Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 PROBLEM ZE ZGRYWANIEM NA LAPTOPA 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 26 grudnia 2007, 13:01
Posty: 3
Lokalizacja: Łomianki
Post PROBLEM ZE ZGRYWANIEM NA LAPTOPA
Witam serdecznie wszystkich,
mam problem ze zgraniem materiału z kamery mini dv Canon MV20 na dysk w laptopie Compaq nx 6325 , oczywiście przez port firewire 4x4.
Teoretycznie wszystko działa, Nero 7 widzi kamerę, można sterować kamerą z laptopa dzwięk idzie jak burza, jedynie obraz wygląda, nie powiem jak.
Widać ruch, ale co widać należy się domyślać, tak jak gdyby wielkie pikselki,
w każdym razie prostokąty jak przebiegi prostokątne idące na całym obrazie z góry do dołu. myślałem że brakuje jakiegoś kodeka ale wsadziłem wszystko co miałem, i nic.Sprawa dzieje się już na podglądzie.Programy przechwytujące też nie mają znaczenia, były próbowane wszystkie.Ciekawostka dzieje się tak również na innym laptopie.
Zgłupiałem.
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat, lub sam miał taką przyjemność, proszę o pomoc i poradę jak z tego wyjść.
Pozdrawiam serdecznie
Kuba


wtorek, 22 stycznia 2008, 16:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: PROBLEM ZE ZGRYWANIEM NA LAPTOPA
kubare napisał(a):
Programy przechwytujące też nie mają znaczenia, były próbowane wszystkie.Ciekawostka dzieje się tak również na innym laptopie.
Zgłupiałem.
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat, lub sam miał taką przyjemność, proszę o pomoc i poradę jak z tego wyjść.
Pozdrawiam serdecznie
Kuba


witam

A czy systemowym WMM próbowałeś? W zasadzie przez firewire powinieneś bezproblemowo zgrać z kamerki na PC. A czy przy przechwycie wybieraz właściwy camcorder, (czy masz zainstalowany właściwy sterownik)? Z jakiej kamerki zgrywasz? Sprawa zainstalowanych kodeków jest też istotna. Lepiej mieć tylko zainstalowany jeden megapakiet, a nie kilka. Na razie to przychodzi mi do głowy.

_________________
Core2Duo E4400/2GBRam Dual Geil/480GBHDD/geforce7600GS
JVC GR-D73/SoonyHC96E/ AP1.5


wtorek, 22 stycznia 2008, 23:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 26 grudnia 2007, 13:01
Posty: 3
Lokalizacja: Łomianki
Post 
W WMM również próbowałem kamerę widzi, sterowanie kamerą jest z programu ok.


środa, 23 stycznia 2008, 00:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL