Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 16:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem z podłożeniem dźwięku w Pinnacle Studio 9!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 20:10
Posty: 2
Post Problem z podłożeniem dźwięku w Pinnacle Studio 9!!
Witam
mam mały problem, robie filmik z wakacji, korzystam przy tym z programu Pinnacle Studio 9, zrobiłem menue, zrobiłem film i podłożyłem dźwięk (mp3) i gdy testuje ten materiał w Pinnacle wszystko jest ok, ale gdy zgrywam całość na dvd-r to mam problem bo podłożony dźwiek jest tylko w menue, cała reszta filmu nie ma podkładu muzycznego, dźwięk oryginalny jest brak tylko nałóżonych mp3-jek, a w pinnacle przy odtwarzaniu one są, dopiero przy redendrowaniu znikają... Po nagraniu nadal w Pinnacle dźwiek jest (przy podglądzie ).
czy ktoś może coś doradzić w czym jest błąd. Musze przyznać że trochę mam już tego dosyć, materiał nagrywałm już z 10 razy a każde takie przerobienie materiału to u mnie trwa około 5 godzin... dziekuje za każda pomoc


czwartek, 8 grudnia 2005, 20:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 1 września 2005, 09:27
Posty: 228
Post 
Ja mam problem odwrotny
podkładam mp3 i widać klocek na ekranie, ale nie słychać w momencie kiedy powinien być odtwarzany, po renderingu jest ok

Żadnych problemów nie ma z plikami wav, radzę wszystko co dokładasz mieć przekonwertowane do wav.
pinnacle ma jakieś opory do mp3.


czwartek, 8 grudnia 2005, 21:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 21:02
Posty: 17
Lokalizacja: Oleśnica
Post 
Pinnacle 935plus. Z mp3 niemam problemu. Podkład, czy też główny motyw - ustawiam odpowiedni poziom głosu, stopniowe wyciszanie wszytko robię w edycji. Poczytaj dokładnie instrukcję. Z tego co piszesz te rzeczy robisz, ale z poziomu tworzenia dysku, dlatego jest taki efeft. Niepotrzebnie wypalasz od razu płytki. Zapisz najpierw na dysku i sprawdź sobie programem PowerDVD, jak Ci wszystko chodzi. Pozdrawiam


czwartek, 8 grudnia 2005, 23:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 8 grudnia 2005, 20:10
Posty: 2
Post 
Nie to nie to, ja też robię wszystko w "edycji", potem przechodze do "Tworzenia Filmu" i tam można zobaczyć podglą dvd (opcja w okienku z podglądem) i tam podkład muzyczny jest, lecz po nagraniu na płyę dvd-r podkład jest tylko w menue z rozpoczęciem filmu dźwięku juz nie ma....


czwartek, 8 grudnia 2005, 23:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL