Teraz jest niedziela, 15 lipca 2018, 21:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Premiere Elements 3.0 VS Pinnacle Studio 10 Titanium 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post Premiere Elements 3.0 VS Pinnacle Studio 10 Titanium
Te 2 programy są niemal w tej samej cenie. Który jest bardziej zaawansowany? Bardziej stabilny? Krok po kroku przesiadam się na coraz bardziej zaawansowane softy. Zacząłem oczywiście od Movie Makera później był UVS 8... Chciałbym zrobić krok do przodu. W który warto zainwestować? Wiem że opinie mogą być bardzo subiektywne, a moje pytanie może przypominać to w stylu : "co lepsze Opel czy VW...", ale...tak okiem fachowca... Pozdrawiam wszystkich pomocnych.
P.S Hobbystycznie montuje amatorskie nagrania z wesel.

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


Ostatnio edytowano piątek, 1 grudnia 2006, 19:00 przez redbull, łącznie edytowano 1 raz

piątek, 1 grudnia 2006, 18:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Zdecydowanie Premiere Elements


piątek, 1 grudnia 2006, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post 
mmstudio napisał(a):
Zdecydowanie Premiere Elements

... naczytałem się mnóstwo na temat braku stabilności Pinnacla, ale kuszą dość spore możliwości tego softu, j. polski i (podobno) bardzo intuicyjna obsługa. Co przemawia za Adobe? Rzuciłem się kiedyś na głęboką wodę. Znajomy pokazał mi AP 6.0... ale totalnie mnie rozłożył...

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


piątek, 1 grudnia 2006, 19:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
redbull napisał(a):
mmstudio napisał(a):
Zdecydowanie Premiere Elements
Co przemawia za Adobe?

Wielościeżkowy montaż, stabilność, wygodna obsługa oraz możliwośc stosowania dodatkowych pluginów (tych samych co jego starszy brat)


piątek, 1 grudnia 2006, 19:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 22 lipca 2006, 05:38
Posty: 218
Lokalizacja: Opolskie
Post 
Dziękuje MMSTUDIO. Znam twoje posty i wiem że znasz temat. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. Dziękuje za pomoc!
Gdyby ktoś chciałby jeszcze coś dodać to bardzo chętnie jeszcze się czegoś dowiem. Bezcenne są opinie użytkowników, bo czytając opisy na oficjalnych stronach to "każdy jeden jest NAJLEPSZY Z NAJLEPSZYCH" :?

_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, a jeśli nie ma rozwiązania, to znaczy że nie ma problemu


piątek, 1 grudnia 2006, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 00:42
Posty: 240
Post 
Pinnacle S10+ to cały czas "walka pod górę", ogromne wymagania sprzętowe - znacznie większe niż Ulead VS10+.
Niestety sobie go zafundowałem - S10+ znaczy.
W sumie jednak jest bardziej intuicyjny niż Ulead - dla mnie.


wtorek, 5 grudnia 2006, 00:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4499
Lokalizacja: Tczew
Post 
Miło zobaczyć kolejnego zwolennika Pinnacle Studio, ale mimo że jestem amatorem, to wyobrażam sobie że właśnie pewne zastrzeżenia co do stabilności, mogą przeważać w pracy zawodowej na korzyść innych programów. Chociaż widzę konkurenta dla Adobe Elements w postaci Vegas Movie DVD. Niestety wspaniały moim zdaniem Lets'EDIT canopusa przestał być rozwijany, a już zapowiadało się tak dobrze - Lets'y - Photo..., naprawdę dobry Imaginate, Create, czy Procoder Express itd. mogły stworzyć naprawdę potężny zestaw, bez sięgania po profesjonalne programy. (Tylko kto by wtedy Ediusa kupował :mrgreen: ). Szkoda.


EDIT No to dodam do Pedro79 że w promocji na 20 lecie Pinnacle dało pokaźny pakiet efektów, filtrów i przejść - gratis :D .
Ech to znaczy nie doczytałem, ze to też już napisał :oops: :wink:

_________________
最诚挚的问候


Ostatnio edytowano wtorek, 5 grudnia 2006, 11:00 przez kotin, łącznie edytowano 2 razy

wtorek, 5 grudnia 2006, 01:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nei wiem czy jestem zwolennikiem Pinnacle Studio, ale pracuję w Studio i w Avidzie Liquid. Z innymi programami nie mam porównania, choć pracowałem w UMSP 6.5 i 7.
Fakt program miał problemy ze stabilnością, ale myślę że to czas przeszły, jeśli ktoś posiada porzadek w systemie, stosuje się do zaleceń producenta i spełnia wymagania ZALECANE, potrafi skonfigurować komputer pod montaż wideo, większych problemów poczawszy od wersji 10.6 nie powinien mieć.
Używam to oprogramowanie od ponad roku i przeszedłem piekło pracując, chciałem wyrzucić i zapomnieć o nim, jendak przy mojej konfiguracji poprawka 10.6 była zbawienna :).
Niestety program ma duże wymagania, jak i ograniczeniem jego jest montaż maksymalnie na 2 ściezkach + śieżka napisów (umożliwiająca również podkład video) (wersja PLUS).
Do zalet można zaliczyć:
- intuicyjną obsługę (program z polską instrukcją oraz polskim
interfejsem),
- bardzo duża liczba dostępnych pluginów (w obecnej chwili program jest do kupienia w specjalnej wersji i dobrej cenie z dużą ilością dodatków i pluginów) Pinnacle Studio Plus Titanium Edition,
- mozna dokupić mnóstwo pluginów zarówno video jak i audio takich jak bravo, heroglyph, SpiceMASTER i wiele wiele innych które znacznie zwiększają możliwości tego prostego programiku,
- program to maleńki kombajn którym można zgrać materiał, dodać efekty, stworzyć bardzo rozbudowane wielopoziomowe MENU i wypalić to na DVD mało który program scala w sobie te wszystkie funkcje stąd Studio jest elastycznym programem, jednak określanie go że jest dla amatora byłoby nie w porządku ponieważ program wymaga od użytkownika wiedzy której wielokrotnie większośc nie posiada tj.
odnośnie konfiguracji komputera, dysków, sposobu montażu co jest poważną wadą tego oprogramowania :(. W niektórych wypadkach polska instrukcja nei wystarcza i trzeba sięgac na forum :). Dzięki temu to forum żyje :):):).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 5 grudnia 2006, 10:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL