Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 10:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem z nagrywaniem - Encore 1.0 i 1.5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post Problem z nagrywaniem - Encore 1.0 i 1.5
Witam !

Od dwóch dni mam problem z nagrywaniem w Encore. Proces kodowania na DVD przebiega bez zarzutu. Pod koniec (prawdopodobnie kiedy ma rozpocząć wypalanie płyty) zostaje wyświetlony poniższy komunikat.

AppName:encoredvd.exe AppVer:1.5.0.41808 ModName: admcdvd_dvd_32.dll ModVer:3.0.2.0. Offset: 00006878

... i jedyna opcja w komunikacie to ZAMKNIJ.

Czy spotkaliście się już może z takim przypadkiem ?
Nie jestem do końca przekonany, że problem leży w Encore - tylko w Win XP.

Pozdrawiam.


poniedziałek, 9 maja 2005, 07:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
Taka sama sytuacja jest z Adobe Premiere 1.5 kiedy bezpośrednio chcę wypalić płytę z materiału DV na DVD.
Wczoraj postawiłem od nowa cały system żeby nie szukać po omacku ale błąd cały czas się powtarza.
...może to błąd wskazujący awarię jednego z komponentu komputera.

Dajcie znać jeżeli wpadniecie na jakiś pomysł, aby wyjść z tej chorej sytuacji...

Pozdrawiam.
Rafał


wtorek, 10 maja 2005, 20:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
jesli masz system xp z serwic packiem 2 to proponuje albo usunac ten sp albo znalezc poprawke na stronie microsoftu

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


środa, 11 maja 2005, 10:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
Sęk w tym że mam XP z SP1 (+ bieżące zabezpieczenia) bo obawiałem się że program może generować błędy lub wogóle się nie otworzyć.Wczoraj próbowałem nagrać krótki materiał (ok. 1,5 min.) - raz go odrzucił Encore a później Premiere, po kilku próbach udało się nagrać pod Encore.
Temat jest dla mnie conajmniej dziwny. :?:


środa, 11 maja 2005, 10:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
Temat jest ciężki. Myślałem że to kodek DV tak wariuje - plik w komunikacie wskazywał na to. Jednak pomimo zainstalowania ponownie XP z SP1 i tylko Encore 1.0 dzieje sie to samo.
Na chwilę bieżacą podejrzewam że jednak mam trafiony któryś z elementów komputera...
Czy możecie mi podać oprogramowanie które pozwoliło by w miare pewnie sprawdzić komputer. Mój zestaw to:
P4 3,2 GHz Asus P4P800E 512 MB RAM 80GB Seagate 200GB Seagate
nagrywarka Liteon 1633S

Pozdrawiam.
Rafał


piątek, 13 maja 2005, 17:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
...widzę, że temat przerósł wszystkich... :?

Pzdr.


niedziela, 15 maja 2005, 08:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
No to może ja pomogę ale nie rozwiązać problem, tylko go obejść. Spróbuj w Encorze nie nagrywać płytki lecz posłużyć się " Make DVD Folder" a następnie przy pomocy NERO nagrać materiał z folderu. Może pomoże a jak nie to cóż. Mozolne szukanie dziury w całym. A może program na płytce jest walnięty albo nagrywarka. Jeśli nie to zacznij od wymiany poszczególnych komponentów w kompie np. płyta główna na inną i pamięci następnie grafika. Najlepiej jak masz jakiegoś kolegę w sklepie ze sprzętem, który by ci pomógł.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 15 maja 2005, 12:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
:) Dzięki za podpowiedzi. Próbowałem jednak już wcześniej obejść ten błąd chcąc nagrać cały materiał na twardziela. Oprócz tego Nero bez problemów wypala płytkę. Teraz jestem pewien, że to nie wina nagrywarki. Są 2 poszlaki: kodek DV Adobe (plik który wyświetla komunikat) lub jeden z elementów komputera (pojawianie się błędu w tym samym miejscu). Na razie dokładnie sprawdziłem komputer i postawiłem system (Win Xp z SP1) tylko z Premiere 1.5. Udało mi się nagrać jedną płytkę...wrzuciłem następny materiał. Jeśli Premiere będzie nagrywał to znak, że Encore jest wadliwy(nawet ten testowy ze strony Adobe - sprawdzałem)...dam znać.

Pozdrawiam.


poniedziałek, 16 maja 2005, 07:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
pamietam ze tez kiedys mialem podobny problem, system nie chcial mi nic zrobic a premiere 1,5 nie chcialo obslugiwac kamerki, musialem recznie ja wlaczac i wylaczac.
znajomy mi mowil ze to wina SP2 do wxp (dzisiaj juz wiem ze to totalna bzdura).
ostatnio postawilem na nowo system i nie wgrywalem zadnych kodekow tylko ffdshow z pazdziernika ubieglego roku no i xvida 1.01 bo nim troche koduje. nastepnie zainstalowalem premiere 1.5 i encore 1.5 i od tego czasu wszystko smiga tak jak sie patrzy - wszystkie mozliwe problemy zniknely, moge wypalac w zdluz i w szerz.
nie wiem czy to pomoze - chcialem tylko powiedziec jak to bylo u mnie.

ps. moj znajomy tez mial takie problemy i po zainstalowaniu systemy w taki sam sposob jak ja nie ma juz zadnych problemow.

pozdr.


poniedziałek, 16 maja 2005, 08:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
...spróbować nigdy nie zaszkodzi. :idea:

Dzięki i pozdrawiam.


poniedziałek, 16 maja 2005, 08:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 maja 2005, 07:24
Posty: 14
Post 
Krzaczył kodek DV w Encore (możliwe, że CD z programem miałem uszkodzone). Zorganizowałem sobie nową płytkę i teraz jest w porządku.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.


poniedziałek, 23 maja 2005, 10:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL