Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 14:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Jak zastąpić clip w Premiere Pro innym plikiem??? 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post Jak zastąpić clip w Premiere Pro innym plikiem???
Witajcie!!

Na wstępie chciałbym przeprosić te osoby do których już wysłalem zapytanie w tej sprawie.
Powiem Wam, że naprawdę zaczynam coraz bardziej wierzyć wszystkim zwolennikom 6.5 (Grass peace 4 U all time), że 6.5 jest lepsza od PRO, bo ten drugi ma dużo błedów, ale jak to możliwe??
Oto mój problem - robię sobie jakiś teledysk w którym clipy są fragmentami np. 2 długich plików. Są przejścia, napisy, efekty. Wszystko pięknie gra i ... :) Teraz chce zrobić taki sam teledysk tylko na nowym materiale... jak to zrobić aby nie stracić przejść, efektów itp??? Jak wytne clip to wylatują przejścia... a z tego co pamiętam w AP 6.5 było coś takiego jak VIDEO 1A i VIDEO 1B i na tym sie to spokojnie by pewnie dało zrobić .
Kto powie jak to zrobić i olśni ??
Czekam z nieciepliwością (tup tup) :)

Pozdrawiam
ROBSON


Ostatnio edytowano środa, 12 października 2005, 23:38 przez robsonek, łącznie edytowano 1 raz

środa, 12 października 2005, 21:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Czy Premiere Pro faktycznie jest taki słaby???
robsonek napisał(a):
PRO jest cienki i ma dużo błedów, ale jak to możliwe??
Nie krytykuj softu, dopóki go dobrze nie poznasz, a rozw. problemu dostałeś na priva.


środa, 12 października 2005, 22:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Dzięki wielkie DAMIANO!!

Zaraz to wszystko sprawdzę!!! Nie krytykuje tylko zadaję ciągle pytanie czy 6.5 czy PRO.. cieszę się, że są obrońcy jednego i drugiego, którzy potrafią "wybronić" swojego faworyta.

Pozdro
Robson


środa, 12 października 2005, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Przejdz na Avida. Szybciej przyjemniej i prosciej :D

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 12 października 2005, 23:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Przepraszam, za zmianę samego tematu, ale tamten faktycznie był trochę głupawy :lol: Tak brzmi lepiej. Jak narazie problem jeszcze nie został rozwiązany... czy ktoś spotkał się z tym??

Pozdro
Robson


środa, 12 października 2005, 23:40
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Luka_Brazzi napisał(a):
Przejdz na Avida. Szybciej przyjemniej i prosciej :D


Luka!!

Tutaj nie o to chodzi... bo można też przejść na wersje starszą 6.5 i tam powinno to ruszyć bez problemu tylko, że ja to chcę zrobić na PRO i pozostać na tym PRO, w końcu nowszy tylko zastanawia mnie dlaczego nie lepszy?? Mnie osobiście już brakuje tego podziału na VIDEO 1A i VIDEO 1B, niektóre nakładki bez tego nie śmigają, a szkoda.....

Pozdro
ROBSON


środa, 12 października 2005, 23:45
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Oj nie dobrze!!!

Rozumiem,że nie da sie tego zrobić w AP PRO????

Pozdro
ROBSON


czwartek, 13 października 2005, 07:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 347
Post 
Chyba nie bardzo Cię rozumien ale możesz przcież nakładac materiał w AP Pro także na ścieżki 2,3 itd i tam również łączyć przejściami. Po drugie możesz skopiować projekt otworzyć go jako nowy i na nowo edytować zachowując te elementy, które chcesz.
Chyba jednak nie o to Ci chodziło?
Pozdrawiam.


czwartek, 13 października 2005, 09:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
slavid napisał(a):
Chyba jednak nie o to Ci chodziło?
Pozdrawiam.


No nie o to!!

Wytłumaczę to na prostym przykładzie - Adobe Premiere Pro 1.5:
- Mamy jeden plik video
- wybieramy 3 fragmenty z tego filmu
- pierwszy 20 sekund, drugi 30 sekund, trzeci 1 minuta
- wszystkie połączone są przejściami, mają efekty i napisy
- ok - wszystko gra

Teraz kopiuje sobie cały timeline do nowego i robie to samo tylko na innym pliku video - inne fragmenty itp. Chce aby przejścia zostały i długości też, więc wybieram sobie nowe fragmenty, robię tej samej długości ale jak je teraz nołozyć te fragmenty na stare tak żeby przejścia zostały i wszystko to co było?? (jak je zastąpić)

Gdyby to były całe pliki to owszem zgodzę się z Damianem da się to tak zrobić, ale jak to się tyczy fragmentów? To co każdy fragment trzeba exportować do osobnego pliku??

Pozdrawiam
ROBSON


czwartek, 13 października 2005, 10:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 września 2003, 10:50
Posty: 48
Post 
Nie wiem czy o to chodzi, ale spróbuj tak: zapisujesz pierwszy projekt, kasujesz lub przenosisz 1-szy materiał z którego był robiony projekt. Później przy próbie otwarcia projektu będzie meldował że nie znalazł klipów, i wtedy albo każesz mu opuśćić (skip) wtedy na timeline będą takie czerwone ikonki albo pokazujesz lokalizację już nowych klipów. Można też wgrać nowe klipy w stare miejsce ze starymi nazwami i wtedy sam podmieni klipy w projekcie. Problem może się pojawić jak mowe będą krótsze od starych bo powstaną w projekcie czarne dziury. W razie pytań moje GG 1550666. Powodzenia.


czwartek, 13 października 2005, 14:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL