Teraz jest wtorek, 17 lipca 2018, 04:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Adobe Premiere 1.5 Pro 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 21:41
Posty: 21
Post Adobe Premiere 1.5 Pro
MAm problem i nie wiem gdzie robie blad.
Mam juz z grubsza poskladany film i mam tez klatki kluczowe porobione do przejsc itd na obrazie i na dzwieku. Chcialem dolozyc teraz czolowke i zaznaczam wszystko - odsuwam by wstawic na poczatku animacje i przesuwa mi sie obraz w calosci, ale dzwiek nie. Sciezka dzwiekowa zostaje zsunieta, ale klatki kluczowe na niej zostaja w miejscu i wszystkie musze przesunac recznie.
Co mam zrobic by sie one ruszaly razem z dzwiekiem?


środa, 17 października 2007, 20:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Nie rozumiem z czym masz problem?
Zaznaczasz wszystkie "bloczki" z shiftem i przesuwasz całość po osi.
Druga opcja to skorzystaj z zagnieżdżania sekwencji.
Utwórz nową sekwencję, zrób czołówkę i potem dodaj za tym sekwencje pierwszą.


środa, 17 października 2007, 20:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 12:23
Posty: 629
Post 
Cytuj:
Utwórz nową sekwencję, zrób czołówkę i potem dodaj za tym sekwencje pierwszą.


popieram

_________________
Powoli do celu...


środa, 17 października 2007, 21:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 21:41
Posty: 21
Post 
Oki, wiec robie tak ze zaznaczam wszystko z shift'em i nie przesuwaja mi sie keyframes z dzwieku - postaram sie wkleic jakies screeny

[ Dodano: Czw Paź 18, 2007 9:21 pm ]
Oki. Tu sa screeny.

Przed.

Obrazek

i po

Obrazek

Jak widac po przesunieciu keyframes na dzwieku zostaja tam gdzie byly a z video przesuwaja sie razem z obrazem.
Wiec gdzie robie blad?

PS sory za rozmiar obrazkow - pracuje na lapie z 1920x1200.


czwartek, 18 października 2007, 19:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post 
a to nie jest czasem poziom dzwieku dla calej sciezki a nie volume ustawiony w poszczegolnym klipie ???


czwartek, 18 października 2007, 21:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 21:41
Posty: 21
Post 
Hmmm i ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje
Dokladnie - to jest track volume - nie wiedzialem ze tak to bedzie. Jakbym wiedzial to bym poskladal odrazu po klipach. Wielkie dzieki - to moj pierwszy montaz i dopiero testuje mozliwosci i opcje.

THX


czwartek, 18 października 2007, 22:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL