Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 22:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle Studio10 Plus czy Ulead VideoStudio9 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post Pinnacle Studio10 Plus czy Ulead VideoStudio9
Witam, czy ktoś już testował tego Pinnacl'a?
Zamierzam kupić jakiś program do edycji i zastanawiam się nad właśnie tym Pinnacl'em albo nad Ulead VideoStudio 9. Który z tych programów byście mi polecili?


piątek, 30 września 2005, 11:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
Witam!
Właśnie dziś zainstalowałem Pinnacle Studio 10 (2 CD)
Program zainstalował się bez problemu (XP Prof. Sp 2, Pentium 4, 2.8GHz, 512 MB RAM)
Z braku czasu postanowiłem zrobić krótki test.
Wrzuciłem 2 klipy po 4 minuty każdy, napisy na początku i na końcu 2 przejścia no i menu
Podczas tych działań program się zamykał wyświetlając raport o błędach.
Kolejne trzy próby ten sam efekt.
Tak jak nadmieniłem na wstępie z braku czasu nie bawiłem się z tym dalej.
Czy Ktoś testował ten program i może podzielić się opinią na temat tego programu?


środa, 5 października 2005, 19:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
to już lepiej Pinnacla 9+ bo 10-tka to wielkie nieporozumienie wielki szajs Pinnacla

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


środa, 5 października 2005, 21:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
Nie chce bronić 10tki bo jej nie próbowałem - ale 9+ po instalacji sp2 zaczął się wywalać "bez ostrzerzenia", pomogła zmiana na większy "time out'a" po jakim zostają zamykane aplikacje które "przestały odpowiadać". Może znów trzeba zmienić czas oczekawania dla niesfornych programów i powtórzyć testy.


czwartek, 6 października 2005, 10:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
A jaki masz ten 'timeout' ustawiony w tej chwili? I gdzie sie go ustawia bo szczerze mowiac nigdy go nie ruszlem?


czwartek, 6 października 2005, 14:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
Już wyjaśniam co miałem na myśli 8)
W rejestrze klucz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
wartość:
WaitToKillServiceTimeout=20000

mozna ustawić więcej.

Przepraszam za pewną nieścisłość: "timeOut" to jest nazwa w jednym z programów tweakujących windowsa - z rozpędu podałem tą nazwę (często nazwy w tych programach odpowiadają nawom kluczy, czy wartości w rejestrze).

Często dzieje się tak że aplikacja pochłania w ten sposób czas proceosa że dla menedżera zadań ma ona status "brak odpowiedzi", w tedy jak na ringu system zaczyna liczyć tyle że liczy to 20 sekund (wartość rejestrze jeset w milisekundach stąd 20.000). Jeśli aplikacja nie odpowie do tego czasu to system zakłada że się powiesiła i zakańcza ją w ładny lub brzydki sposób - zależy jak mu się uda. W przypadku pinacla 9+ zdarzało mi się że przywieszał się niedługo po starcie kiedy tworzył sobie rendery prześć itp (np hollywoodów) nawet na 25sek. co kończyło aplikację :(.

Jednak takie działanie aplikacji rzeczywiście nie świadczy dobrze o niej samej i nie wróży ogólnie dobrej stabilności.
8O


czwartek, 6 października 2005, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Jeszcze w tym miesiącu ma wyjść odpowiednia poprawka... do studia10

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


piątek, 14 października 2005, 12:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 sierpnia 2005, 15:27
Posty: 12
Post 
ainstalowałem 10kę, ale podczas instalacji program instalacyjny prosił mnie o włożenie płyty z plikiem data3.cab. Plik ten nie zainstalował się mimo, że był na 2ej płytce. Spotkał sie ktoś z tum?


poniedziałek, 17 października 2005, 09:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Ja chyba ręcznie pokazywałem ten plik...
A nie chodzi Ci czasem o to ze instalator pyta o 3 płytkę z dodatkami

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


poniedziałek, 17 października 2005, 10:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Witam.

siwyyy77 napisał(a):
Jeszcze w tym miesiącu ma wyjść odpowiednia poprawka... do studia10


Już wyszła!


poniedziałek, 17 października 2005, 11:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Czy wiesz może jak ją zdobyć nie rejestrując się u producenta ?


poniedziałek, 17 października 2005, 12:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Poczytaj P.W.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 17 października 2005, 12:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3253
Post 
oglądałem wczoraj gazetke jakąś w saloniku prasowym, to nie wiem czy nowa czy stara. w każdym razie było o programach do edycji. no i programy zdobywały miejsca. nie doczytałem zasad punktowania ani jakiś szczegółów... w każdym razie pierwsze miejsce zajęło studio pinnacla, drugie uleada odpowiednik, no i nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby gdzieś na dalszych miejscach nie było premiere pro i premiere elementsa.... nie wiem co brali pod uwagę, podejrzewam, że łatwość obsługi i cenę głównie, no bo co innego... także odpowiedź panów gazetowiczów na pytanie w temacie: pinnacle studio 10 :D

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


poniedziałek, 17 października 2005, 12:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Może po zainstalowaniu poprawki 10.1 ta 10-tka będzie faktycznie dobrym programem. Dużym atutem jest napewno jego stosunkowo niska cena.


poniedziałek, 17 października 2005, 13:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 21 kwietnia 2005, 12:06
Posty: 50
Post 
Jakoś nie chce mi się wierzyć w stabilność programu, który dopiero co ukazał się w sprzedaży, a już ma konieczność zainstalowania poprawek, no chyba że to jest jakiś sposób twórców programu na jego legalność
GrassHoppeR a może pamiętasz jaka to była gazetka? Będzie przynajmniej wiadomo jakiej nie kupować.
Pozdrawiam


poniedziałek, 17 października 2005, 14:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL