Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 11:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jaki wybrać program do edycji? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post Jaki wybrać program do edycji?
Witam! Panowie proszę doradźcie jaki program wybrać? Zastanawiam się nad ediusem i liquid edition...Jakie sa ich zalety i wady?Planuje robić filmy z różnych uroczystości, chciałbym aby interfejs nie był zbyt skomplikowany...dzięki za podpowiedzi...


czwartek, 22 września 2005, 22:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
krótko : Edius .

P.S. miałem kiedyś Liquida i posłałem go tam gdzie pieprz rośnie.


piątek, 23 września 2005, 00:09
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post 
Dzieki za odpowiedź...a jak ta nowa wersja tez taka kiszka?


piątek, 23 września 2005, 08:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
tu masz linka do triala Ediusa :

http://www.canopus.com.tw/update/EDIUS/EP3_trial.zip

potestuj go sam.

P.S. do montażu uroczystości rodzinnych wujka , cioci i dziadka polecam Pinnacle Studio .


piątek, 23 września 2005, 09:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post 
Vision a masz namiar na jakąś instrukcje do ediusa?Zrozum, że ja cale zycie foty robiłem a filmy to dopiero zamierzam robić...pomóż bo inaczej źle ze mna będzie:(


poniedziałek, 26 września 2005, 21:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
do fotomich :

Ale ty jesteś leniuch !!!. Tak ciężko wejść do działu Canopus - a i kliknąć na temat instrukcja ??????.Lepiej daj sobie spokój z montażem i rób zdjęcia dalej. :lol: :wink:

tu masz instrukcję do ediusa 2.0 po polsku . Ja też od niej zaczynałem.Do wersji 3.0 za free nie dostaniesz . Jest do kupienia w BSMultimedia za 100 zł bodajże ... przy zakupie Ediusa masz ją od panan Bogdana za free. Ale wydaje mi się że jak jesteś kumaty to wystarczy ci do 2.0 .


http://members.lycos.co.uk/jurasjo/Canopus%20Edius%2020.5%20PL%20-%20instrukcja.zip


wtorek, 27 września 2005, 05:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post 
dzieki wielkie!!!:)jak bedziesz miał problem z foto to daj znac:) pozdrawiam


wtorek, 27 września 2005, 08:36
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post 
Mam pytanie, co zraziło Ciebie do L.Edition?A instrukcja jest git, mam nadzieje, że juz niedługo będę mykał w programie, a i jeszcze jedno jeśli chodxzi o stabilność to edius jaki jest??? Pozdrawiam


wtorek, 27 września 2005, 19:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
LE w porównaniu do Ediusa jest chorym niedorobionym niewypałem Pinnacla. może Avid sobie z tym progsem poradzi .
1. zero stabilności
2. Po co komu takie badziewie , i basta.
3. Nie i koniec.LE nie zagości już na moim kompie.
popracuj pół roku na LE i na Ediusie a sam do tego dojdziesz.
poprostu mam niemiłe wspomnienia jak się męczyłem z LE.
Ludzie którzy wypuścili ten program montażowy powinni dostać dożywocie.... i wtedy by zaczeli się liczyć z klientem.Po prostu piekło.

P.S. na dzień dzisiejszy w Ediusie brakuje tylko HollywoodaFX ..... co się ma w niedalekiej przyszłości zmienić.
pozdrawiam.


środa, 28 września 2005, 00:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3253
Post 
Cytuj:
popracuj pół roku na LE i na Ediusie a sam do tego dojdziesz.
poprostu mam niemiłe wspomnienia jak się męczyłem z LE.
Ludzie którzy wypuścili ten program montażowy powinni dostać dożywocie.... i wtedy by zaczeli się liczyć z klientem.Po prostu piekło.

święta racja...

co do eda to jednak mimo wszystko ma on jak na razie za małe możliwości kompozycyjne. no ale fakt, do cięcia uroczystości chyba styka.

pozdro

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


środa, 28 września 2005, 00:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 22:20
Posty: 157
Post 
Dzięki, przekonaliscie mnie nie mam zamiaru czasu tracić na LE, żeby sie o tym przekonac na wlasnej skórze :). Powiedzcie mi jescze jak ja mam kontroler firewire to edius oem mi wystarczy?


środa, 28 września 2005, 19:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
wystarczy.

I zacznij już coś ciąć wreszcie a nie tylko pytać . :lol: :lol: :lol: :wink:

P.S. jabyś chciał dostęp do upgarde do Ediusa 3.5 z wer. 3.0 to odezwij się na priva .


środa, 28 września 2005, 21:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
vision napisał(a):
LE w porównaniu do Ediusa jest chorym niedorobionym niewypałem Pinnacla. może Avid sobie z tym progsem poradzi .
1. zero stabilności
2. Po co komu takie badziewie , i basta.
3. Nie i koniec.LE nie zagości już na moim kompie.
popracuj pół roku na LE i na Ediusie a sam do tego dojdziesz.
poprostu mam niemiłe wspomnienia jak się męczyłem z LE.
Ludzie którzy wypuścili ten program montażowy powinni dostać dożywocie.... i wtedy by zaczeli się liczyć z klientem.Po prostu piekło.

P.S. na dzień dzisiejszy w Ediusie brakuje tylko HollywoodaFX ..... co się ma w niedalekiej przyszłości zmienić.
pozdrawiam.


1. Postaw dobrze system...to podstawa
2. hmmm..brak odpowiedzi i brak argumentow..ze strony...!
3. Bo nie jest latwy w "obludze" i nie dajesz sobie rady ?!

Znasz wogole ten program i pracowales kiedys na nim wiecej niz na demo i....... ?!

To Ja powiem ze FCP 5.0 jest niestety slaby..i co ?! Avid...znobizm ?! Ktos to juz powiedzial" kazdy program jest na tyle dobry na ile go poznasz" ...


czwartek, 29 września 2005, 00:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3253
Post 
Arturoo75 napisał(a):
3. Bo nie jest latwy w "obludze" i nie dajesz sobie rady ?!

zacytowałem część p-ktu 3 od vision, więc też czuję się wywołany do tablicy. otóż co do łatwości w obsłudze - nie widzę w nim nic, co mogłoby sprawiać problemy. jest równie łatwy jak premiere i ums. niestety udaje coś lepszego niż jest. z początku z pewną taką nieśmiałością podszedłem do pinnacla, a było to dość dawno. zmylił mnie głównie jego wygląd, np. własny pasek zadań - menu start. poza tym kolega pracował na dwóch monitorach, a ja w życiu na dwóch nie pracowałem. okazało się jednak, że to strachy na lachy. wszystko przejrzyste i zero tajemnic. jednak te jego wymyślone, nie wiadomo czemu służące sposoby zapisywania projektu, wieczne gmeranie po dysku i przestoje na render, błędy w obsłudze alfa z borisa, strasznie niewygony sposób nakładania efektów... no mnóstwo jednym słowem niedoróbek czy chybionych rozwiązań doprowadziły do tego, że jak tylko miałem okazję przestawiłem firmę na premiera, i to w starej wersji 6, która jako jedyna umożliwiała mi realizację stawianych przede mną zadań... racja, nie dawałem sobie rady z liquidem! wszystko zajmowało więcej czasu niż było to logicznie uzasadnione, zgroza!!! kolega dalej pracuje, podobno pare rzeczy poprawili w 6, ale również i spieprzyli - jak zwykle. osobiście mam nadzieję, że ed nie pójdzie w kierunku LE, chociaż bardzo mi go przypomina. to, czego chyba najbardziej nienawidzę, to jak program wymaga dostosowaniu stylu pracy do niego, a nie odwrotnie. czuję się wtedy osaczony. liquid jest w tak ogromnym stopniu inwazyjny, że niestety nie zagości już na moim dysku... żegnałem go nie płacząc, i baaardzo lekko się potem czułem. 8)

pozdrawiam

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


czwartek, 29 września 2005, 01:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 21 stycznia 2003, 11:48
Posty: 76
Post 
ja pracuje na PLE od kilku lat...majac po drodze dobre programy Fasta(np. Video Machine)....i Speed Rezora.na DV-masterze-PLE jest prawie prosto przeniesiony ze Silvera...wiec tu uklon w srone Fast-a ze zrobil taki program. ..... Dalej...AP jest lub odwrotnie...podbny do Final Cat-a na ktorym mam niestety mozliwosc pracowac w pracy...wiec jesli mam mozliwosc wybory FCP 5.0 a PLE 6.1. Pro...wybieram...drugie...jesli chodzi o program do montazu...nie mowiac o dodatkach. Oczywiscie "liznalem" Ediusa" ale niestety ten progam mi nie....lezy.


czwartek, 29 września 2005, 01:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL