Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 00:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Ulead MediaStudio Pro 7.0 - zła jakość zgrywania 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 19 września 2005, 12:36
Posty: 1
Post Ulead MediaStudio Pro 7.0 - zła jakość zgrywania
Mam taki oto problem. Podczas zgrywania przez firewire z kamery np. Windows
Movie Makerem mam możliwość wybrania różnych formatów i gdy wybiorę opcję
Format urządzenia cyfrowego (DV-AVI) zgrywam z kamery bez żadnej kompresji
(dobrze rozumiem?) plik co prawda jest duży ale nie gubię żadnych klatek i
jakość jest najlepsza. Podobną opcję znalazłem w Nero Vision Express jest
opcja przechwytywania DV-type1 i też wszystko działa super. Ale w
MediaStudio w opcji Switch Capture Plug-in na każdym pluginie jakość
przechwytywanych obrazów nie jest zadowalająca (na krawędziach pojawiają się poziome kruciutkie kreseczki, szczególnie przy szybkich scenach, klatek nie gubi). Może trzeba ściągnąć jakiś
dodatkowy plugin.
Co prawda mogę zgrywać w WMM lub Nero VE ale MediaStudio ma fajną opcją Scan
DV tape.

Czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym tematem?

PZDR

Krzys


poniedziałek, 19 września 2005, 12:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Zgrywaj jednym programem - obrabiaj drugim. :lol:

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


poniedziałek, 19 września 2005, 21:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post Re: Ulead MediaStudio Pro 7.0 - zła jakość zgrywania
Skibbbi napisał(a):
w MediaStudio w opcji Switch Capture Plug-in na każdym pluginie jakość przechwytywanych obrazów nie jest zadowalająca (na krawędziach pojawiają się poziome kruciutkie kreseczki, szczególnie przy szybkich scenach, klatek nie gubi).

Jeśli zgrywasz przez firewire to jakość masz najprawdopodobniej taką samą. Możesz sobie tylko wybierać pomiędzy typami DV type 1 i DV Type 2. Zła jakość o której piszesz wynika najprawdopodobniej tylko ze sposobu wyświetlania zgranego materiału.
Te kreseczki, o których piszesz to zwykły przeplot.
Zgrywanie przez złącze firewire to po prostu kopiowanie bit po bicie danych z kamery na dysk. I jakość się tu nie zmienia.


wtorek, 20 września 2005, 09:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL