Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 20:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Jak powiększyć okienko wideo w timeline Premiere Pro?!:( 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 10 grudnia 2004, 13:49
Posty: 7
Lokalizacja: Łódź
Post Jak powiększyć okienko wideo w timeline Premiere Pro?!:(
Kurcze, jedyna rzecz, która mnie zajebiście odpycha to to cholerne okienko filmu w timeline. No po cholerę oni ruszali to. W Premiere 4.2 super wyraźne, widoczne były wszystki klatki gołym okiem co i gdzie, dosłownie klatka po klatce....a tutaj co mam niby robić?Rozpoznawać wszystko i ciachać w okienku "monitor" ?! Beznadzieja. Nikt nie doszedł do tego może jak powiększyć te malutkie okienka?! Gdzie jest jakaś opcja do tego?!
Jeśli już taki post się pojawił to przepraszam, ale mam wolny net i szukanie podobnego tematu zajęłoby mi wieki...a zależy mi na czasie. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam.

_________________
*mRoCzNy eLf


niedziela, 4 grudnia 2005, 23:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: Jak powiększyć okienko wideo w timeline Premiere Pro?!:(
Cytuj:
Nikt nie doszedł do tego może jak powiększyć te malutkie okienka?! Gdzie jest jakaś opcja do tego?!
Do niczego nie trzeba dochodzić, tylko poczytać troche helpa. Na timeline po lewej stronie są takie 4 ikonki i tam sie to zmienia, tam też można zwiększyć wysokość ścieżki.


niedziela, 4 grudnia 2005, 23:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 10 grudnia 2004, 13:49
Posty: 7
Lokalizacja: Łódź
Post ke?!
Już wszystkie ikonki prawie ponaciskałem i to nie to. Owszem, frame mi wszystkie pokaże, ale mi chodzi o wysokośc okienka (jego wielkość). Wszelkie zoom to mi tylko powiększa czasowo. Proszę, wytłumacz mi dokładniej. Helpa jużw ertuję, ale nawet nie wiem jakie hasło zaproponować do tego:/
Przepraszam za kłopot.

_________________
*mRoCzNy eLf


niedziela, 4 grudnia 2005, 23:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Pociągnij górną krawędź ścieżki video (z lewej strony, tam gdzie ikonki)


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 11:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 10 grudnia 2004, 13:49
Posty: 7
Lokalizacja: Łódź
Post YUPPI!!!
Nawet kurcze nie masz pojęcia , jak bardzo się teraz cieszę. Taka błahostka....a jak bardzo mi pomogłeś:) Już od premiere 7.0 zrezygnowałem przez taką małą rzecz, ale ostatnio się zdenerwowałem i powiedziałem, że nie poddam:)Rozgryzam teraz na chama ten program. Szkoda, ze tak bardzo pozmieniali, bo w sumie wygląd nei był zły u poprzednika....a teraz zamiast wykorzystywać to co już się nauczyłem przez wiele lat....teraz się czuję, jak byle gnojek w przedszkolu, który od nowa wszystko prawie musi się uczyć. Ale dam radę:)
A jest jeszcze taka możliwość, by pojawiły się ikonki w dziale EFFECTS zamiast samych napisów?! Czy tutaj już niestety nie jest do konfiguracji?
Dziękuję raz jeszcze. Pozdrawiam.

_________________
*mRoCzNy eLf


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Za bardzo sie nie przyzwyczajaj do interfejsu, bo w Premiere Pro 2.0 zostanie on najprawdopodobniej zmieniony na nowy, spójny. Koniec z dowolnym rozmieszczaniem palet i okienek. Na razie ten styl wprowadzonno do elemntsów, będzie na 100% w nowym After Effects.
A ikonek nie można ustawić


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 16:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Witam!

Do Damiana:
Wspominasz o wersji AP Pro 2.0. Czy sa gdzies juz jakieś przecieki o nowej wersji? Bo jak na razie nigdzie nie spotkałem, ani na stronie Adobe nie ma o tym słowa.


Pozdrawiam


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Dzisiaj Adobe poinformowało na swojej stronie, że planują na początku 2006 roku wypuścić Adobe Video Bundle zawierający dotychczasowe aplikacje Adobe poszerzone o Flasha 8. Najprawdopodobniej zostaną odświerzone wszystkie aplikacje z obecnego Video Collection, w końcu poprzedni release był ponad 18 miesięcy temu. Ponad miesiąc temu na Macromedia Show zaprezentowano demo nowego AE. Z nowości jest całkowicie zmieniony interfejs, coś w stylu combustiona, nowy Curve Editor, presety do partikli, przeglądanie presetów za pomocą Bridge'a, ulepszony eksport do flasha. Myśle, że w finalnej wersji znajdzie się dużo więcej zmian, bo to co pokazano jak na 2 lata przerwy to zdecydowanie za mało.
Dokładnych informacji o dacie premiery, wszystkich nowościach i cenach nie będzie, są to zbyt cenne informacje, by je ujawniać.


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 18:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Dzięki za informację. Sprawdzę.

Pozdrawiam
Maciej


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 20:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Na stronach dwóch polskich dystrybutorów adobe można znaleźć ceny nowych wersji Premiere Pro, After Effects, Encore i Audition.
http://www.pronet.pl/produkty/cennik.php?akcja=adobe
http://sales.makolab.pl/P_komercyjne/Adobe.html
Wysłałem im maile z pytaniem o co chodzi, w końcu nie było jeszcze oficjalnej premiery. Jeden z dystrybutorów odpisał, że przyjmowane są już zamówienia na nowe wersje programów, a realizacja nastąpi pod koniec tego roku lub na początku przyszłego. Drugi natomiast napisał, że cenniki zostały uaktualnione zgodnie z tym co otrzymali od Adobe.

Jutro zaczyna sie DV Expo West, więc kto wie, może oficjalnie zostanie zaprezentowane nowe Video Collection, nazywane teraz Production Studio.


wtorek, 6 grudnia 2005, 16:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Cześć!!

Wczoraj szukając w google natrafiłem na jedna ze stron którą podałeś w linku.
Od dłuzszego czsu pracuje na wersji 1.5 i mimo, że jest to moim zdaniem naprawde dobry program, to kilka rzeczy bym zmienił lub dodał kilka funkcji. Dlatego tak bardzo jestem ciekawy co nowego przyniesie nowa wersja Premiere. Może w końcu dadzą nam możliwość płynnego przyspieszania i zwalniania filmu.

Pozdrawiam
Maciej


wtorek, 6 grudnia 2005, 17:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL