Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 20:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z pinnaclem 11 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 lutego 2008, 15:28
Posty: 3
Post Problem z pinnaclem 11
Siemano!
Może tutaj ktoś mi podpowie coś mądrego :)
Parę dni temu kupiłem sobie podobno najbardziej wypasioną wersję pinnacla 11 ultimate. Zaraz po instalacji okazał się że nie można nic zrenderować do formatu dvd... ale pokopałem w necie znalazłem poprawkę i wszystko ok.... Ale tak mi się tylko wydawało, Po stworzeniu "wspaniałej" płytki wkładam ją do dvd i ..... menu nie działa. Poprostu program potraktował menu jako pierwszą scenę w filmie i po 12 sek. rusza film który jest bez podziału na jakiekolwiek sceny.
Ps. od kilku lat pracuję na różnych wersjach tego programu i za wyjątkiem problemów z jego stabilnością takich nigdy nie miałem.
Proszę o pomoc


niedziela, 24 lutego 2008, 15:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Problem z pinnaclem 11
w pinnacle 11-cie ultimie mamy problem właśnie z płytką cd ( dodatek ultima ) jest tam nieszczęsny patch R-3 ( odpowiedzialny też za problemy z menu ). naprawia go dopiero instalacja patchu StudioPatch11_1_1_5224h_light .
moja rada > odinstaluje pinnacle > oraz usuń program instalcopy ( nie usuwaj Pixi ręcznie zostanie klucz na vitascene itd ) i zainstaluj od nowa , ale tylko 2 płyty bez cd ultimy ( klucze na odblokowanie tych 3 dodatków już masz na dysku > są w folderze pixie zapisane ) zainstaluj tylko jeszcze patche StudioPatch11_1_1_5224h_light > i jest wszystko OK.

p.s. w pinnacle 11-cie menu lepiej zrobić w edytorze ( mamy tam nowe przyciski do importu filmu i zdjęć ) robienie nakładki menu na lini czasu ( tak jak robiło się w pinnacle 9-ć ) nie jest najlepszym rozwiązaniem w 11-ce . wystarczy , że jakaś nakładka wystaje o sek. i już menu zachowuje się jak klip wideo .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 25 lutego 2008, 12:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 lutego 2008, 15:28
Posty: 3
Post Re: Problem z pinnaclem 11
Naprawde probowalem....... starałem się .... ale chyba juz czas przesiąść sie na adobe premiera.
Po przeinstalowaniu pinnacla (według Twoich wskazówek), zainstalowałem StudioPatch11_1_1_5224h_light. A po zrenderowaniu materialu odtwarzacze w kompach podają komunikat, że struktura materiału nie jest zgodna z dvd (choć na oko pliki mają taką strukturę).
Do tej pory zawsze bronilem tego programu, uważałem że jest całkiem przyjemny, ale przez te pare dni 11 - tka doprowadzila mnie do furii.
Pozdrawiam


wtorek, 26 lutego 2008, 14:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL