność nie ma znaczenia. Można robić jak komu wygodnie, czyli robić napisy osobno i kluczować w AP, albo podkładać je bezpośrednio w AE. Przynajmniej nie ma ona wpływu na jakość jeśli wszystkie ustawienia są prawidłowo dobrane.
Troche źle sie wyraziłem. Chodziło mi o to, że wygodniej jest na zmontowany materiał nakładać napisy itp., szczególnie że pracuje na nieskompresowanym materiale. A kolejność może mieć znaczenie, zauważyłem ostatnio, że AP Pro nienajlepiej nakłada klipy QuickTime z różnymi wartościami Opacity. Niższe wartości obcinał do 0 i wyglądało to niespecjalnie. AE robi to elegancko.


poniedziałek, 25 kwietnia 2005, 13:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 kwietnia 2005, 17:10
Posty: 3
Post 
mam jeszcze jedno pytanie, ktore ciagle mnie nurtuje.
Co jest najwazniejsze, aby przy montowaniu filmu i pozniejszej jego kompresji działał on na jak najwiekszej ilosci komputerów? nie chodzi mi o posiadane kodeki, ale bardziej o sprzet. chcem zeby moj film chodzil takze na slabszych komputerach. co jest wiec wazne, rozdzielczosc projektu, kompresja?? jak najlepiej skonfigurowac to w adobe premiere??


wtorek, 26 kwietnia 2005, 11:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 listopada 2005, 13:19
Posty: 21
Post 
Wracając do pierwszego wątku proponowałbym wszystkie grafiki w tym napisy robić w Photoshopie i zapisywać jako sekwencje TARG albo jako Bitmapy , z tego co zauważyłem nie spada jakość po wrzuceniu i wyrenderowaniu w Premierce poza tym nie spotkałem się z problemem migotania
Pozdrawiam


piątek, 21 kwietnia 2006, 22:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 25 grudnia 2005, 15:55
Posty: 211
Lokalizacja: waw
Post 
PiechuFootbag napisał(a):
mam jeszcze jedno pytanie, ktore ciagle mnie nurtuje.
Co jest najwazniejsze, aby przy montowaniu filmu i pozniejszej jego kompresji działał on na jak najwiekszej ilosci komputerów? nie chodzi mi o posiadane kodeki, ale bardziej o sprzet. chcem zeby moj film chodzil takze na slabszych komputerach. co jest wiec wazne, rozdzielczosc projektu, kompresja?? jak najlepiej skonfigurowac to w adobe premiere??


Ja zapisuje zwyklego mpeg, niezmieniajac rozdzielczosci i nie zdarzylo sie jeszcze, zeby ktos narzekal. Oczywiscie plik taki troszlke zajmuje, ale nie bawiac sie w kodowanie zaoszczedzam sporo czasu i nerwow (a noz ktos nie posiada aktualnych) Z rozdzielczoscia trzeba chyba jednak uwazac w wypadku materialu HD, bo trzeba naprawde mocnej maszyny zeby zapuscic sobie filmik w max rozdzielczosci HD:)


piątek, 21 kwietnia 2006, 23:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Do DeLux i Maciejooo - zastanówcie się jaki jest sens odpowiadać na post po roku czasu.


sobota, 22 kwietnia 2006, 00:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL