Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 02:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem z połączeniem się z kamerą 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post Problem z połączeniem się z kamerą
Witam
Mam kamere Samsung VP-D23i i gdy chce zgrać film prog Ulead VideoStudio 8.0 SE DVD lub 7 to wyskakuje mi taki błąd
http://img298.imageshack.us/my.php?image=kamera0he.jpg
na kolegi laptopie wszystko działa. myślałem że moja karta firewire jest popsuta. poszedłem do sklepu wymieniłem na nową i dalej to samo.
Mój sprzęt to: Pentinm 4 2.6GHz HT || Abit IS7-E rev.1.2 @ Termaltake Tiger 1 || 2x 256 MB PC400 Kingstone || GeCube Radeon 9550XT EXtreme rev. 1.2 400/600@430/700 || HDD Seagate 200 GB Barracuda 7200.7 ST3200822AS 8MB SATA + Quantum30GB fireball || Codegen 350W || CD-Rom LG 52X || CD-RW LG 32x10x40x || Windows XP PRO SP2

a i dodam ze pierwszym razem gdy nie miałem dysku 200 tylko 30 to chodziło ale nie miałem gdzie zgrać filmu. po zakupie dysku chciałem to zrobić ale pojawił się ten błąd


wtorek, 5 lipca 2005, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
moze wtedy nie posiadales sp2 ?
ja sam mam sp1 i dokladnie nie znam problemu ale wiem ze po zainstalowaniu sp2 dzialy sie jakies cuda z fire-wire

gdzies pisane o tym bylo rowniez na tym forum


wtorek, 5 lipca 2005, 12:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
wtedy tez miałem sp2 i zadnego problemu


wtorek, 5 lipca 2005, 13:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
kabelek ten sam ?
sprobuj karte wlozyc w inny slot pci


wtorek, 5 lipca 2005, 13:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
kabel nowy karta była już w kazdym solcie PCI


wtorek, 5 lipca 2005, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Problem z połączeniem się z kamerą
piterq1991 napisał(a):
Witam
Mam kamere Samsung VP-D23i i gdy chce zgrać film prog Ulead VideoStudio 8.0 SE DVD lub 7 to wyskakuje mi taki błąd
http://img298.imageshack.us/my.php?image=kamera0he.jpg
na kolegi laptopie wszystko działa. myślałem że moja karta firewire jest popsuta. poszedłem do sklepu wymieniłem na nową i dalej to samo.
Mój sprzęt to: Pentinm 4 2.6GHz HT || Abit IS7-E rev.1.2 @ Termaltake Tiger 1 || 2x 256 MB PC400 Kingstone || GeCube Radeon 9550XT EXtreme rev. 1.2 400/600@430/700 || HDD Seagate 200 GB Barracuda 7200.7 ST3200822AS 8MB SATA + Quantum30GB fireball || Codegen 350W || CD-Rom LG 52X || CD-RW LG 32x10x40x || Windows XP PRO SP2

a i dodam ze pierwszym razem gdy nie miałem dysku 200 tylko 30 to chodziło ale nie miałem gdzie zgrać filmu. po zakupie dysku chciałem to zrobić ale pojawił się ten błąd


A DMA dysku masz włączone...
Ogólnie można przyjąć że problem jest z dyskiem skoro na starym działało a w konfigu nic nie zmieniałeś.

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 5 lipca 2005, 17:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
DMA włączone. Nie umien angielskiego ale w tym błędzie jest jak by jakiś sterownik był nie zinstalowany na systemie czy cos takiego


wtorek, 5 lipca 2005, 19:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
piterq1991 napisał(a):
DMA włączone. Nie umien angielskiego ale w tym błędzie jest jak by jakiś sterownik był nie zinstalowany na systemie czy cos takiego


A odinstaluj program i zainstaluj ponownie...

Sprawdź czy moviemarker przechwyci obraz z kamerki...

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 5 lipca 2005, 20:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
testowałem z programem od kamery Unlead Video Studio 7 SE i z tym samym tylko że 8 DVD(obecny)


wtorek, 5 lipca 2005, 21:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ja w podobnych sytuacjach robie format C

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


wtorek, 5 lipca 2005, 22:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
dysk formatowany dwa razy nic nie daje


środa, 6 lipca 2005, 10:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze
teraz masz tylko ten jeden dysk 200? a co z poprzednim. warto było zostawić go na system a podpić ten 200 jako slave (jeżeli masz dość kieszeni wewnętrznych )


środa, 6 lipca 2005, 11:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a teraz doczytałem że jest 30 Gb. odłacz 200 i spróbuj . jak działał poprzenio na 30 to czy terz też będzie zgrywał?


środa, 6 lipca 2005, 11:59
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 lipca 2005, 11:24
Posty: 11
Lokalizacja: Końskie
Post 
to musiał bym instalować system na 30 i wszystko. ale watpie czy to coś zmieni


środa, 6 lipca 2005, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
No a jak masz podłączone obecnie dyski, i jakie posiadają interfejsy(eide, sata)???

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


środa, 6 lipca 2005, 14:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL