Teraz jest poniedziałek, 16 lipca 2018, 12:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z pinacle studio 10 plus. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 10:43
Posty: 2
Post Problem z pinacle studio 10 plus.
Witam.
Zakupiłem ten oprogramik i mam problem.
Mianowicie programik zawiesza sie w momencie kiedy usiłuje załadowac filmik jednak jak wyłącze wszystkie kodeki w ACE Mega CoDecS Pack pieze mi ze nie można odpalic filmu i nie zawiesza sie. Probowałem różnych konfiguracji kodeków lecz albo sie zawieasza albo nie odpala filnu. :(
Posiadam poprawke do wersi 10.7 ktora została zainstalowana na wersie 10.0.
mój komp to P4-3gh 1 gb ram grafa x800gto zasilka cooler master 430w extrem.
Możę ktoś mi podpowie jak skonfigurowac kodeki aby to działało.
Szlak mnie trafia programik 260 zł i nie działa-troche żałuje no ale trzeba sobie jakoś poradzic.

Prosze o pomoc.
Pozdro!!


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 11:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4499
Lokalizacja: Tczew
Post 
Niestety paczki kodeków źle wpływają na programy do edycji, nie tylko na przeczulonego pod tym względem Pinnacle'a.
Nie we wszystkich konfiguracjach tak jest, ale często. Powinny wystarczyć zamiast paczki kodeków jedynie: VLC, Real, Quick, divx, xvid, AC3 i potem dodawaj ostrożnie, po jednym (próbując czy nie szkodzą) inne - tylko jeżeli są konieczne. Ponieważ kodeki potrafią się nadpisywać wzajemnie, w skrajnych przypadkach nie wystarcza odinstalowanie i wyczyszczenie systemu, pomaga jak sobie zrobisz ghosta czystego systemu...

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 19:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1432
Post 
z przykrością stwierdzam , że zrobiłeś najgorzej jak można :cry: na wersję 10,01 nie można instalować patch 10,7 ( 10,7 są dwie wersje jedna na 10,52 a druga na 10,6 ) czyli polecam poszukać patche 10,52 i 10,6 i tylko te dwie zainstalować po sobie - najbardziej stabilne wersje . jeśli myślisz o HD to wtedy patche 10,7 ale zwróć uwagę jakie 10,7 i na co instalujesz 10,52 czy na 10,6 . czyli jednym słowem teraz masz masakrę a nie program :cry:oczywiście ciebie też dotyczy patche do płyty bonus dvd - obowiązkowo :? .


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 21:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4499
Lokalizacja: Tczew
Post 
jurekwejh napisał(a):
...na wersję 10,01 nie można instalować patch 10,7[/b] ( 10,7 są dwie wersje jedna na 10,52 a druga na 10,6 ) czyli polecam poszukać patche 10,52 i 10,6 i tylko te dwie zainstalować po sobie - najbardziej stabilne wersje . jeśli myślisz o HD to wtedy patche 10,7 ale zwróć uwagę jakie 10,7 i na co instalujesz 10,52 czy na 10,6 . czyli jednym słowem teraz masz masakrę a nie program :cry:oczywiście ciebie też dotyczy patche do płyty bonus dvd - obowiązkowo :? .

Na stronie LINK napisali że można, więc ponieważ nigdy nie instalowałem 10,7 to nie uznałem tego za błąd.
Całe życie się człowiek uczy :wink: .

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 21:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1432
Post 
ja też to przeżywałem :cry: jak cuda się działy nawet wykrzyknik niebieski widywałem i nagłe zamykanie programu i miałem wrażnie , że to 10,01 plus błedy 10,7. jedno jest pewne patche 10,50 i 10,52 wnosił najwięcej dobrego a na tej stronie też zalecają instalować na starsze patchy
http://download.dystrybucja.ksk.com.pl/ ... 010%20Plus i pamiętaj o ptche do płyty bonus dvd :cry: działa u ciebie 50% zle efektów .

p.s. ty masz dobrze masz wszystkie patchy pod nosem a wielu musiało walczyć przez dwa lata i testować na sobie ten bubel :mrgreen: i nie raz mówić brzydkie słowa nie zawsze pod nosem :evil:


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 21:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 10:43
Posty: 2
Post 
To co mam w koncu zrobic?
Wywalic wszystko i instalowac na nowo?
Czy wywalic tylko kodeki?? Bo sam już nie wiem.
Pozdro!


poniedziałek, 25 czerwca 2007, 23:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1432
Post 
masz narazie dwa rozwiązania ( :lol: może ktoś coś jeszcze dopisze :lol: ) :roll: wybór należy do ciebie :lol: zacznij od mniejszego zła czyli wywal kodeki :!: to naprawdę wiele ci pomoże i prawdo podobnie rozwiązaniem będzie .a w wolnym czasie sprawdz czy napewno full 10,7 zainstalowaleś :wink:


wtorek, 26 czerwca 2007, 00:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL