Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 07:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Movie Shaker i sterowniki do kamery DCR-IP5 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 11:33
Posty: 4
Lokalizacja: Toruń
Post Movie Shaker i sterowniki do kamery DCR-IP5
Witam
Jestem tu po raz pierwszy. Mam problem. Kupiłem kamerkę Sony DCR-IP5 (używaną). Nie było do niej oryginalnej płyty z oprogramowaniem, tylko przegrana. Jest tam co prawa program Movie Shaker 3.1, ale po zainstalowaniu nie mogę ściągnąć nagrania z kamery (program się zawiesza). Może jest problem ze sterownikiem, bo nie instaluje się z programu (tak jak pisze w instrukcji) tylko potem windows sam wykrywa i instaluje nowy sprzęt. Może ktoś ma sterowniki do tej kamery lub Movie Shakera, albo poprostu poradzi mi co zrobić. Mój adres mailowy: apkacprowicz@wp.pl

Z góry dziękuję


piątek, 28 grudnia 2007, 12:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
Witam
Powiedz więcej szczegułów jak zgrywasz, jak łączysz kamerę z kompem jakiego windowsa używasz, jakie są parametry kompa czyli pojemność dysku, pamięć grafika etc...
Wtedy będzie bardziej klarowna sytuacja do dokonania oceny i pomocy


piątek, 28 grudnia 2007, 23:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 11:33
Posty: 4
Lokalizacja: Toruń
Post 
Windows XP, procesor 1,6 Celeron, Grafika 64MB, 512 RAM, 50 HDD. Podłączam kamerkę do laptopa za pomocą kabla FireWire (był w komplecie z kartą Fire Wire)


sobota, 29 grudnia 2007, 21:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
Za mały twardziel do zgrywania moim zdaniem

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 31 grudnia 2007, 02:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 11:33
Posty: 4
Lokalizacja: Toruń
Post 
Moim zdaniem to wina sterowników. Może ktoś ma oryginalne oprogramowanie do tej kamery. Jeżdżę po Polsce więc mogę podjechać prawie w każde miejsce. Nawet jestem gotów zapłacić za płytkę.
Pozdrawiam


środa, 2 stycznia 2008, 11:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post 
to spróbuj jeszcze windosowskiego mowie makera sprawdzisz czy to soft czy komp powoduje i będziesz mieć pewność
A ile wolnego miejsca masz na dysku?

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 2 stycznia 2008, 14:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 28 grudnia 2007, 11:33
Posty: 4
Lokalizacja: Toruń
Post 
Na twardzielu mam około 30 GB wolnego miejsca. Z Movie Makera próbowałem, ale nie idzie. Z Unlead Studio Video 11 też nie i wyskakuje komunikat, że nie może odnaleźć źródła czy coś w tym rodzaju

[ Dodano: Wto Sty 08, 2008 10:24 pm ]
Może ktoś ma oryginalny software do tej kamery. Będę bardzo wdzięczny

[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 9:55 pm ]
Może ktoś ma oryginalny software do tej kamery. Będę bardzo wdzięczny

[ Dodano: Sro Sty 09, 2008 9:57 pm ]
Może ktoś ma oryginalny software do tej kamery. Będę bardzo wdzięczny


środa, 2 stycznia 2008, 17:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL