Teraz jest piątek, 16 listopada 2018, 05:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 znaczna utrata jakosci przy zrzucaniu na kompa 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2005, 12:01
Posty: 19
Lokalizacja: Nowy Targ
Post znaczna utrata jakosci przy zrzucaniu na kompa
Witam.
Mam poważny problem.Posiadam kamerke cyfrową i chcialbym materiał przechowywac na płytkach a nie tasmach dv.No i zrzucam sobie taki material przez windows movie maker na kompa i nagrywan vcd w nero 6 i aaaaaaaaaaaaaaaa 8O jakosc jest beznadziejna w porownaniu z jakoscia na tasmie dv.Wiec sprobowalem nagrac dvd ale moj odtwarzacz stacjonarny nie widzial plytki.
Bardzo prosze o jakis namiar na programik w ktorym zrzuce material na kompa i utworze vcd ,svcd czy dvd bez powaznej utraty jakosci materialu.Najlepiej gdyby program byl za friko i w jezyku polskim choc jezyk to drugorzedna sprawa.
Z gory dzieki za wszelka pomoc.
Pozdrawiam


wtorek, 18 kwietnia 2006, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
Ulead VideoStudio9, Pinnacle Studio10.
Oba niestety płatne, ale ze stron producentów możesz pobrać wersje demonstracyjne.
Poza tym zachęcam do lektury tegoż forum, znajdziesz tu wskazówki "co , do czego i po co".
Powodzenia.


wtorek, 18 kwietnia 2006, 16:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 19 lutego 2005, 12:01
Posty: 19
Lokalizacja: Nowy Targ
Post 
Wielkie dzieki za odpowiedz, oba programiki juz sciagnalem(oczywiscie demo)i niedlugo przetestuje.Forum przegladalem no i wlasnie nie za bardzo znalazlem to co mnie interesuje, byc moze za malo szukalem ale niestety internet mam tylko w pracy wiec za dlugo nie moge przebywac w sieci.

[ Dodano: Pon Kwi 24, 2006 12:38 pm ]
ulead video studio juz sprawdzilem i bardzo sie rozczarowalem zrzucilem filmik z kamery przez usb tym programikiem i wypalilem vcd i dvd i w obu przypadkach jakosc obrazu niewiele sie rozni od jakosci uzyskanej windows movie maker.filmik zrzucilem do formatu avi moze robie cos zle i nie ustawiam odpowiednich opcji prosze o pomoc


środa, 19 kwietnia 2006, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
problem chyba jest w tym ze zrzyucasz material wideo przez usb.. uzyj zlacza fire wire


środa, 17 maja 2006, 19:33
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL