Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 13:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Edius 4 czy Pinnacle czy Unlead czy cos innego? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 listopada 2006, 15:21
Posty: 7
Post Edius 4 czy Pinnacle czy Unlead czy cos innego?
Edius 4 czy Pinnacle czy Unlead czy cos innego?

Z ktorym z tych programow polecacie pchac sie w video biznes?

Oczywiscie kazdy ma swoje plusy i minusy ( plusy: cena, minusy: mozliwosci). Ktory z nich bedzie mial najlepsze przelozenie ceny na jakosc i oplacalnosc?

Sporo osob wypowiada sie o Pinnaclu i Unleadzie, ale czy robicie na nich pieniadze, czy tylko tak na domowe potrzeby?
Czy takie programy spelniaja wymagania klienta i rynku?

Tak sie zastanawiam, w co inwestowac....

( byc moze widzieliscie ten watek w innym dziale, ale tutaj chyba bardziej pasuje.... ;-) )


piątek, 2 lutego 2007, 15:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Pinnacle jak rozumiem Studio ? Bo Liquid już chyba sprzedany AVIDowi jest ...
A Ulead ? VS czy MSP ? ;P Wiesz o co pytasz wogóle ?

PS. Wogóle nie określiłeś swoich potrzeb ;P Ani doświadczenia jakie posiadasz ... ;P Zaraz wątek zamieni się w reklamy "jedynie słusznych" narzędzi ... ;P

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 3 lutego 2007, 00:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 10:15
Posty: 51
Lokalizacja: podlaskie
Post 
zaczynałem na uleadzie potem premierka teraz na ediusie i nie ma jednego 100% softu.To tak jak z samochodami audi,bmw,musisz zobaczyc co CI lezy.


sobota, 3 lutego 2007, 14:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 listopada 2006, 15:21
Posty: 7
Post 
jeesoo napisał(a):
Pinnacle jak rozumiem Studio ? Bo Liquid już chyba sprzedany AVIDowi jest ...
A Ulead ? VS czy MSP ? ;P Wiesz o co pytasz wogóle ?



Pinacle Studio- z ciekawosci, bo cena dosc atrakcyjna.
Ulead: VS - cena niska, ale jak to sie przeklada na jakosc;
MSP - cena wyzsza, ale czy jakos warta ceny?

Edius 4: tak samo - czy wart swoich pieniedzy. (biorac pod uwage wszystkie dodatki przy zakupie razem z karta video (ADORAGE i BIAS SoundSoap)
Premiere Pro 2.0: Ostatnio widzialem na allegro Premiere Pro 2.0 w podobnej cenie co Edius 4. Tylko ze Premiere to golas byl bez dodatkow.

Premiere Elements: warto?


jeesoo napisał(a):
Wogóle nie określiłeś swoich potrzeb ;P Ani doświadczenia jakie posiadasz ... ;P Zaraz wątek zamieni się w reklamy "jedynie słusznych" narzędzi ... ;P


Juz okreslam:
Doswiadczenie: montaz pare lat temu studenckich humorystycznych filmikow w Magic Video Maker
montaz filmow z wakacji: jakas staruteńka wersja Premiere.


Potrzeby:
Zainwestowac w program wart swojej ceny i relatywnie dobry (do 2,5 tys).
Cel: montaz filmów z imprez oklicznościowych, reklamowych dla firm, tudzież z czasme moze cos dla tv.


poniedziałek, 5 lutego 2007, 10:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 10:15
Posty: 51
Lokalizacja: podlaskie
Post 
Jesli jestes poczatkujacym to szukaj programu ktory ma najwiecej literatury
,bo to z niej nauczysz sie co z czym sie je.Czyli adobe tak bedzie chyba najrozsadniej.Mino ze ja pracuje na ediusie a obok na stanowisku jest zamontowane premiere ,soft nie ma znaczenia ,na kazdym zrobisz to samo, liczy sie efekt.Juz dawno mineły czasy kiedy zwracało sie uwage na ilosc efektow teraz najwazniejszy jest pomysł i sposob jego sprzedania.
Powodzenia


poniedziałek, 5 lutego 2007, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Sony Vegas tez wart swojej ceny. Teraz polski dystrybutor dodaje do programu pelna polska instrukcje.

_________________
Oprogramowanie: Sony Vegas Movie Studio Hd Platinum 10, Sony DVD Architect Studio 5, Komputer: P4 3Ghz HT, 1024Mb Ram, 2xHdd, Geforce 5200, Win XP SP3, Panasonic NV-GS75.


poniedziałek, 5 lutego 2007, 12:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 października 2005, 22:42
Posty: 52
Post 
A ja polecam MSP7 SP3 wart swej ceny i ogromu możliwości, ale wiadomo każdy chwali to na czym sobie pracuje...

_________________
MediaStudio Pro


poniedziałek, 5 lutego 2007, 12:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ja pracuję na Ediusie i bardzo go sobie chwalę za szybkość i łatwość z jaką można zrobić większość rzeczy... Ale Edius ma swoje ograniczenia i nie zrobisz w nim wszystkiego ... Przy wsparci AAE już jest OK ;>

Co do Vegasa : czyli w końcu teraz zadbali o niezbędne minimum ;>

Pinnacle Studio i Ulead VS zaczną Cię szybko ograniczać ... wiem że kosztują mniej ale za rok lub 2 będziesz wydawał pieniądze na następne programy ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 5 lutego 2007, 17:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
Nie polecałbym pinnacla (ani avida, ani na pewno żadnej wersji studio), zainwestuj w premiere albo sony vegas, a brak karty video, jeśli zamierzasz zaczynać biznes to komputer z dobrym oprogramowaniem bez karty będzie ok.


poniedziałek, 5 lutego 2007, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Dlaczego nie polecałbyś Liquida ? Uważam że to bardzo "powerfull" oprogramowanie i ani premierki ani Ediusy nei mogą się z nim równać ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 5 lutego 2007, 23:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3230
Post 
Liquida? co on mi krwi napsuł to chyba żaden inny. nie polecam. pracowałem na nim i jego poprzednikach do L5.5. wróciłem do premiere. z ulgą... :D

pozdrawiam

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


wtorek, 6 lutego 2007, 03:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
grass : "pijesz" do jego możliwości czy też "niezwykle intuicyjnego interface'u" ;> ?

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 6 lutego 2007, 03:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 4 sierpnia 2006, 13:23
Posty: 79
Lokalizacja: lubelskie
Post 
jeesoo ja nie lubie tego programu, chociaż pracowałem na nim kilka lat, przyznam ze jest prosty i ma dużo możliwości, na moich terenach - lubelskie, ten program króluje wśród montażystów. Liquid zjada strasznie duże zasoby, jest marudny w stosunku do komponentów komputera, trzeba kombinować ze sterownikami do grafiki, często zachowuje się niewytłumaczalnie, zdarzało się, że program nie pokazał żadnego błędu, ja oddałem prace i okazało się że w nie przeliczył np. kilku przejść, pracowalem w kilku firmach, zanim zacząłem sam, każda pracowała na Liquidzie - głównie dlatego że jest prosty i w każdej były problemy z oprogramowaniem. Na premierze pracuje mi się bezstresowo.


wtorek, 6 lutego 2007, 09:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 27 listopada 2006, 15:21
Posty: 7
Post 
W mysl zasady: kto pyta - nie bladzi:

SLuchajcie a co z kodekami?

W reklamie kart video Canopus-a widnieje tekst: "W sercu karty Edius DVX znajduje się procesor kodeka DV, zapewniający doskonałą jakość obrazu". Czyli, ze co? Ze dzieki temu procesorowi z kodekiem otrzymam lepsza jakosc filmu niz bez niego?

A zatem:
1 pyt. Czy przy zakupie oprogramowania, dostaje jakies kodeki, czy moze musze o nie zadbac sam?
2 pyt. Jezli sa zalaczone, to czy nadaja sie one do uzytku, czy moze od razu poszukac sobie jakis innych, lepszych ?


wtorek, 6 lutego 2007, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
mydelko : http://www.filmsite.art.pl/fs.php?page= ... mpare.html
tekst jest stary aczkolwiek aktualny ...
z załączaniem ich do softu jest różnie i zależy od konkretnego producenta ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 6 lutego 2007, 13:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL