Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 08:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 ciagłe problemy z Studio 8!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ciagłe problemy z Studio 8!!
W momencie kiedy program zaczynyna rendering timeline do formatu SVCD w różnym czasie po zakończeniu przeliczania jednej sceny z przejściem do nastepnej zawiesza się tzn. przestaje przeliczać. Zainstalowałem ponownie program i system, dokonałem uprade do wersji 8.5 i nic nie pomaga. Ostatnio zrobiłem próbe z przeliczeniem materiału bez żadnej obróbki(bez przejść miedzy scenami, muzyki, napisów itp.)i rendering przeszedł pomyślnie. W czy więc problem? Co robię nie tak? Moja konfiguracja to:AMD Duroon 600, 256Ram, Dysk 7200 18GB UDMA, Geforce 2Mx32Mb, Pinacle DC10+. Proszę o pomoc!!!!!

PS. Czy jeśli najpierw przeliczę materiał do formatu SVCD a dopiero później wykonam obróbkę i przeliczę ponownie do formatu SVCD to jakość się pogorszy? Czy program będzie przeliczał tylko zmiany czy cały materiał?


wtorek, 11 marca 2003, 12:34
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Na jakiego typu przejściach program się Tobie zawiesza? Na przejściach dwuwymiarowych, czy też przejściach 3D z pakietu Hollywood FX for Studio. Jakiej wersji Hollywood FX używasz? Może powinieneś sprawdzić i uaktualnić ten program a nie tylko samo Studio 8.
Na grupie dyskusyjnej Pinnacle wielu użytkowników zaleca wyłączenie w konfiguracji opcji renderingu w tle i opcji wspomagania sprzętowego renderingu. Może warto popróbować przy wyłączonych tych opcjach.
Jeżeli zaś chodzi o wstępne przeliczenie materiału na format SVCD a dopiero późniejszą edycję to według mojej wiedzy nic to nie da (poza stratą czasu i jakości). Studio 8 przy tworzeniu plików na płytę koduje cały materiał od początku własnym kodekiem mpeg.


wtorek, 11 marca 2003, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post studio
W dalszym ciagu sie zawiesza, ale zauwazylemm ze jak zmienie rodzaj przejscia na inn dwuwymiarowe to sie ni zawiesz
a tylko w innym miejscu. Czy moje klopoty wynikaja z braku drugiegi dysku lub slabego procesora.Co jeszcze robie nie tak?


niedziela, 16 marca 2003, 20:10
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Moim zdaniem przyczyną Twoich problemów moze być faktycznie słaby procesor. Sam mam Athlona 1,4 GB, 512 MB RAM-u i trzy twarde dyski a i tak Studio 8 potrafi mi się zawieszać w czasie pracy. Muszę jadnak przyznać że od wersji 8.5.18 (wspartej Hollywood FX Pro 4.6.7(build 34)) nie mam żadnych problemów z renderingiem. Płyty SVCD nagrywałem już wielokrotnie i za każdym razem bez problemów.
Nie wiem czy masz zainstalowany program Pinnacle PPE. To niewielki programik zwiększający wydajność systemu zalecany przez Pinnacle szczególnie dla płyt głównych na chipsecie VIA. Co prawda program służy do zwiększania wydajności w czasie zgrywania materiału lub przekazywania go na wyjście video, ale może warto spróbować. Najnowszą wersję znajdziesz tutaj: ftp://ftp.pinnaclesys.de/driver/pc/extras/ActualPPE.htm
Generalnie jednak według moich obserwacji Studio 8 jest dość mało stabilne. O wiele lepsze pod tym względem było Studio 7.


poniedziałek, 17 marca 2003, 15:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16
Posty: 44
Lokalizacja: Podlasie
Post 
On się po prostu proszę Pana grzeje. Przeliczenie przejścia to masa pracy dla procka i pamięci (na moim PIV 2,53 i 1 GB DDR RAM też nie jest za różowo). Takie są Durony. No i za słaby zestaw do tych zastosowań. Sam miałem PIII 667 i szlag mnie trafiał - identyczne problemy były.
Lub druga możliwość - pamięć siada (wymień na klocek od np. kolegi i sprawdź).


poniedziałek, 17 marca 2003, 21:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 sierpnia 2002, 15:38
Posty: 18
Post FAKT
Robiłem nA PINACLU w procku celeron 850 i 128 + 256 sd ramm i wieszało się
teraz 2 GHz procek i 512 ddr i jest ok i jeszcze w tle gg i outlok expres chodzi - bez porównania
i jeszcze jednio - athlon i duron a szczególnie jego wentylatory w przypadku zacierania się np z powodu kurzu - są mniej wydajne i się wieszają sprobuj je wyczyścić lub zmienić może rezultat cię zszokuje

_________________
pitt


sobota, 22 marca 2003, 01:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post studio
Zainstalowałem Studio na Intelu 2,0Ghz z 512 DDR i ponownie przy przeliczaniu projektu w tym samym momencie co na moim PC się zawiesił. W związku z czym czy jest możliwe, że moja wersja Studio 8 jest wadliwa. Jeśli to samo dzieje się na dwóch niezależnych kompach to co jeszcze poza wadą programu może być nie tak?


poniedziałek, 31 marca 2003, 15:56
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16
Posty: 44
Lokalizacja: Podlasie
Post 
A może ty film masz nudny i komp się wk....


wtorek, 1 kwietnia 2003, 23:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL