Teraz jest wtorek, 23 października 2018, 07:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 co tak spowolniło ap6.5??? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 24 sierpnia 2003, 14:05
Posty: 93
Post co tak spowolniło ap6.5???
Witam
od dłuższego czasu pracuje na AP6.5 pod win2000 i jakos to chodzilo , ale od pewnego czasu zauważyłem straszne spowolnienie pracy , najgorsze jest to ze nie wiem co jest przyczyną :(
dodatki jakie instaluje to HFX 458 gold , adorage 1,2,4,5 i xplode 4 , do napisów używam Tittle Motion 4.2.0 i to głównie na tym dodatku to zauważyłem ponieważ gdy dam NEW TITTLE to musze odczekac ładnych kilkanaście sekund zanim pojawi mi sie okno TM , kiedyś przechodził mi do tego w ok 2 sek :( , również podczas przeliczania prostych przejś z HFX trwa to znacznie dłużej niż kiedyś :(, raczej staram sie nie instalowa jakiś śmieci na tym systemie , dlatego prosze o rade może ktoś sie już z tym spotkał???
z góry dziękuje za pomoc


piątek, 10 lutego 2006, 23:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
witam. Wydaje mi sie ze nie ma co szukać przyczyny i tracić czasu. Format C i po kłopocie.


sobota, 11 lutego 2006, 06:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 24 sierpnia 2003, 14:05
Posty: 93
Post 
dla mnie to ostatecznoś poniważ to zaczęło sie dzia właśnie na świerzym systemie , musiałem wymieni dysk i od początku tak sie dzieje :(


sobota, 11 lutego 2006, 22:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 25 stycznia 2004, 19:33
Posty: 135
Post 
może spróbuj bez dodatkow???


niedziela, 12 lutego 2006, 02:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 07:39
Posty: 13
Post 
Piszesz o wymianie dysku, może przyczyną jest sam dysk lub sposób jego podłączenia.
Napisz jaki dysk podłączyłeś i sprawdz czy np. nie jest podłaczony na jednej taśmie z napędem optycznym.


niedziela, 12 lutego 2006, 09:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 marca 2006, 10:25
Posty: 4
Post 
Też mam problem z nagłym spowolnieniem AP 6.5. Mówiąc krótko, na świeżutkim systemie export/timeline/movie chodzi ok. 2klatek/sek. pomimo że eksporuje (dla testu) plik AVI DV 13GB do AVI DV. Powinien po prostu przekopiować a on usilnie coś liczy (SEMPRON 2600 - zajętość 100% 8O ). Wszyskie ustawienia źródła i wyniku są identyczne. Może ktoś też miał taki problem? Jak temu zaradzić? Ciekawostką jest to że im dam mniejszy plik źródłowy tym szybciej się exportuje i mniej zajmuje procesor :| a jak na materiał założę jakiś filtr to export idzie 2x szybciej (paranoja!)


środa, 22 marca 2006, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1643
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post 
Miałem podobny problem, w moim przypadku rozwiązanie było proste. Mam XP Professional, sprawdziłem (przy uruchomionym AP 6,5, lub bez uruchomionej aplikacji) obciążenie procesora Alt+Ctrl+Delete - okazało się, że skacze do 90%, sprawdziłem które procesy najbardziej obciążają system - okazało się, że aplikacja Skype przesadza z aktywnością. Wystarczyło wyłączyć ten proces, zmienić ustawienia aplikacji uruchamianych wraz z systemem - w efekcie podczas pracy w AP - odtwarzania w RT na wszystkich wyjściach zaawansowanych przejść pakietu Explode obciążenie procesora było na poziomie. 12-14% (P4 2,4 HT). Dodam, że mam wsparcie karty DV Raptor RT2MAX
Pozdrawiam


środa, 22 marca 2006, 15:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 marca 2006, 10:25
Posty: 4
Post 
Niestety to rozwiązanie dla mnie odpada. Mam postawiony tylko system i AP 6.5 (zadnych innych śmieci). Obciązenie procesora powoduje proces Adobe Premiere'a. Także wykluczone jest by procek był obciążany przez inny proces. Może ktoj ma jakieś propozycje rozwiąania problemu?


czwartek, 23 marca 2006, 12:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 18 września 2005, 02:09
Posty: 63
Post 
Piachoo napisał(a):
Niestety to rozwiązanie dla mnie odpada. Mam postawiony tylko system i AP 6.5 (zadnych innych śmieci). Obciązenie procesora powoduje proces Adobe Premiere'a. Także wykluczone jest by procek był obciążany przez inny proces. Może ktoj ma jakieś propozycje rozwiąania problemu?



mam ten sam problem
Sempron 2500 1,7 mhz

Odpalam APP i cos tam w nim robie ,a tu procek mi skacze na 100%....

Jedyne czego jeszcze nie sprawdzilem to sterowniki do karty graficznej-uzywam sterow Omega do kart Radeon .Mozliwe ,ze to jest problemem ale jeszcze nie sprawdzalem.


piątek, 21 kwietnia 2006, 12:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 marca 2006, 10:25
Posty: 4
Post 
Mimo iż od ostatniego postu minęło parę miesięcy mój problem z wolnym AP6.5 nie jest rozwiązany. Może Adobe nie lubi się z Sempronami :roll:


poniedziałek, 23 października 2006, 20:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL