Teraz jest niedziela, 18 listopada 2018, 20:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem pinnacle 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 października 2006, 13:56
Posty: 1
Post problem pinnacle 9
witam czy ktos moze pomoc mianowicie mam pinnacle studio 9 podczas skladania filmu wszystko jest ok ale przy samym koncu na tzw renderowaniu wyskakuje blad komp sie zawiesza i nic nie idzie z tym zrobic nie wiem o co chodzi pomocy


czwartek, 19 października 2006, 14:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Podaj wersję programu x.x.x, sprzęt na jakim pracujesz(procesor,RAM,dyski,grafika,zasilacz), materiał jaki montujesz (wejsciowy kodek oraz wyjsciowe parametry mpeg2 jakie ustawiasz) a jeśli podasz te parametry to potem zadaj pytanie.

Sprawa może być błacha ale nie znając żadnych szczegółów ciężko coś ci radzić, z podstawowoych spraw to:

- sprawdź czy masz wystarczającą ilośc meijsca na dyskach minimum 9,4GB dla jednostronnej DVD 4,7GB + ewentualne przeliczanie efektów, MENU oraz poprawną prace systemu,
- dokonaj koniecznie defragmentacji dysków,
- dokonaj update programu do wersji 9.3 (najstabilniejsza wersja studio 9, daruj sobie wersję 9.4.3)
- podczas zapisu materiału uruchom monitor obciążenia procesora i sprawdź jego obciążenie oraz temperaturę,
- jezeli dokonuje się to w tym samym momencie powodem może być przerwa w materiale, wadliwy materiał (plik wejsciowy)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 20 października 2006, 23:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Pedro79 napisał(a):
powodem może być przerwa w materiale, wadliwy materiał (plik wejsciowy)


uszkodzony dysk itp.

_________________
Powoli do celu...


sobota, 21 października 2006, 14:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 marca 2006, 16:40
Posty: 7
Post 
Mam podobny problem więc nie będę zakładał nowego tematu.

dane kompa: AXP 3200+,1GB Ram, 250GB dysk, sprzęt na tyle szybki że kompresja idze prawie w czasie rzeczywistym (chociaż mogło by być szybciej ;-) ). Wersji programu nie pamiętam, ale chyba 9.3

Problem pojawia się zawsze w tym samym miejscu, na przejściu dwóch scen, w których są różne efekty. W pierwszej blur i spowolnienie, w następnej 2x szybkość - połączone są przenikaniem. Materiał jest na 100% OK, zresztą bez efektów jest wszystko OK. Kompresuje do mpeg z ustawieniami DVD. Materiał ma 4 godziny.


wtorek, 31 października 2006, 10:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Mam nieodparte wrażenie że ten Pinacle Stuidio to szit jakich mało!

_________________
Powoli do celu...


środa, 1 listopada 2006, 16:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL