Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 06:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z Pinnacle Studio 10.7 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 grudnia 2006, 15:29
Posty: 13
Post Problem z Pinnacle Studio 10.7
Witam
Po zainstalowaniu i aktywacji wszystko niby chodzi ale nie widać w podglądzie nic tzn. efekty przejść to są tylko czarne miniaturki, napisy to czarne miniaturki? W podglądzie z prawej strony przesuwa się pasek ale jest czarne tło?!?!? O co chodzi?


poniedziałek, 25 grudnia 2006, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Witam:
- napisz jakim sprzetem dysponujesz, jaki materiał chcesz obrabiać,
- wgraj poprawkę dotycząca przejść HFX,
- dokonaj przedewszystkim aktualizacji, sterownika grafiki (czy karta posiada sprzętową obsługę DX9?), oraz sterownika płyty głównej,
- jeśli w systemie są poinstalowane zestawy kodeków to najlepiej się ich pozbądź,
- sprawdź czy w tle nie rezydują inne prograqmy "msconfig"

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 26 grudnia 2006, 01:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 16 grudnia 2006, 15:29
Posty: 13
Post 
Pedro79 napisał(a):
Witam:
- napisz jakim sprzetem dysponujesz, jaki materiał chcesz obrabiać,
- wgraj poprawkę dotycząca przejść HFX,
- dokonaj przedewszystkim aktualizacji, sterownika grafiki (czy karta posiada sprzętową obsługę DX9?), oraz sterownika płyty głównej,
- jeśli w systemie są poinstalowane zestawy kodeków to najlepiej się ich pozbądź,
- sprawdź czy w tle nie rezydują inne prograqmy "msconfig"


A więc:
- Płyta ASUSp4p800 deluxe, 2 gb ram kIngston -cas 2 pracujące w dualu !!!, Pentium 4 3gb HT, grafika geforce 5600 128mb /prolink/, zasilacz TopowerP7 420W, 2 barakudy po 120 GB pracujące w raidzie (wersja ATA 8mb) - niestety fat 32,
- chcę zgrywać z kamery Sony HC94 poprzez firewire (DV).
- skąd mam wziąść tą poprawkę HFX? - (mam przecież najnowszą wersję?)
Nie mogę także przechwycić obrazu z kamery - wyskakuje, że nie ma komunikacji?!?
Zainstalowałem winDvd Creator 3 i wszystko jest ok - także to nie wina kamery czy kabelka. Nie chcę jednak używać takiego programu.
Słyszałem że w wersji 9 Pinnacla wszystko jest ok, ale czy jakość końcowych filmów też jest dobra? (jak w wer 10.7)
Pozdr

[ Dodano: Czw Sty 04, 2007 8:54 pm ]
Dzięki za wiele odpowiedzi :? . Zainstalowałem wersję 9.3 i wszystko śmiga jak ta lala. Jakość jest rewelacyjna i o to mi chodziło
Pozdr


środa, 27 grudnia 2006, 01:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL