Teraz jest wtorek, 20 listopada 2018, 19:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z Pinnacle Studio 10 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problem z Pinnacle Studio 10
Witam
Od razu zaznaczę, że jestem filmowcem amatorem i zwracam się do Was profesjonalistów o pomoc. Otóż: mam od jakiegoś już czasu Pinnacle Studio 10 i wszystko było pięknie i cacy do momentu kiedy nie zmieniłem komputera na lepszy. I pojawiły się przyslowiowe schody. W momencie montowania filmu jest wszystko ok ale po jegu utworzeniu i nagraniu na płytkę przejścia robią takie się jakby był zamontowany zielony filtr na obiektywie.
Czym to jest spowodowane??
Odrazu podam z "czego" jest złożony komputer bo może w tym jest jakiś problem:
Procesor Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz (S775) BOX
Płyta główna Gigabyte GA-X48-DS4
Pamięć RAM GeIL Dual Black Dragon 2x2GB DDR2 800MHz CL4
Obudowa Chieftec BH-02B-B-B - 400W
Dysk twardy Samsung 500GB HD502IJ 7200 SATAII 16MB CASCH ASAP
Karta graficzna GeForce 8600GT Asus 256MB HDTV&DVI (PCI-E)
Napęd DVD DVD-REC LG GH20LS15 SATA OEM CZARNY
System operacyjny Windows XP

Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek


środa, 25 czerwca 2008, 08:32
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4562
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z Pinnacle Studio 10
Problemem jest prawdopodobnie karta graficzna Nvidii serii 8xxx. Te karty mino starań Pinnacle o zmianę w sterownikach, nie bardzo współdziałają ze Studio i z Liquidem. To znaczy tak było jakiś czas temu, sprawdź najnowsze sterowniki do tej karty.
PS Gdybyś jednak wymieniał kartę, to wyszedł nowy bardzo dobry Radeon 4850.
PS2 Ciekawostką jest fakt że firma matka Pinnacle - czyli AVID do swoich pozostałych programów poleca z kolei Nvidię.

_________________
最诚挚的问候


środa, 25 czerwca 2008, 08:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Pinnacle Studio 10
A jaka karta byłaby lepsza? Jaka jest preferowana?
Mam możliwość wymiany podzespołów.


środa, 25 czerwca 2008, 08:52
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4562
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z Pinnacle Studio 10
Pisaliśmy razem, Ty pytanie, ja PS :wink: , ale potwierdzam - bardzo mocna a tania najnowsza 4850 i wszystkie inne Radeony. Z różnymi wersjami Pinnacle chodziły mi radeony: 9000, 9500Pro, 1600Pro, 1950Pro, a mimo że już nie używam Studia próbowałem z ciekawości z kartą 3870 i też dobrze. Pozostałe seria Nvidii oprócz 8xxx też nie powinny sprawiać kłopotów, ale ten 4850 to na prawdę karta godna polecenia.
PS Jeżeli Ci się zmieści to najlepiej z lepszym niż referencyjne chłodzeniem. Teraz jest już dwuslotowy ASUS z takim okrągłym, wystającym wiatraczkiem pod kartą, a pojawią się zapewne różne rozwiązania.

_________________
最诚挚的问候


środa, 25 czerwca 2008, 08:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Pinnacle Studio 10
Troszeczkę poszperałem po necie i znalazłem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej. Sterowniki są z 23.06.2008r., wersja 175.19. Myślę, że może teraz zniknie mi zielony filtr z przejść :roll:
Jutro się odezwę czy po zainstalowaniu sterowników problem nadal istnieje czy minął.
Dzięki wielkie na podpowiedź i nakierowanie.
Życzę miłego dnia i pozdrawiam. :D


środa, 25 czerwca 2008, 09:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem z Pinnacle Studio 10
Witam
Ze smutkiem stwierdzam że GeForce EN8600GT z najnowszym sterownikiem nie działa poprawnie z Pinnacle Studio 10.
Dzisiaj wymieniam kartę na 7600.

Pozdro


czwartek, 26 czerwca 2008, 07:16
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL