Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 16:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Ulead media studio 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ulead media studio
Czy na tym pro morzna robić blue tło to zna czy obraz w obrazie czyli wycinać coś i wklejać gdzie indziej to co morzna zrobic na AP


niedziela, 2 lutego 2003, 03:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Można :oops:


niedziela, 2 lutego 2003, 09:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A parę słów jak to się robi bo do piero wczoraj go kupiłem tylko nie wiem jak to się ustawia i td :roll:


niedziela, 2 lutego 2003, 15:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Mam pytanko KUPIŁEŚ ORYGINAŁ i jaka wersja ?
tak poza tym trochę sie bawię na tym programie (UMSP 6.5).


niedziela, 2 lutego 2003, 18:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam pirata UMS 6.5


niedziela, 2 lutego 2003, 23:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Uzyj Moving Path .
1 plik video daj na ściezke VA a drugą na V1 i na ten plik prawym klik i użyj Moving Path.


poniedziałek, 3 lutego 2003, 00:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Ten post wyżej to mój (nie zalogowałem sie fajtłapa)
jak co to pisz
Pozdrawiam


poniedziałek, 3 lutego 2003, 00:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam jeszcze małe pytanko jak mam film na tych paska gotowy to co robie aby mieć go na dysku czyli kompresja i co klikasz na samym początku co klikasz tam jak się pyta o rodzaj formatu i czy to ma zwią zek z końcem filmu czyli tej kompresji


poniedziałek, 3 lutego 2003, 21:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
cze to jeszcze raz ja sory ale chyba zle zadałem pytanie zrobiłem to co napisałeś ale nie oto chodzi czhodzi o to aby nakręcic gościa na zielonym tle a puzniej go wkleic na jakis iny widok z innej kamery a tu moge tylko cały obraz wcisnąć do tego pierwszego jak wiesz jak to zrobić to odpisz pozdrawiam Kamil dzięki za to zgury


poniedziałek, 3 lutego 2003, 22:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Spróbuj użyć na pliku na ścieżce V1 overlay options parametry musisz poustawiać metoda prób i błędów bo nie potrafie szczegółowo tego opisać. Zależy jaki kolor ma być przeźroczysty, jaka jasność. Nie bawiłem się dużo opcją overlay więc nie powiem jak to zrobić na 100 % ale napewno tą funkcją.
Może są na forum inni co mają większą wiedze na temat UMSP 6.5


wtorek, 4 lutego 2003, 16:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzięki za informacje z tym overly będe się bawił a mam jeszcze jedną z tym końcem filmu co zrobic aby go mieć na dysku i czy to co wybieram na samym począdku to znaczy format filmu to ma jakiś zwią zek z końcem filmy
pozdrawiam Kamil


poniedziałek, 10 lutego 2003, 19:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Jak zgrywasz materiał video z kamery na komputer to masz w efekcie plik AVI DV. Jest to jeden z tzw. bezstratnych kodeków, daje bardzo dobrą jakość obrazu ale jest bardzo pamięciożerny czyli 1 godz. filmu w formacie DV i dźwięk 48kHz bitów 16 stereo format audio DV Pal zajmuje na dysku min. 12 GB, więc dużo na dysk nie wejdzie.

Proponuje kompresować do:
VCD czyli format czytany przez większość odtwarzaczy DVD
DivX - bardzo dobry stosunek jakości obrazu do objętości pliku.
Filmy "robione" z DVD są w formacie DivX lub jego jakiś odmianach.
Myśle że jeśli archiwizować filmy z DV to w DivX (5.0.2 lub 5.0.3) i 1 godz filmu to 1 płytka CD 700 Mb
Jest jeszcze kwestia półobrazów (przeplot) w obrazie ale jest już opisany na forum.
POCZYTAJ FORUM.
Następne pytanie jak będzie to proszę z ładem i składem. :D
Narazie


poniedziałek, 10 lutego 2003, 20:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzięki dzięki dzięki mam jeszcze pytanko jak to się robi co klikam w programie aby to zapisać zmontowane i czy to cop ustawiam na początku ma z tym związek
pozdrawiam


poniedziałek, 10 lutego 2003, 20:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL