Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 02:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Program generujący Time Code? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 15:34
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Post Program generujący Time Code?
Witam wszystkich,
mam nadzieję, że zakładam ten wątek w dobrym dziale.
Chciałbym się Was zapytać o program w którym można stworzyć time code. Pracuje w firmie, która zajmuje się dystrybucją dvd no i oczywiście rozdaje się płyty przeglądowe z jakimiś filmami. Pewnie niektórzy z Was spotkali się z czymś takim jak time code, podczas przeglądania filmu.
Mam program do obróbki video, Pinnacle Studio 10, ale niestety nie mam zielonego pojęcia czy tym programem mogę coś takiego stworzyć, proszę o porady, sugestie.
Jeszcze jedno, pracuję na win xp.

pzdr


czwartek, 8 maja 2008, 15:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 13 grudnia 2007, 13:13
Posty: 77
Post Re: Program generujący Time Code?
Wydaje mi sie, ze taka opcje ma AAE.


piątek, 9 maja 2008, 12:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 15:34
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Program generujący Time Code?
A co to jest?
A Premiere, nie ma takiej opcji?


piątek, 9 maja 2008, 12:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4546
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Program generujący Time Code?
Do poczytania - krótkie: LINK, LINK :wink:

_________________
最诚挚的问候


piątek, 9 maja 2008, 14:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 15:34
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Program generujący Time Code?
Dzięki za te linki.
Z racji że jestem totalnie zielony w tej dziedzinie chciałbym się jeszcze dopytać. Ja niczego nie chcę zgrywać z kamery, po prostu firma dostaje film na płycie dvd, a nie każda płyta jest już z time codem, wiec sami chcemy robić takie time cody, czy to co jest napisane w tych linkach odnosi sie również do mojej prośby?


piątek, 9 maja 2008, 16:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 11 lutego 2008, 16:26
Posty: 18
Lokalizacja: Kraków
Post Re: Program generujący Time Code?
w Adobe Premiere masz efekt "Timecode", pokazuje zarówno timecode danego klipu jak i timecode z kasety. Twój program też pewnie to ma.
Jakbyś chciał robić to w Premiere to wal na priv.
Pozdro!

_________________
http://www.108p.pl


sobota, 10 maja 2008, 11:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 8 maja 2008, 15:34
Posty: 15
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Program generujący Time Code?
No właśnie w Pinnacle nie widziałem takiej opcji, a co do Premiere to jeszcze nie mam tego programu, nie chce wywalać paru tyś. w błoto, gdyby się okazało że nie mogę tego zrobić.



Koniec podpowiedzi?


niedziela, 11 maja 2008, 22:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL