Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 10:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem zAdobe Premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2008, 11:55
Posty: 3
Post Problem zAdobe Premiere
Witam wszystkich. Od paru dni bawię się trial' ową wersją A. Premiere 7.0. Niestety mam problem, którego w żaden sposób nie mogę przeskoczyć. Po zaimportowaniu .avi, wrzuceniu go w ścieżkę video sekwencera i późniejszym odtworzeniu na ekranie wynikowym nie ma obrazu. Jest sam dźwięk. Plik bez problemu odtwarza sie na pierwszym monitorze (tym do podglądu używanych w projekcie plików). Gdzieś wyczytałem, że trzeba projekt wyrenderować, więc robię to (wciskam enter) i też nic. Czy brakuje mi jakichś kodeków? Pomóżcie. Z góry dziękuję.


poniedziałek, 9 czerwca 2008, 12:48
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Problem zAdobe Premiere
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, gdyż nie bardzo wiem co kryje się pod pojęciem ekran wynikowy, ale zakładam, że to zewnętrzny nie wiem telewizor, wyświetlacz w kamerze itp więc:
aby sygnał AV pojawił się na wyjściu portu FireWire komputera, projekt musi być ustawiony jako Microsoft DV AVI w przypadku standardowego kontrolera, lub portu FW zawartego na płycie głównej, lub jako odpowiedni format charakterystyczny dla zainstalowanej karty video (w przypadku jej posiadania).
Zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku potrzebne do prawidłowej pracy kodeki instalowane są automatycznie podczas instalacji tych urządzeń.
Mam nadzieję, że o to chodzi, mało danych napisałeś co to za avi, z jakiego źródła, dlaczego musisz je renderować, jeśli pochodzą np. z kamery, który ekran nazywasz wynikowym itp?
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


poniedziałek, 9 czerwca 2008, 21:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2008, 11:55
Posty: 3
Post Re: Problem zAdobe Premiere
Cześć. Dzięki za odpowiedź, ale chodzi mi o coś innego. Na ekranie Premiere mam 2 monitory (ekrany, okna...). W pierwszym (lewym) można podejrzeć pliki używane w projekcie. Drugi (prawy) służy do podglądu montowanego filmu. Tak się mi przynajmniej wydaje. Po zaimportowaniu z twardego dysku .avi (film nagrywany kamerą podczas koncertu) i przeniesieniu go do pierwszego monitora (ekranu, okna...) bez problemu się odtwarza. Jest dźwięk i obraz. Po wrzuceniu go w ścieżkę video1 w sekwencerze (nie wiem czy to się tak nazywa, ale zajmuje się dźwiękiem i sekwencer mi to przypomina) włączam play pod drugim (prawym) monitorem i film rusza, tylko że dźwięk jest, a obraz jest ciemny. Może ten problem wyda się wam banalny, ale naprawdę nigdy nie miałem do czynienia z montażem video. Próbowałem zmontować ten film w Windowsowym Movie Makerze ale wynikowa rozdzielczość mnie zupełnie nie zadowala.


wtorek, 10 czerwca 2008, 09:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2008, 11:55
Posty: 3
Post Re: Problem zAdobe Premiere
Dzięki wielkie za pomoc.


piątek, 13 czerwca 2008, 13:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL