Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 09:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Poskie czcionki w Premiere 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Poskie czcionki w Premiere 6.5
Moze mi ktos powie jak stworzyc napis w Premiere 6.5??
Probowalem (chyba) wszystkiego, po prostu rece opadaja.

Dzieki..


sobota, 1 marca 2003, 16:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Temat polskich trzcionek w AP był wielokrotnie przerabiany na tym forum. Wystarczy poszukać.


sobota, 1 marca 2003, 20:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Faktycznie był, ale powiem jeszcze raz: Napisz tekst w Wordzie, sprawdzisz sobie pisownię, skopiuj wszystko i wklej do Premiere. Aby mieć polskie czcionki w AP trzebaby mieć jego polską wersję, a takowej nie ma i dziękuję.


czwartek, 6 marca 2003, 07:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Polskie czcionki
Ja piszę w programie Paint na niebieskim tle ,wklejam do premiere i wycinam niebieski kolor i napisy pozostają.


niedziela, 9 marca 2003, 16:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Przy montażu w AP 6.5 do tworzenia napisów używam dwóch programów:
- Title Deko
- Inscriber Title Motion Effect

Oba te programy korzystają ze wszystkich zainstalowanych w systemie czcionek również i typowo polskich. Są instalowane w programie AP jako pluginy i są widoczne w File - New - obok Title programowego AP.

Drugi z wymienionych programów jest bardziej zaawansowany i daje b. duże możliwości z animowanymi napisami włącznie.


poniedziałek, 10 marca 2003, 01:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A co jeżeli metoda wklejania z powiedzmy notatnika nie działa, a Word'a nie można zainstalować?


piątek, 8 sierpnia 2003, 12:30
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 13 sierpnia 2002, 14:25
Posty: 20
Lokalizacja: Wawa
Post to i ja się podłączę.....
nikt nie znalazł rozwiąznia, w którym nietrzebaby korzystać z dodatkowo płatnych programów???


piątek, 22 sierpnia 2003, 15:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
Używam polskich czcionek w Adobe Premiere od kilku lat i nie ma z tym żadnych problemów.
Mam pakiet polskich czcionek zrobiony przez "Studio Okno" w roku 1998. Czcionki są w formacie .ttf
W Adobe Premiere wybrałem sobie kroje które mi "pasowały", zapisałem je jako nowe "style" (wybrałem 30 krojów moim zdaniem najodpowiedniejszych) i wszystko chodzi jak należy.
Jak ktoś nie wie jak to się robi to zapraszam na "private"
A jeżeli chodzi o inne programy, np. popularnego Uleada DVD Workshopa to należy napisać dowolny tekst w notatniku i wkleić go do Workshopa naciśkając ctrl + V
Pozdrawiam.


piątek, 22 sierpnia 2003, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kol Bogdanie czy dotycz to napewno Adobe 6.5.

_________________
xxx


piątek, 22 sierpnia 2003, 20:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re
Witam,
tak, używam Adoba w wersji 6,5
pozdrówka.


sobota, 23 sierpnia 2003, 08:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL