Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 15:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 witam prosze o pomoc..bardzo:):) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 23:49
Posty: 6
Post witam prosze o pomoc..bardzo:):)
hej
mam problem i potrzebuje waszej pomocy.. mam kamere mv890 i chcialabym zgrac z nij film..jednak nie mam do niej sterownikow ! nie bylo ich w pudelku:(:(
czy moglby mi ktos je podeslac na meila albo powiedziec skad mam je wziac bo juz szukam od paru godzin w nie moge nic znalezc:(:(

meil hiszpapier@wp.pl


wtorek, 15 maja 2007, 23:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4501
Lokalizacja: Tczew
Post Re: witam prosze o pomoc..bardzo:):)
hiszpanka napisał(a):
...jednak nie mam do niej sterownikow ! nie bylo ich w pudelku:(:(

Nie ma bo nie są potrzebne. Potrzebujesz za to kontrolera firewire. Musisz go kupić, zamontować w slocie PCI w komputerze, podpiąć kamerę, włączyć ją i użyć dowolnego programu do edycji filmów, na przykład Ulead Video Studio (w tej właśnie kolejności).
PS Średnio kilka razy w miesiącu jest zadawane takie pytanie i prawie zawsze tytuł jest ratunku, zamiast na przykład - jaki sterownik... Widać więc też że nie czytasz forum, ale mam słabość do blondynek :wink: .

_________________
最诚挚的问候


środa, 16 maja 2007, 07:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 23:49
Posty: 6
Post dzieki ale chyba nie dziala:)
mam taki kontroler w laptopie.podlaczam kamere.. i mam komunikat np w movie maker ze nie wykryto urzadzenia przechwytywania wideo??? nie jestem blondynka tylko brunetka:)


środa, 16 maja 2007, 15:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4501
Lokalizacja: Tczew
Post 
...a myślałem że przekorna blondynka :wink: .
Podejrzanym nr 1 jest kabel firewire. Musisz sprawdzić czy na innym egzemplarzu sie ta sytuacje powtórzy. Jeżeli tak, to będzie wtedy coś poważniejszego, ale się nie martwmy na zapas. Sprawdź czy na zasilaniu sieciowym też to zjawisko występuje, chociaż to strzał w ciemno, bo nie używam laptopa.

_________________
最诚挚的问候


środa, 16 maja 2007, 18:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 22:04
Posty: 71
Post 
warto jeszcze dodac ze jak podlaczysz sobie juz kamerke przewode FW do laptopa to musisz ja wlaczyc i ustawic w pozycji player/vcr. Roznie to sie w roznych kamerkach nazywa. i powinienm wtedy prgram wykryc ja prawidlowo. Druga rzecza jest to ze jak podlaczysz sobie kamereke to on ja wykryje i musi zainstalwoac sterowniki aloe one sa standardowe i znajduja sie w komputerze wiec dajesz tylko w zasadzie przycis dalej i potem zakoncz i juz:))i powionno Ci dzialac. Jak cos to zapraszam na priv to chetnie pomoge:
gg:1678313

_________________
Kamil F.
gg:1678313
e-mail:kamilekf@o2.pl


czwartek, 17 maja 2007, 08:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 22 lutego 2005, 17:51
Posty: 272
Post 
po pierwsze: czy po podłączeniu kamery i zrestartowaniu Windows pokazuje się w prawym dolnym rogu ekranu napis, że wykryto nowe urządzenie DV ?

Jeśli sam Windows nie wykrył kamery, to program też tego nie zrobi.

Moja rada:

ściągnij ten program: http://www.carr-engineering.com/DVIO.exe

to najprostszy z istniejących programów do obsługi kamery. jeśli on nie zadziała, to będziemy myśleć dalej. Pozdrawiam!


czwartek, 17 maja 2007, 11:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 15 maja 2007, 23:49
Posty: 6
Post 
dobra jestem blondynka... mam zly kabel :) :)


czwartek, 17 maja 2007, 15:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 29 listopada 2006, 16:31
Posty: 17
Lokalizacja: ze wsi
Post 
hiszpanka napisał(a):
dobra jestem blondynka... mam zly kabel :) :)

Portestuje w imieniu wszystkich blondynek!!!


czwartek, 17 maja 2007, 22:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL