Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 14:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Program do Panasonica!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 14:35
Posty: 15
Lokalizacja: Tychy
Post Program do Panasonica!!
Witam!

Na początek chciałem się przywitać!

Mam taki problem: Od niedawna posiadam kamere cyfrową Panasonic NV-GS17. Problem polega na tym że niedostałem w zestawie żadnego oprogramowania. Mam obecnie dwa programy: Pierwszy to Pinnacle Studio 7, a drugi to Ulead VideoStudio 8.0 Trial. Pinnacle mi się bardzo podoba, ale mam problemy z kompresją, mianowicie kompresuje tymi samymi kodekami i parametrami co w Videostudio i wychodzą astronomiczne pliki. Natomiast VideoStudio ma chyba duże wymagania sprzętowe gdyż na moim komputerze strasznie się przycina. Mój sprzęt to: Celeron 1.1Ghz, 256 SDRAM, 80GB Seagate. Może wie ktoś co na to poradzić, albo jaki program możecie polecić do tego zestawu??

Z góry dziękuje za odpowiedzi!!!

PS: Poczytałem troche i widze, ze polecacie właśnie te ktore mam tylko w nowszych wersjach. Wie ktoś może dlaczego przy kompresji w pinnacle moje filmiki zajmują ogromną ilość miejsca w porównaniu do VideoStudio??

_________________
Pozdrawiam Damian!!


środa, 15 czerwca 2005, 14:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
sprecyzuj "ogromną ilość miejsca" ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


piątek, 17 czerwca 2005, 01:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 14:35
Posty: 15
Lokalizacja: Tychy
Post 
jeesoo napisał(a):
sprecyzuj "ogromną ilość miejsca" ...


Hmm, filmik niecałych 2 minut na VideoStudio zajmuje około 6MB, a na Pinnacle przy tym samym kodeku i tych samych ustawieniach około 40MB 8O

_________________
Pozdrawiam Damian!!


piątek, 17 czerwca 2005, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Takie rozbieżności wydają mi się niemożliwe :)


piątek, 17 czerwca 2005, 11:28
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 15 czerwca 2005, 14:35
Posty: 15
Lokalizacja: Tychy
Post 
Łopal napisał(a):
Takie rozbieżności wydają mi się niemożliwe :)


Mam zrobić Print screena?
Proszę użytkowników Pinnacle o pomoc w postaci kodeków i co jak ustawić bo niemam już sił. Może coś źle robią :?


PS: Własnie nagrałem przypadkowy filmik trwający 1min, zgrałem go i teraz chcę go skomresować. Ustawiłem rozdzielczość 360x288 25klatek na sec, bitrate 500 DiviX Codec 4.12. Przy dźwięku ustawiłem MPEG Layer - 3, 16 bit stereo i 32kHz. I wyszedł mi plik 24,6MB :? Coś źle robie? Może jeszcze coś musze ustawić? Proszę o pomoc. Na innych Codekach są jeszcze większe pliki 8O

_________________
Pozdrawiam Damian!!


piątek, 17 czerwca 2005, 13:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL