Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 02:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Adobe Premiere 6.5 czy Adobe Premiere Pro 1.5 ??? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post Adobe Premiere 6.5 czy Adobe Premiere Pro 1.5 ???
Witajcie

Ze względu na to, iż są zdania podzielone, który program lepszy, chciałbym usłyszeć wasze zdanie w tej kwestii i dlaczego tak a nie inaczej (co ma lepsze a co gorsze)?? Zależy mi na tym aby były to odpowiedzi w miarę dokładnie :)))

Pozdrawiam
ROBSON


wtorek, 14 czerwca 2005, 14:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
1.5 bo:

1) od nowa napisany specjalnie dla windowsa
2) podczas zgrywania materialu mozesz robic rowniez inne rzeczy na komputerze (tylko wersja 1.5 to potrafii)

inne dane niech napisze ktos inny :P


wtorek, 14 czerwca 2005, 15:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3231
Post 
6.5 bo:

nie zmieściłoby sie tutaj wszystko ;)


wtorek, 14 czerwca 2005, 15:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
GrassHoppeR napisał(a):
6.5 bo:

nie zmieściłoby sie tutaj wszystko ;)


no wlasnie masz racje nie zmiesciolo by sie tak tam jesty tego na kupe nawalone a 1.5 elegancko od nowa napisany wszystko dziala jak nalezy i jest ql :lol:

1.5 rules


wtorek, 14 czerwca 2005, 16:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
na kupę nawalone ? no z tym się nie zgodze ... ;P

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 14 czerwca 2005, 17:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Na 1.5 jest ogrom narzekań na błędy w programie (np. na grupie alt.pl.rec.videokamery). Naprawdę niewiele widziałem pozytywnych opinii. Na 6.5 nigdy nie było tyle narzekań. Dużo osób z 1.5 wróciło do 6.5. A to że jest napisany całkowicie od nowa? To jeszcze nic nie znaczy. To że można robić inne rzeczy przy zgrywaniu? No naprawdę niesamowity atut :P

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


wtorek, 14 czerwca 2005, 20:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Popieram zwolenników 6,5


wtorek, 14 czerwca 2005, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Ja pracuję na AP 1.5 i nigdy ale to nigdy mi się nie wysypał czy wskazał na jakiś błąd.
Poza tym na jego korzyść przemawia fakt, że nie potrzeba karty video ani renderowania aby zobaczyć konkretne przejście czy założony na plik video filtr, możliwość obróbki i kompresji dźwięku do AC3 5.1

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


środa, 15 czerwca 2005, 10:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
TOKKSA ja nawet nie dyskutuje z ludzmi ktorzy mi mowia ze 6.5 jest lepsze od 1.5 bo to szkoda slow. :lol:

robsonek - AP1.5 rules, a ci ktorzy mowia ze 6.5 jest lepsze.... no coz... fakt jest faktem ze na Pentium II to moze rzeczywiscie kiepsko chodzic :P, ale jak masz dobry sprzet to wymiatasz jak chcesz.

pozdro dla zwolennikow AP1.5

PS. w tej chwili wlasnie zgrywam film na hdd i pisze jednoczesnie - niech to sprobuja zrobic zwolennicy 6.5 :lol: :lol: :lol:


środa, 15 czerwca 2005, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Nie sądzę, aby wypowiedzi zwolenników 6,5 były tożsame ze stwierdzeniem, że jest lepsze od 1,5. Jeśli o mnie chodzi, to twierdzę tylko, że jestem zadowolony z wersji 6,5, a niewątpliwie większe możliwości nowszej wersji nie są dla mnie powalające. Przedmówca się cieszy, że może korzystać z internetu podczas przechwytywania ( czyżby istotniejszych różnic nie zauważył? :lol: ) - ja też mogę to robić, ponieważ przechwytuję Scene Analyzerem, a byćmoże gdyby obniżyć domyślny priorytet AP 6,5 ( o ile pamiętam 80% ), to prawdopodobnie dałoby się również wykonywać te zadania równicześnie. Dźwięk AC-3 - a jaki dźwięk nagrywają Wasze kamery? Nagranie stereo zakodowane do AC-3 to większy plik wynikowy i żadnej różnicy w odsłuchu. Proponuję, aby zwolennicy 1,5 podali naprawdę poważne zasadnicze i przydatne praktycznie różnice, zamiast zachwycać się "wodotryskami" :lol:


środa, 15 czerwca 2005, 11:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
Star napisał(a):
to prawdopodobnie dałoby się również wykonywać te zadania równicześnie. Dźwięk AC-3 - a jaki dźwięk nagrywają Wasze kamery? Nagranie stereo zakodowane do AC-3 to większy plik wynikowy i żadnej różnicy w odsłuchu.


no juz ci mowie: w 6.5 nigdy nie zgrasz robiac jednoczesnie cos innego to po pierwsze (a ja nie mowie ze mozna podczas zgrywania przegladac tylko internet ale mozesz robic co tylko chcesz - pisac w wordzie drukowac, kopiowac itp itd - no oprocz ogladania jakies filmu bo dzwiek sie wtedy naklada i nic nie mozna zrozumiec - i nie masz przy tym zadnej opuszczonej klatki), a po drugie mam kamerke hc90 i do niej mam mikrofon czterokanalowy i nagrywam dzwiek 5.1 - i co wasc na to??? hahahaha powodzenia z 6.5 ja zostaje przy 1.5.

PS. jesli podgload natychmiastowy wszystkich przejsc i efektow video (bez renderowania materialu) robionych na projekcie jest wodotryskiem no to gratuluje koledze interesujacego punktu widzenia hahahahaha

_________________
SONY rules


środa, 15 czerwca 2005, 12:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Dźwięk wave stereo 2-kanałowy, rozszerzony do 5.1 i zakodowany AC3 to niestety nie większy lecz mniejszy plik wynikowy a dokładnie:

mając 1:42h filmu dźwięk stereo to 1,09GB a zakodowany w AC3 5.1 to 325MB :wink: dzięki czemu mogę zyskane 700MB przeznaczyć na lepszą jakość obrazu.
a w wersji AC3 2.0 jest jeszcze mniejszy 139MB :lol:

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano środa, 15 czerwca 2005, 13:36 przez TOKKSA, łącznie edytowano 3 razy

środa, 15 czerwca 2005, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Przejścia w RT to przydatna cecha - lecz o tym Pabelo wspomniał dopiero teraz. Jednak to również nie odróżnia zasadniczo 1,5 od mojego poczciwego 6,5, ponieważ przy wsparciu karty DV Raptor RT2 MAX którą posiadam również 90% ( te najistotniejsze ) przejścia ( także te najbardziej zaawansowane 3D ) oraz filtry chodzą w RT. Jeśli chodzi o dżwięk, to większość kamer nagrywa jednak stereo, a podczas mojej wieloletniej działalności ani razu nie zdarzyło się, aby klientowi zależało na dźwięku przestrzennym - nawet z ciekawości nikt o to nie zapytał. Oczywiście możliwość edycji i kodowania AC-3 w AP 1,5 jest plusem dla tej wersji, lecz nie powalającym na kolana, a z tego co mi wiadomo za korzystanie w pełni w tym zakresie należy dodatkowo zapłacić kupując dodatkowy plugin, czy tp.


środa, 15 czerwca 2005, 12:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1626
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
TOKKSA - czy piszesz o dźwięku stereo PCM, czy w kompresji i jakiej ? :roll:


środa, 15 czerwca 2005, 12:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
Tak piszę o dźwięku PCM 48000Hz
co do wtyczki to jasna rzecz że należy ją wykupić a kosztuje dokładnie 295$
proponuję
http://www.wimal.com.pl/adobepl/product ... erepro.htm

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


Ostatnio edytowano środa, 15 czerwca 2005, 13:02 przez TOKKSA, łącznie edytowano 1 raz

środa, 15 czerwca 2005, 12:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL