Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 06:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Jaki program polecacie? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Jaki program polecacie?
Ostatnio slyszy sie duzo o formacjie HDV. Telewizory LCD już obslugują ten standard, lada dzien HDV stanie sie tak popularny jak DV. Aktualnie do edcji uzywam Pinnacle 9 Plus. Ale on nie oferuje obslugi HDV.

Dlatego zaczynam sie zastanawiac na jaki program sie przesiasc by nie byc zacofanym. Odpuszcze sobie Pinnacle 10 bo z tego co czytam to sie bardziej wiesza niz 9 - a chodzi o bezstresowa prace a nie meczarnie z padami programu :(

Wiec jaki program polecacie?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


środa, 2 sierpnia 2006, 01:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
sony vegas 6.0 juz od roku oferuje mozliwosc edycji hdv


środa, 2 sierpnia 2006, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
Czy sony Vegas ma opcje authoringu DVD w programie? Czy tez trzeba eksportowac plik DV z przejsciami itp z sony do jakiegos zewnetrznego programu do authoringu?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 3 sierpnia 2006, 03:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post 
Krótki opis jest tu.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 3 sierpnia 2006, 08:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Powiem tylko tyle że z tymi programami montażowymi z authoringiem , jest tak samo jak z płytami głównymi z wbudowaną grafiką i dźwiękiem .


czwartek, 3 sierpnia 2006, 09:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
exPredator napisał(a):
Czy sony Vegas ma opcje authoringu DVD w programie? Czy tez trzeba eksportowac plik DV z przejsciami itp z sony do jakiegos zewnetrznego programu do authoringu?


jest osobny program do tego "DVD Architect Studio".


czwartek, 3 sierpnia 2006, 10:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
Czytalem ostatnio na forum o profesjonalnym programie AVID, który tez posiada opcje HDV (przynajmniej tak rekalmują produkt - Avid Liquid 7.0) Natomiast na forum znalazlem info ze to jest nieprawda i ze HDV to tylko chwyt reklamowy (np z Sony FX-1 nie da sie Avidem nic zgrac :( mimo ze program kosztuje sporo)

Jak sprawa wyglada z Sony Vegas, który jest 4 razy tanszy i moze mniej profesjonalny (mniej opcji niz AVID)a niby obsluguje HDV - znowu "chyt marketigowy" ?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


wtorek, 8 sierpnia 2006, 04:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 16 sierpnia 2006, 17:02
Posty: 1
Post 
exPredator napisał(a):
Czytalem ostatnio na forum o profesjonalnym programie AVID, który tez posiada opcje HDV (przynajmniej tak rekalmują produkt - Avid Liquid 7.0) Natomiast na forum znalazlem info ze to jest nieprawda i ze HDV to tylko chwyt reklamowy (np z Sony FX-1 nie da sie Avidem nic zgrac :( mimo ze program kosztuje sporo)

Jak sprawa wyglada z Sony Vegas, który jest 4 razy tanszy i moze mniej profesjonalny (mniej opcji niz AVID)a niby obsluguje HDV - znowu "chyt marketigowy" ?


Liquid 7 i 7.1 bardzo dobrze obsługuje HDV (daje się zgrywać zarówno z EZCapture jak też opcją Logging Tool). Co więcej Avid Xpress Pro HD też sobie radzi z HDV. Tak więc spróbuj a będziesz zadowolony.

Pozdrawiam
Corwin


środa, 16 sierpnia 2006, 17:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Nie myl Liquida z "duzym" Avidem. Nie wiem jak w Liquidzie ale w Xpressie i w Media Composerze HDV wchodzi bez klopotu.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


środa, 16 sierpnia 2006, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
Luka_Brazzi napisał(a):
Nie myl Liquida z "duzym" Avidem. Nie wiem jak w Liquidzie ale w Xpressie i w Media Composerze HDV wchodzi bez klopotu.
Potwierdzam

_________________
:mrgreen:


czwartek, 17 sierpnia 2006, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
kubanczyk napisał(a):
Luka_Brazzi napisał(a):
Nie myl Liquida z "duzym" Avidem. Nie wiem jak w Liquidzie ale w Xpressie i w Media Composerze HDV wchodzi bez klopotu.
Potwierdzam


Masz rację, bo Luka_Brazzi jest mało wiarygodny, ;)


czwartek, 17 sierpnia 2006, 01:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
Przepraszam za blad.
Poczytalem i juz wiem ze AVID (Avid Media Composer), Avid Liquit i Avid Xpress Pro to 3 rozne programy.

Tego "Dużego" Avida wykorzystuje Telewizja, to taki raczej mi sie nie przyda (pozatym do programu jest odpowiednio przystosowany PC)
Zostaje: Avid Liquit7 Vs Avid Xpress Pro
Oby 2 obsluguja HDV bez problemu(jak wynika z powyzszych postow)

Czy któryś z nich posiada opcje tworzenia plyt (authoring) na zwyklych DVD czy tez trzeba sie zaopatrzyc w nagrywarke BlueDisc?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 17 sierpnia 2006, 01:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
wojwit napisał(a):
kubanczyk napisał(a):
Luka_Brazzi napisał(a):
Nie myl Liquida z "duzym" Avidem. Nie wiem jak w Liquidzie ale w Xpressie i w Media Composerze HDV wchodzi bez klopotu.
Potwierdzam


Masz rację, bo Luka_Brazzi jest mało wiarygodny, ;)
oco ci chodzi ziomus? Masz ochote na jakis maly oftop czy co bo nie kumam co sie przypieprzasz

_________________
:mrgreen:


czwartek, 17 sierpnia 2006, 07:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL