Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 13:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 VISTA i montaż 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 19:51
Posty: 45
Post VISTA i montaż
Czy ktoś się orientuje czy adobe premiere, lub edius działają pod VISTĄ?!
Bo kolega ma viste i jest problem z instalacją programów.


czwartek, 14 lutego 2008, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: VISTA i montaż
Zack napisał(a):
Czy ktoś się orientuje czy adobe premiere, lub edius działają pod VISTĄ?!
Bo kolega ma viste i jest problem z instalacją programów.


Nie wiem dlaczego koledzy tak się upieraja na nowe okienka :roll:

Pamiętacie jak kiedyś było z NT-tkami /98/98SE ?
Nie ma sensu kombinować i eksperymentować skoro ma się masę pracy.
Trzeba korzystać ze sprawdzonych rozwiązań :)

Jak dla mnie najlepszy jest XP Pro + sp2.
Z pewnością dużo czasu upłynie, kiedy zakupię licencję na Vistę Ultimate i zacznę montować na tym systemie operacyjnym.
Nie mam czasu na takie testy i zabawy tylko po to, aby zobaczyć błąd typu " Can not open dll..." :twisted:

Co innego nałogowi gracze ... konieczna jest im dobra obsługa grafiki a najlepiej kilku (cross fire), mocny procek i kilka innych gadzetów:)

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


czwartek, 14 lutego 2008, 21:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 stycznia 2008, 19:51
Posty: 45
Post Re: VISTA i montaż
Kolega kupił laptopa już z VISTĄ. Jeśli wyżej wymienione programy nie będą działać to przeinstaluje na XP.


piątek, 15 lutego 2008, 15:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 marca 2008, 18:06
Posty: 17
Post Re: VISTA i montaż
Ja również kupiłem laptopa z MS Vista Home Premium 32bit i Vegas, Premiere, Ulead, After Effects - wszystkie najnowsze wersje działają bezproblemowo, więc i edius również powinien....


czwartek, 6 marca 2008, 19:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: VISTA i montaż
edius na pewno nie dziala na xp64, wywala info ze mu przykro ale sie zamknie


piątek, 7 marca 2008, 01:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 20 kwietnia 2008, 11:19
Posty: 52
Post Re: VISTA i montaż
Premiere Pro 2.0 działa pod ultimate 64bitową


niedziela, 20 kwietnia 2008, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: VISTA i montaż
Ja od kilku miesięcy montuje przy pomocy komputer Dual Core 3 Ghz 3 Gb ram i Vista Ultimate, Pinnacle studio 11 Ultimate (a obecnie Pinnacle studio 12 Ultimate) i nie mam żadnych problemów, czy zawieszania komputera, czy okienek o błędach.

Wystarczy tylko dobrze zainstalowac system, i mieć komputer który sprawnie działa - to wszystko.


piątek, 20 czerwca 2008, 11:46
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: VISTA i montaż
sprawdzilem edka, pod vistami rowniez nie dziala, prmiere cs jak najbardziej i na 64 i na 32 bitach


piątek, 20 czerwca 2008, 16:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 lutego 2008, 21:26
Posty: 36
Post Re: VISTA i montaż
U mnie pracuje świetnie. - mam viste business x64 no i wykorzystuje wszystkie 4MB ramu (opcjonalnie może więcej). tyle, że Adobe Premiere i tak jest zoptymalizowany na procesory 2 duo core (jeszcze nie na 4-rdzeniowe) co oczywiscie mu nie przeszkasza jak jest szybszy.
Poza tym swoje i tak zawsze trzeba wyczekac jak sie naładuje więcej na timeline :)


piątek, 20 czerwca 2008, 22:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 lutego 2008, 21:26
Posty: 36
Post Re: VISTA i montaż
4GB chciałem napisac oczywiscie...


piątek, 20 czerwca 2008, 22:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: VISTA i montaż
napisalem post o ediusie a Ty piszesz zaraz za nim:

"U mnie pracuje świetnie. - mam viste business x64 no i wykorzystuje wszystkie 4MB ramu (opcjonalnie może więcej). tyle, że Adobe Premiere i tak jest zoptymalizowany na procesory 2 duo core (jeszcze nie na 4-rdzeniowe) co oczywiscie mu nie przeszkasza jak jest szybszy.
Poza tym swoje i tak zawsze trzeba wyczekac jak sie naładuje więcej na timeline "

Ediusa zainstalwoales na viscie 64 ? to napisz mi krok po kroku bo mi sie nie udalo a support z canopusa jasno dal mi odpowiedz ze nie dziala, pod win x64 zainstalowalem ale tez nie dziala, wali sie co chwila, kolejna odpowiedz z canopusa, ze wogole nie jest dedykowany na systemy 64-bitowe, ktorej wersji quicktimea uzyles ?

a co do Premiera (CS3), jest zdecydowanie zoptymalizowany na "multithreading", na dwoch dwurdzeniowych opteronach i na quadzie intela wykorzystuje wszystkie rdzenie w 100% - wiec to nie wyglada mi na optymalizacje na core 2 duo, ale nie napisales jakie czterordzeniowe konfigi testowales, zebym mogl sprawdzic i sie odniesc konkretnie


sobota, 21 czerwca 2008, 07:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 13 lutego 2008, 21:26
Posty: 36
Post Re: VISTA i montaż
No przepraszam kolege Degenerado - ja tylko trzymałem sie założonego tematu. Co do premiera (Adoba oczywiście...) to prawda ze komp wykorzystuje 4 rdzenie. Być może gdy w opisie Premiere CS3 opisywali optimum dla programu nie było w sprzedazy jeszcze Quad'a (nie wiem). A co do laptopów i edycji video na nich (patrz powyżej) to osobiście jestem sceptyczny - nigdy to nie będą stacje robocze zoptymalizowane pod efekty i video (z aspiracjami do profesjonalizmu).


sobota, 21 czerwca 2008, 13:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: VISTA i montaż
dalej nie napisales jak zainstalowales ediusa pod vista x64


sobota, 21 czerwca 2008, 23:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL