Teraz jest poniedziałek, 19 listopada 2018, 22:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Premiere 1.5 czy Edius 5 ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Witam serdecznie,
Borykam się z tematem w co zainwestować, do tej pory pracowałem na oprogramowaniu Adobe Premiere od wersji 4.2, 5.1 , 6.0 , 6.5 miałem też wersje 1,5 trial nigdy nie pracowałem na Ediusie i parę osób przekonuje mnie do zainwestowania w Ediusa 5.
Pod AP pomagałem sobie ProCoderem do konwersji MPEG2 ponoć Edius5 ma bardzo dobre kodeki do MPEG i nie trzeba stosowac zadnych dodatkowych programów.
Zakupów oczywiście dokonam u Pana Bogdana S...

Proszę o dobrą dorade.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Wypróbuj triala! To najlepszy sposób zdobycia info i porównania z premierem. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
A na czym Ty pracujesz?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 10:15
Posty: 51
Lokalizacja: podlaskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Ja też pracowałem na Adobe i wybrałem ediusa .I jestem bardzo zadowolony ,mimo 2 tygodniowej meki na początku"przyzwyczajenia adobowca" teraz edek 3,60


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Ja pracuję na Adobe Premiere 1.5 i szczerze powiem że zawsze będe go bronił mimo wad, dlatego gdyż w połączeniu z After Effects i photoshop nie ma sobie równych. Granicą są tylko wyobraźnia i umiejętności. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Nie mam nic przeciw AP 1.5 jest dla mnie super, ale czasem warto zmienić przyzwyczajenia tym bardziej że Edek super daje rade na 4 rdzeniach (ponoć), oczekuje tylko konkretnej dorady czy warto i jakie są za i przeciw. Ja mam Q6600, 4Gram, na płycie ASUSA z chipsetem P35, XP HOME i AP raczej nie wykorzystuje tego potencjału obliczeniowego. Więc to jest plus dla Edka ale co dalej? Jakie jeszcze widzicie plusy?
JULO co ty sądzisz o EDKU? Zamienił byś się z powrotem?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Julo w "BS" jest upgrade do 5 w dobrej cenie, nie przesiadasz się z 3,6? co sądzisz o 5 w porównaniu do Twojego 3.6??

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
"Nie mam nic przeciw AP 1.5 jest dla mnie super, ale czasem warto zmienić przyzwyczajenia tym bardziej że Edek super daje rade na 4 rdzeniach (ponoć), oczekuje tylko konkretnej dorady czy warto i jakie są za i przeciw. Ja mam Q6600, 4Gram, na płycie ASUSA z chipsetem P35, XP HOME i AP raczej nie wykorzystuje tego potencjału obliczeniowego. Więc to jest plus dla Edka ale co dalej? Jakie jeszcze widzicie plusy? "

skad Ty masz takie dane, Edek nie supportuje 64bitow, nie korzysta w pelni z 4 rdzeni i to wcale nie ponoc, wystarczy go uruchomic i sprawdzic
Premiere od wersji 1.5 doskonale radzi sobie z dowolna iloscia rdzeni w systemie, w zaleznosci od stopnia skomplikowania projektu, na 4 rdzeniach liczy juz przy nalozonym rownoczesnie, spowolnieniu, perspektywie i dodatkowym cieniu, CS3 i CS4 full power na 8 rdzeniach przy dwoch procesorach


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 19:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Dane co do 4 rdzeni mam od przedstawiciela edka na rynku twierdzi on że jest szybszy i stabilniejszy od AP, nie instaluje triala edka bo mam dużo roboty i nie moge sobie teraz pozwolić na doświadczenia, zakupy musze zrobić w tym roku jeszcze ze względu na odliczenia VAT, dlatego licze na pomoc kogoś kto już "przerabiał" ten problem.
Edius5 czy może AP CS3 "Degenerado" co sądzisz?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 20:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
ja korzystam z 64 bitow wiec kupilem za 1400 brutto Premiera CS3 z Encorem CS3 i Onlocation, obydwa w zestawie z karta Intensity Pro, teraz kosztuje chyba kolo 1900

nie sluchaj co Ci mowia przedstawiciele itp. sprawdzaj sam, to wtedy bedziesz wiedzial co i jak pracuje i czy Ci pasuje do roboty


poniedziałek, 15 grudnia 2008, 22:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
Kupiłem Ediusa 5 a co dalej, zobaczymy.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


piątek, 19 grudnia 2008, 03:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1643
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Premiere 1.5 czy Edius 5 ?
kristoforo napisał(a):
Dane co do 4 rdzeni mam od przedstawiciela edka na rynku twierdzi on że jest szybszy i stabilniejszy od AP, nie instaluje triala edka bo mam dużo roboty i nie moge sobie teraz pozwolić na doświadczenia

Życzę powodzenia, Edek pewnie ma wiele plusów np. stabilność, ale dziwię się jak można kupować soft nie mając czasu na jego przetestowanie. Zresztą było sporo napisane na tym forum odnośnie zalet i wad ediusa, z tych ostatnich pamiętam np. fatalne skalowanie zdjęć - trzeba dokupić plugin imaginate, ale skoro zakup już dokonany, to faktycznie lepiej szukać plusów niż minusów.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 19 grudnia 2008, 10:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL