Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 20:13




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pro Coder 2 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 2 sierpnia 2007, 10:25
Posty: 4
Post Pro Coder 2
Czy moj prcoder mozna jakos przyspieszyc?? Na innych studjach idzie ladnie szybko a na innych wlecze sie. Da sie to zmioenic??


czwartek, 2 sierpnia 2007, 10:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Pro Coder 2
basstek88 napisał(a):
Czy moj prcoder mozna jakos przyspieszyc?? Na innych studjach idzie ladnie szybko a na innych wlecze sie. Da sie to zmioenic??

Wszystko zależy od procka. Im szybszy tym szybszy rendering.


czwartek, 2 sierpnia 2007, 11:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 2 sierpnia 2007, 10:25
Posty: 4
Post 
Procki sa dobre z tego co mi wiadomo. Ale wczesniej robilo szybciej cos mi sie wydaje a w ostatnich dniach zwolnilo. Moze wiecie co za przyczyna. Komputery byly niedawo restartowane. Walilem niedawno filmy z jednego ze studji nowe z tego co mi wiadomo i zwolnilo.


czwartek, 2 sierpnia 2007, 16:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post szkoda że
procoder nie korzysta z dwóch rdzeni....
to by go kopło na niektórych prockach nawet do 400%


czwartek, 2 sierpnia 2007, 17:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 14 lutego 2007, 19:55
Posty: 24
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: szkoda że
inver_ napisał(a):
procoder nie korzysta z dwóch rdzeni....
to by go kopło na niektórych prockach nawet do 400%


Eeee. Procoder 2 korzysta. Oba rdzenie mam na 100% (core 2 duo).

[ Dodano: 2 Sierpień 2007, 23:13 ]
Oto spowaniacze:

1. Antywirusy
2. Badziewie chodzące w tle (tray itp)
3. Fragmentacja dysku
4. Mało pamięci
5. Rendering na tym samym dysku co materiał źródłowy, a nie daj Boże na systemie (2 dyski to podstawa)
6. Procesor. Pamiętajmy, że core 2 duo i pochodne oraz AMD przy 2GHz są SZYBSZE od pentium D i PIV 3Ghz!
7. Internet (czasem ciągnie się jakaś aktualizacja itp, co zabiera momentami głównie zasoby dysku - prędkość zapisu spada)
8. Otoczenie sieciowe Windows. Bez sieci (z wyjętym kabelkiem) zdecydowanie system chodzi pewniej.

Być może jedna z tych przyczyn leży u autora wątku?


czwartek, 2 sierpnia 2007, 23:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4563
Lokalizacja: Tczew
Post 
Też głosiłem teorie wyczytane że Procoder Express nie korzysta z dwóch rdzeni, chociaż co do Procodera 2 to w jego opisie czytałem że właśnie korzysta. Teraz dla odmiany trochę praktyki. Od kiedy mam (a mam niedługo) Express, to stwierdzam że nie wiem jak Procesory z Hyper Threading, ale C2D z dwoma rdzeniami jest wykorzystywany i obydwa rdzenie obciążane są w miarę sprawiedliwie. Czyli jak nie korzysta, skoro korzysta? No a w takim razie że Procoder 2 tego nie potrafi? Sprawdzę to uwierzę :mrgreen:
Raczej przyczyny podane przez naszego nowego kolegę ArtStudioMM.pl będą miały wpływ na wolniejszą pracę.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 3 sierpnia 2007, 07:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dodam, że od pewnogo czasu mamy już ProCoder 3
P.G.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


piątek, 3 sierpnia 2007, 08:58
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 19 stycznia 2006, 22:31
Posty: 170
Post Procoder3
kosztuje prawie 500 euro
--
Troszkę za drogo jak na róznice między 2 a 3 i moje potrzeby.
W 3 dodano dużo różnych możliwości pracy z HD, wynika to ze specyfikacji... przydało by się jakies demo/trial do potestowania.


piątek, 3 sierpnia 2007, 09:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 2 sierpnia 2007, 10:25
Posty: 4
Post 
Dzieki serdeczne pomoglo :D


piątek, 3 sierpnia 2007, 14:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post Re: szkoda że
ArtStudioMM.pl napisał(a):
inver_ napisał(a):
procoder nie korzysta z dwóch rdzeni....

5. Rendering na tym samym dysku co materiał źródłowy, a nie daj Boże na systemie (2 dyski to podstawa)


Żaden nowoczesny dysk nie będzie wąskim gardłem dla Procodera, może być jeden w komputerze (dla systemu, źródła i pliku wynikowego) i nijak nie przyspieszymy zastępując go odpowiednio nawet trzema.

Niewykluczone, ze jakiś czterordzeniowy hi-endowy procesor byłby w stanie w takim tempie przeliczac Dv do mpeg2 (piszę oczywiście o Procoderze), że pojedynczy dysk by nie nadążał ale to też tylko przypuszczenie nie koniecznie prawdziwe.


piątek, 3 sierpnia 2007, 22:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4563
Lokalizacja: Tczew
Post Re: szkoda że
locoloco napisał(a):
Żaden nowoczesny dysk nie będzie wąskim gardłem dla Procodera, może być jeden w komputerze (dla systemu, źródła i pliku wynikowego) i nijak nie przyspieszymy zastępując go odpowiednio nawet trzema.

Robiłem próby na AthlonieXP 2400+ w Studio Pinnacle 8 i przy drugim dysku (przeznaczonym na przechwyt) z którego czytane były pliki DV, a zapisywane na systemowy, było nie tylko ciszej :wink: , ale i w policzalny sposób szybciej. Nie podam wartości liczbowych, nie pamiętam, ale taką próbę może sobie każdy zrobić sam.
PS Też w to długo nie wierzyłem :D .
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


piątek, 3 sierpnia 2007, 23:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL