Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 12:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Vegas i przycinany export. 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post Vegas i przycinany export.
Mój kuzyn ma problem z Vegasem 6.0, tzn. przycina mu obraz po exporcie do pliku avi. Problem jest również w czasie działania programu, komputer działa wówczas bardzo wolno. Przeinstalowanie systemu nic nie dało, dodam tylko, że u mnie na wolniejszym kompie wszystko działa bez zarzutu. Również raczej nie może być mowy o konflikcie programowym, ponieważ komputer zachowuje się tak samo nawet wtedy, gdy był zainstalowany tylko Vegas. Orientuje się ktoś co może być tego przyczyną?

_________________
"Myślenie to najtańsza rozrywka"


czwartek, 2 lutego 2006, 01:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
daj cos bliżej - np nowszy procesor to nie zawsze szybszy komputer

waskim gardłem dla systemu oraz pracy innych programów jest szybkość dysku ATA 66 / 100 / 133 lub SATA I (150) / II (300), wielkośc pamięci i parametry takie jak taktowanie i CL
sam system może z uwagi na małą ilość pamięci RAM i procesy uruchomione w tle korzystać z pamięci wirtualnej tworzonej na partycji systemowej dysku - jeśli dysk to np ATA 66 to "połowa" prędkości jest zarezerwowana dla danych umieszczanych w wirt RAM, zakładając że mamy windows, Vegas, i pare innych programów wszystkie w sumie mają tylko 66MB/s do swojej dyspozycji a strumień DV ma ok 20MB/s wiec gdzieś to musi winda upchać w kolejce a nie zawsze da rady


czwartek, 2 lutego 2006, 15:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post 
To jest Athlon 2,5 ; 512 MB RAM-u, a dysk jest RAID. To był komputer specjalnie składany do montażu, a VEgas nie chce działać, podczas gdy bez problemu działem kiedyś na: Duron 1,8 ; 256 RAM-u i dysk ATA 133. Więc wydaje mi się że problem leży nie w szybkości komputera, co nie zmienia faktu że chyba problemem jest hardware.

_________________
"Myślenie to najtańsza rozrywka"


sobota, 4 lutego 2006, 01:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 grudnia 2005, 00:38
Posty: 71
Post 
jeśli RAID to proponuję ci zrobienie testu chociażby softem Sandra aby zobaczyć czy w rzeczywistości RAID jest skonfig jak należy i osiąga więcej niż pojedyńczy dysk, drugą sprawą jest typ tablicy dyskowej z ktorej korzystasz RAID od 0 do 6 oraz sterowniki

więcej np http://pl.wikipedia.org/wiki/RAID_(informatyka)


sobota, 4 lutego 2006, 02:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL