Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 02:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 problem z wyborem programu do montażu filmów 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 15:36
Posty: 33
Post problem z wyborem programu do montażu filmów
Cześć. Jestem nowy na forum.
Jaki wybrać program do montażu i obróbki filmów. Chciałbym program który ma dużo filitrów,przejsć i można np. na nebieskie tło nałożyć obraz itd.Myślę nad Adobe After Effects 7.0 Professional. teraz mam ulead videostudio 10 plus i jestem zawiedziony - menu jakieś takie cukierkowate, kolorowe - tnie mi się strasznie a po 2 jest nie wygodne i ma mało filitrów i funkci. Co możecie mi polecić ?
Program nie musi być prosty w obsłudze zależy mi na ogromnych funkcjach


środa, 1 listopada 2006, 16:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
sprostać Twoim wymaganiom może jedynie Flame, ale spróbuj też Smoke'a nieco inaczej w Piranha HD, lub ostatecznie Shake ale tylko pod makówkę, bo pod linuxa nie będziesz miał audio... ;)

pozdrawiam


środa, 1 listopada 2006, 18:55
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post Re: problem z wyborem programu do montażu filmów
blendermen napisał(a):
Cześć. Jestem nowy na forum.

Cześć
blendermen napisał(a):
Jaki wybrać program do montażu i obróbki filmów.teraz mam ulead videostudio 10 plus i jestem zawiedziony - menu jakieś takie cukierkowate, kolorowe - tnie mi się strasznie

Co do gustów się nie dyskutuje, więc rozumiem. Co do cięcia to pewnie RAMu mało - 256?
blendermen napisał(a):
po 2 jest nie wygodne i ma mało filitrów i funkci.

Wielu twierdzi że nie jest wygodne, ale to tylko narzędzie, można nim jednak zrobić wspaniały film, a profesjonalnym programem z wielką ilością efektów, zrobić gniota.
blendermen napisał(a):
Chciałbym program który ma dużo filitrów,przejsć i można np. na nebieskie tło nałożyć obraz itd.Myślę nad Adobe After Effects 7.0 Professional. Co możecie mi polecić ?
Program nie musi być prosty w obsłudze zależy mi na ogromnych funkcjach

Musisz się zdecydować, czy interesuje Cię tworzenie filmu jako takiego? Może raczej interesuje Cię tworzenie efektów które z założenia wzbogacają film, LINKLINK?
Jeżeli zdecydujesz się szukać jakiegoś programu do edycji, to pewnie zadowoli Cię program tej samej firmy - Premiere. Napewno nie jest najlepszy, (bo pewnie takiego nie ma), ale widząc Twoje zainteresowania, polecam program z którym After Effect, czy Photoshop najlepiej współpracują.
pozdrawiam

PS Chociaż Flame na stacji z SGI, też by była niezła :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 1 listopada 2006, 23:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 listopada 2006, 15:36
Posty: 33
Post 
Dzięki za odpowiedzi. :D
Mam jeszcze jedno pytanie.
Program Adobe After Effect jest do robienia efektów specjalnych do filmów a czy można w nim też wygodnie montować filmy. Czy lepiej montować filmy w innym programie


czwartek, 2 listopada 2006, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
blendermen napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi. :D
Mam jeszcze jedno pytanie.
Program Adobe After Effect jest do robienia efektów specjalnych do filmów a czy można w nim też wygodnie montować filmy. Czy lepiej montować filmy w innym programie

lepiej montowac w Premiere ... poza tym sa bardzo podobne :)


czwartek, 2 listopada 2006, 18:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 18:50
Posty: 251
Post 
noddy napisał(a):
lepiej montowac w Premiere ... poza tym sa bardzo podobne


Jak samolot do okrętu - jedno i drugie to srodek transportu w koncu..

_________________
http://www.art-fx.eu


czwartek, 2 listopada 2006, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
noddy napisał(a):
lepiej montowac w Premiere ... poza tym sa bardzo podobne :)

A gdzie tu podobieństwo? AP i AE to dwa różne programy i kazdy służy do czegoś innego. AP - montaż , AE - postprodukcja, efekty


czwartek, 2 listopada 2006, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
chodzi mi bardziej o to, ze jak juz sie nauczysz premiere, to latwiej bedzie ogarnac AE ... na pewno latwiej niz mieszanka AVID + AE...


piątek, 3 listopada 2006, 21:06
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL