Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 06:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Konflikt instalacji programów Adobe CS3 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Konflikt instalacji programów Adobe CS3
Zrobiło się już głośno na niejednym forum na temat tego, że programy Adobe z serii CS3 nie pozwolą zainstalować się na jednym systemie jeśli będą w różnych wersjach językowych - szok!
Sprawdziłem to i faktycznie mam Photoshopa CS3 PL nie można zainstalować Premiere CS3 Eng i pewnie vice versa.
Ciekawe jaki plik, lub też wpis w rejestrze, czy nie wiem co, blokuje możliwość instalacji tychże programów obok siebie. Może jest już jakiś patch?
Może ma ktoś już na to rozwiązanie?
Nie będę się przesiadał na angielskiego Photoshopa tylko po to, by mieć w systemie Premiere CS3, przecież to chore.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 3 września 2008, 22:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
Nie mam tego problemu, stawialem kilka kompow, Photoshop CS 2 PL + Premiere CS 3 Eng i bez klopotu razem smigaja, nie korzystalem z nowszej wersji Photoshopa, moze on sadzi taki burak, zmiana kolejnosci instalacji cos daje ?


środa, 3 września 2008, 23:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
Przeczytaj dokładnie co napisałem, to dotyczny tylko grupy CS3.
Zainstaluj teraz Photoshop CS3 PL - powodzenia
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


środa, 3 września 2008, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
nie posiadam, dlatego napisalem ze ten konflikt nie wystepuje w mojej konfiguracji i zapytalem czy kolejnosc instalacji niczego nie zmienia


czwartek, 4 września 2008, 00:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
Montażysta Darek A. napisał(a):
Zrobiło się już głośno na niejednym forum na temat tego, że programy Adobe z serii CS3 nie pozwolą zainstalować się na jednym systemie jeśli będą w różnych wersjach językowych - szok!
Sprawdziłem to i faktycznie mam Photoshopa CS3 PL nie można zainstalować Premiere CS3 Eng i pewnie vice versa.
Ciekawe jaki plik, lub też wpis w rejestrze, czy nie wiem co, blokuje możliwość instalacji tychże programów obok siebie. Może jest już jakiś patch?
Może ma ktoś już na to rozwiązanie?
Nie będę się przesiadał na angielskiego Photoshopa tylko po to, by mieć w systemie Premiere CS3, przecież to chore.
Pozdrawiam gorąco

A to ciekawa sprawa tymbardziej że nie ma polskiej wersji premiere :!:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 4 września 2008, 15:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
Mam CS3 na windzie pro x64, (miałem też na x32). Mam zainstalowany cały pakiet CS3...co do fotoshopa to mam go po polsku i nie ma konfliktu między programami, tzn.
1. zainstalowałem najpierw wersję angielska
2. skopiowałem do wersji angielskieli foldery z wersji polskiej ( MATLAB, Plug-Ins, Podręcznik skryptów, Pomoc, Przykłady, Required, Ustawienia)
3. wszystko działa bez zajaknięcia....mogę nawet aktualizować przez internet.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 4 września 2008, 17:38
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
Widocznie w ten sposób pliki systemowe pozostały oryginalne angielskie i weszło.
Jednak co zrobić jeśli ma się Photoshopa CS3 PL i chcemy dodać Premiere CS3?
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 4 września 2008, 19:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
jedynie tak jak mówię, inaczej nie udało sie mi zrobić....też kiedyś miałem fotoshopa PL i chciałem zainstalować premiera CS3 EN...niestety lipa....jedynie tak jak pisałem powyżej. Pozdrawiam gorąco

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


czwartek, 4 września 2008, 19:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 13 kwietnia 2005, 19:48
Posty: 764
Lokalizacja: Polska
Post Re: Konflikt instalacji Adobe CS3
potwierdzam. Po instalacji całego pakietu Master Collection chciałem doinstalować PhotoshopCS3PL ..... bezskutecznie

_________________
OSX 10.12 - FCPX -HMC151 do sprzedania - C100 - GH2 - TascamDR07


wtorek, 9 września 2008, 19:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 27 sierpnia 2002, 23:57
Posty: 181
Post Re: Konflikt instalacji programów Adobe CS3
Witam, jest na to rada, tez miałem ten problem ale znalazlem rozwiązanie.
Poszukajcie w sieci programu PayloadPatcherCS3, po instalik szopa pl, uruchamiacie ten programik i instalujecie cs 3, u mnie zadziałało.
Pzdr


poniedziałek, 22 września 2008, 20:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL