Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 01:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z przechwytywaniem 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post Problem z przechwytywaniem
Witam

O moim problemie z przechwytywaniem filmu już pisałem ale może teraz ktoś mi pomoże. A mianowicie: jedynym programem jakim mogę ściągnąć film z kamery jest UVS7 Basic. wszelkie inne tj Pinacle7,8,9, Ulead DVD movieFactory, Gold producer, Windows Movie Maker a nawet UVS8 przerywają przechwytywanie po kilku sekundach. Zestaw tych programów testowałem na win2000 jak i XP, zawsze to samo. Tak więc UVS7 trzymam z konieczności a całą resztę robię w innych programach. Zastanawiające jest również to, że UVS8 wywala się przy przechwytywaniu. Jeśli ktoś wie w czym może być problem to proszę o pomoc. Komputer mam dość przyzwoity:
procesor: Athlon 1700+
mainb: MSI KT3 Ultra
RAM: 256MB
HDD: 40GB ATA 7200rpm

Mój kolega nie ma żadnych problemów na celeronie 700MHz i HDD 10GB

I proszę nie piszcie o takich sprawach jak partycja NTFS czy obowiązkowa defragmentacja prze przechwytywaniem.

dzięki i pozdrawiam


czwartek, 5 maja 2005, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
I właśnie dlatego wolę produkty Intela...


czwartek, 5 maja 2005, 14:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
AMD do video ? :oops:
Tylko INTEL ! :)


czwartek, 5 maja 2005, 14:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
Dlaczego nie AMD, instrukcja do pinacla wręcz zaleca te procesory!?


czwartek, 5 maja 2005, 15:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 21:54
Posty: 162
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ja bym dołożył co najmniej drugie tyle pamięci...
Nie zaszkodzi a może pomóc :lol:

_________________
PIERWSZE KROKI
Canon MV690
Epox 8RDA3+ pro
Athlon XP 2600+
1GB TwinMos
GF5500 128MB
Maxtor 80GB +Samsung 160GB
liteon 851S


czwartek, 5 maja 2005, 16:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Source napisał(a):
AMD do video ? :oops:
Tylko INTEL ! :)

Powiem tylko tyle - nie zgadzam się z tym.


czwartek, 5 maja 2005, 19:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
... i ja także ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 5 maja 2005, 20:38
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
Panowie

tematem postu nie była wyższość Intela nad AMD, poradźcie coś na temat, please.


piątek, 6 maja 2005, 08:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
heh - może nikt nigdy nie miał takich problemów ... :P nie za dużo wiem o tym jak przechwytujesz i czym, ale skoro aż tyle programów sobie z tym nie radzi to na mój gust masz coś skopane w systemie, a nei jest to wina żadnego z tych programów ... postaw winde od nowa, zainstaluj poprawnie wszystkie sterowniki, zoptymalizuj winde, zaktualizuj winde (odradzam SP2) i nei powinieneś mieć żadnych problemów ...
Powodzenia

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 7 maja 2005, 18:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Bywa czasem, że kabel jest wadliwy (miałem tak osobiście, po kilku sekundach przerywało transmisję) po zmianie reką odjął. Pozdrawiam


sobota, 7 maja 2005, 18:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Dlaczego tak odradzacie SP2 ? Mam od września, i żadnych problemów ze zgrywaniem. Athlon 2600+itd.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


sobota, 7 maja 2005, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Potwierdzam, SP2 nie robi problemów, a stabilność systemu w moim odczuciu nienaganna.
Problemy mogą stwarzać różnorodne syfy połapane z internetu, dlatego trzeba mieć dobrze zabezpieczony system i regularnie skanować jakimś antyspy'em np. Microsoft AntiSpyware - dościągnięcia z http://www.centrumxp.pl
Pozdro


sobota, 7 maja 2005, 19:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
SP2 jest syfny jako nakladka. Jezli instalujesz WindeSP2 z plyty to wszytsko jest OK.

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


sobota, 7 maja 2005, 23:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
michas, a może masz zainstalowanych kilka różnych kodeków DV w systemie?
W każdym razie nie jest to wina procesora AMD. Wogóle te wszystkie wypowiedzi o wyższości Intela nad AMD są bez sensu, Lukas przy tworzeniu efektów do "gwiezdnych wojen" ostatnio wykorzystał procesory AMD64 pracujące pod kontrolą WinXP 64bit, to powinno dawać do myślenia. Athlony 32bit (piszę to po raz kolejny) nie obsługują Intelowskich SSE2 i to jest ich główna bolączka ponieważ te instrukcje są bardzo intensywnie wykorzystywane przy Video, ich odpowiedniki czyli 3DNow Enchaced! dziwnym zrządzeniem losu nie znalazły uznania w oczach programistów softu do obróbki Video (poza CCE ). Wersje AMD 64 obsługują już SSE2 i daje się to odczuć w komforcie pracy, jednak brak SSE2 we wcześniejszych modelach Athlonów nie jest przyczyną problemów technicznych.


niedziela, 8 maja 2005, 03:25
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
Aktualizacja dla Windows XP (KB885222)
Imperator @ 12:51

Tytuł : Aktualizacja dla Windows XP (KB885222)
Data wydania : 25 marca 2005

Wersja : 885222
Wielkość pliku : 371 KB

Opis : Po instalacji Windows XP Service Pack 2, niektóre urządzenia podłączane do interfejsu 1394 (na przykład cyfrowe kamery
korzystające z S400) mogą nie działać tak jak powinny. Zainstaluj tę poprawkę aby rozwiązać problem. Po zainstalowaniu tego elementu konieczne może być ponowne uruchomienie komputera.

http://xp.net.pl/archive/arc2-2005.html


niedziela, 8 maja 2005, 11:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL