Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 19:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 przekroczony limit aktywacji pr.nero 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post przekroczony limit aktywacji pr.nero
Witam mam taki problem otóż od dłuższego czasu nie mogę wykonywać ruchomego menu w oprogramowaniu NERO 8 podprogramiku Nero Vision 5 cały czas się pluje że przekroczono limit aktywacji patentu innej firmy nie mam pojęcia oco w tym wszystkim chodzi.Zawsze bezproblemowo mogłem działać na tym oprogramowaniu a ostatnio kiszka.Pisze że trzeba uaktywnić ponownie patent ręcznie a aby to zrobić muszę zadzwonić do firmy NERO gdzie najbliższa jest w Niemczech a trzeba niestety znać niemiecki lub angielski a niestety nie znam żadnych z tych języków.Może mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem???Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.Program oryginalny wersję pudełkową posiadam ale wersję 7 potem płacąc kartą przez neta uaktualniłem do wersji 8 dostając keygena na pocztę mailową.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


poniedziałek, 19 maja 2008, 02:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1447
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
odpowiedz powinna być prosta( sugeruję się twoim loginem ) >>> wine za to ponosi pinnacle :P
mam też nagrywarkie LG i nero . po zainstalowaniu pinnacle 11-cie funkcje w nero mi blokuje programik instalcopy ( coś takiego nazwa > nie pamiętam bo nie instaluję jego ) czyli jeśli masz pinnacle nie instaluj przy instalacji pinnacle programiku instalcopy lub jeśli już zainstalowałeś to odinstaluj . po odinstalowaniu wszystko powinno wrócić do normy jeśli nie to odinstaluj jeszcze nero i zainstaluj ponnownie . pinnaclowy programik instalcopy to podobny programik jak nero do robienia menu i wypalania płyty .

p.s. jeśli masz pinnacle 11-cie plus lub ultime to masz możliwość robienia menu ruchomego w pinnacle a jest to już potężnie rozbudowana zakładka . aby wszystko działało ok. w zakładce menu musisz zainstalować patche 11,1,2 i chyba wczoraj jego ściągałeś nawet ???? .( sugeruję się loginem )
miłego dnia

_________________
Obrazek


poniedziałek, 19 maja 2008, 06:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
Witam ponownie wcześniej nie miałem zainstalowanego oprogramowania Pinnacle Studio Ultimate 11 i niestety dalej miałem problemy z tą aktywacją patentu Nero więc chyba to nie to.Nie wiem co może być tego przyczyną.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


poniedziałek, 19 maja 2008, 18:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
Taki problem ukazuje mi się na ekranie monitora http://img83.imageshack.us/img83/8268/a ... jfira0.png , http://img84.imageshack.us/img84/941/ak ... owikr7.png

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


Ostatnio edytowano wtorek, 26 sierpnia 2008, 01:55 przez SHINGO, łącznie edytowano 3 razy

wtorek, 20 maja 2008, 00:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4562
Lokalizacja: Tczew
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
Jeden z linków nie działa, miał jeszcze coś zawierać to sobie popraw przez funkcję "edytuj". Niestety nie używam Nero, ale jednym z prawdopodobnych rozwiązań jest to że nie odinstalowałeś czegoś z poprzedniej wersji. Odinstaluj wszystko co wiąże się z Nero, ściągnij pełną 8 wersję i użyj klucza który kupiłeś. Jeżeli to nie pomoże, a nie używasz tego samego programu na innym komputerze, to mogło by też oznaczać że któryś z kolegów na świecie użył przypadkowo Twojego numeru klucza, bo nie lubi płacić za programy. Jeżeli tak jest to kontakt z producentem będzie konieczny, a Ty dołączysz do grona ludzi przekonanych że piractwo też tak do końca nie jest cool :wink: .
Pewnie mogą być też inne przyczyny, ale od czegoś trzeba zacząć.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 20 maja 2008, 07:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
Witam ponownie codo pr.Pinnacle to postawiony mam świeży system i partycję C sformatowaną przed stawianiem świeżego systemu na najwolniejszych obrotach czyli nie powinno być pozostałości po Pinnacle jednakże nadal są te problemy codo tworzenia ruchomego menu.Darowałem sobie tamtą wersję Nero gdzie klucz do pełnej wersji kupowałem poprzez neta i zakupiłem wersję pudełkową NERO 8 już BOX pytałem specjalnie sprzedawcę czy jest to taka właśnie wersja zapewniał że tak.Po instalacji przy włączonym necie prosił o aktualizację i rejestrację na stronie Nero zrobiłem to i przez jakiś czas mogłem robić to co chciałem czyli móc wykonywać to ruchome menu po kilku aktywacjach chyba z 10 razy może znów ukazało się info na ekranie monitora że przekroczono limit aktywacji patentów innej firmy a podobno właśnie te aktywacje są potrzebne aby móc tworzyć takie ruchome menu w oprogramowaniu Nero 8 pod programiku Nero Vision 5 , aby utworzyć ruchome menu takie funkcje były potrzebne http://img139.imageshack.us/img139/2334 ... sioov0.png , http://img229.imageshack.us/img229/5649 ... erohf9.png klikałem na podgląd animacji menu tworzył to przez jakieś 30 sekund i potem był podgląd czy jest ok.Po nagraniu na płytę dvd takiego projektu w każdym okienku był pokazywany fragment filmu wraz z podkładem muzyczny noi ustalany czasowo prze zemnie.Teraz nie mogę stworzyć takiego menu gdyż pod pilotem niema tej funkcji tworzenia animacji nie wiem dlaczego.Gdy stworzę film z menu to teraz po włożeniu płyty w stacjonarny odtwarzacz dvd i próbie odtworzenia menu nie działa w ogóle , film owszem bez zarzutu.Już tłumaczę co mam na myśli po prostu strony menu jest ich np.4 same się obracają i nic nie działa w menu nie mogę poradzić sobie z tym problemem.Może mi ktoś pomóc będę ogromnie wdzięczny.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 26 sierpnia 2008, 01:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
BLADE napisał(a):
...po kilku aktywacjach chyba z 10 razy...

z tego co ja wiem każda aktywacja to jednorazowy zabieg 8O :?:

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


wtorek, 26 sierpnia 2008, 07:10
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: przekroczony limit aktywacji pr.nero
Witam tak zgadza się jednorazowy tylko potem po przekroczeniu właśnie limitu możności aktywowania tych patentów pojawiają się właśnie te problemy.Gdy chciałem wykonać takie ruchome menu wówczas ukazywała mi się informacja o aktywacji patentów w prawym dolnym rogu ekranu zielone kółko z białą literą w środku V jest to pokazane w pierwszym linku właśnie.Klikałem na to aktywacja bezproblemowo przeszła i po chwili już dalej mogłem na projektem pracować.Jednakże jak już wspominałem do pewnego czasu mogłem sam te aktywacje wykonywać potem ukazała się informacja że przekroczono limit aktywacji i aby aktywować te patenty muszę to przeprowadzić ręcznie taką aktywację czyli zadzwonić lub wysłać maila do najbliższej siedziby NERO która to znajduje się w Niemczech a można tylko napisać do nich w języku angielskim , niemieckim i chyba hiszpańskim jak dobrze pamiętam.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


wtorek, 26 sierpnia 2008, 07:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL