Teraz jest sobota, 17 listopada 2018, 11:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 GordianKnot - malutki problem! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 30 grudnia 2002, 17:12
Posty: 26
Lokalizacja: Radzionków
Post GordianKnot - malutki problem!
Witam.
Mam mały problem z Gordian Knot.
Otóż po załadowaniu materiału zgranego z kamerki do GK ustawiam na zakładce "Bitrate" :
W Mode mam ustawione "Calculate Average Bitrate" a
w Total size ustawiam wielkość pliku po skompresowaniu.

I teraz mam mały problem ponieważ po operacji kompresowania okazuje się że wielkość pliku wynikowego nie jest taka jaką ustaliłem w ustawieniach w/w. Mało tego, nawet zmiana ustawienia wielkości pliku nie powoduje w końcowym procesie żadnej zmiany w otrzymanym *avi. Jest on zawsze takiej samej wielkości !!!. Nie potrafię sobie z tym poradzić.
I jeszcze jedno: po zakończonym procesie kodowania otrzymnuję nie jeden plik *.avi lecz: 4 pliki
- film.avi
- film_Movie.avi (ten jest zawsze bez dźwięku ???)
- film.avs
- film_GKnot.log
Jak zrobić żeby nie był tworzony plik film_Movie.avi w procesie kodowania tym bardziej że jest on bez źwięku.

Proszę o pomoc szanownych kolegów w tej sprawie.

Pozdrawiam.
Mirek.


Mirek@radzionkow.net
GG 971600


niedziela, 16 marca 2003, 16:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 stycznia 2003, 15:14
Posty: 336
Post 
Jak nie czytałęś artykułu to może cos pomoże:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=1670

Jęlsli czytałeś to hmmm,czasami tak jest że np programy sobie działąją fajnie a potem nagle odmawiają poprawnego działania , sprubuj odinstalowac GK a potem ponownie zainstalować.To jedyne co moge doradzić przykro mi(też mi rada nie?????:)


niedziela, 16 marca 2003, 19:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Ponieważ GK robi kodowanie dwuprzebiegowe tworzy dwa pliki AVI,jeden ten właściwy i drugi bez dzwięku.Ten bez dzwięku jak i te AVS i LOG potrzebne są do procesu kodowania,po skompresowaniu usuwasz je i tyle.
Jeśli chodzi o wielkość pliku wynikowego to spróbuj przeinstalować Divx-a i GK.
Pozdrawiam.


niedziela, 16 marca 2003, 21:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL