Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 01:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 grudnia 2007, 13:56
Posty: 8
Post W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Witam.
Używam do montażu Adobe Premiere i wydaje mi się to dość trudne do wykonania w tym programie:
http://www.milanos.pl/video.php?cat=2&id=6898 - chodzi tylko napisy początkowe.

czy jest to wykonalne a AP, jeżeli tak to proszę o krótkie wskazówki, jeżeli nie to proszę polecić inny program.
pozdarwiam


niedziela, 4 stycznia 2009, 22:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Witam,

Adobe After Effects ma mnustwo gotowych szablonów dla napisów

Pozdrawiam


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 12:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
1. pytanie dotyczylo Premiera nie Aftera
2. o ktory film bo tam sa dwa i ktory napis chodzi , bo tez jest kika roznych efektow, napisz mniej wiecej wlasnymi slowami


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 13:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Degenerado napisał(a):
. pytanie dotyczylo Premiera nie Aftera


piapia napisał(a):
czy jest to wykonalne a AP, jeżeli tak to proszę o krótkie wskazówki, jeżeli nie to proszę polecić inny program.


Pierwszy napis nie jest możliwy w AP więc poleciłem inny program

Z kolejnymi napisami można się pobawić w AP tworząc każdy z nich na osobnej warstwie i animując go za pomocą klatek kluczowych na wzór tych z filmu.

Pozdrawiam


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
"Pierwszy napis nie jest możliwy w AP więc poleciłem inny program"

nie chec byc nieuprzejmy ale to moze poducz sie troche premiera i zacznij myslec zamiast uzywac gotowe template-y czy efekty
oczywiscie uzyskanie tego efektu wymaga wiekszego nakladu pracy i pomyslunku, niemniej jednak nie wymaga dodatkowej gotowki na after fxa


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 15:35
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2008, 21:50
Posty: 123
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Degenerado napisał(a):
nie chec byc nieuprzejmy ale to moze poducz sie troche premiera i zacznij myslec zamiast uzywac gotowe template-y czy efekty
oczywiscie uzyskanie tego efektu wymaga wiekszego nakladu pracy i pomyslunku, niemniej jednak nie wymaga dodatkowej gotowki na after fxa


ok, z pokorą ucznia podłączę się do wysłuchania nauki jak zrobić taki napis w AP. Może faktycznie określenie "niemożliwe" było zbyt zdecydowane.


poniedziałek, 5 stycznia 2009, 16:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
1.dwa layery z tym samym napisem, na tym w tle, blur pionowy, na przednim blur normalny - po klatkach kluczowych zmienione opacity, size
layer na wierzchu pojawia sie od lewej do prawej, ten mniejszy napis robi ping pong to trzeba na niego takie zakladki zalozyc

zeby bylo bardziej zblizone do oryginalu to zamiast robic napis w premierze, mozna zrobic w photoshopie i dolozyc gradient ale to drugi program

2.napis na srodku, cien sie tylko po kk przesuwa a pozostale po prostu zmieniony size i na napis pozakladany fade na poczatek i koniec

5 minut roboty - 90% podobienstwa, moze troche wiecej


wtorek, 6 stycznia 2009, 10:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Podobny efekt, ale z dwoma napisami (myślę, że ilość da się zwiekszyć) osiagnąłem bez problemu w Heroglyph'ie ProDad - jest tez ta wtyczka do AP

wersja demo:

http://www.prodad.de/gb/heroglyph_std_details.html


pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


wtorek, 6 stycznia 2009, 14:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
fajnie byloby zrobic jakis temat, gdzie by sie pokazywalo jakis przykladowy efekt a potem sposob jak go uzyskac na poszczegolnbych programach w wersji podstawowej bez dodatkowych wtyczek


wtorek, 6 stycznia 2009, 14:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 grudnia 2007, 13:56
Posty: 8
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
Witam.
Dzisiaj udało mi się naskrobać coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=hw1cRbfEnDE - "oglądaj w wysokiej rozdzielczości".
wszelkie uwagi/słowa krytyki mile widziane.


Będzie to wstęp do naszych filmików:
http://www.youtube.com/user/loczki2
pozdrawiam


środa, 7 stycznia 2009, 00:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 15:14
Posty: 5
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
obracanie napisów i Glow??

mnie tylko razi to że logo i "presents" są bardzo wyraźne a z kolei napis 'BearTeam' trochę mniej ostry... albo wyostrz 'BearTeam' albo zmień ostrość loga i 'presents' tak żeby wyglądały podobnie...

poza tym to czy 'presents' nie jest za bardzo spłaszczone? (zbyt mocno zmniejszone w pionie)


środa, 7 stycznia 2009, 11:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 grudnia 2007, 13:56
Posty: 8
Post Re: W jakim programie zrobić wstawkę jak w załączony filmie
melkor napisał(a):
obracanie napisów i Glow??

mnie tylko razi to że logo i "presents" są bardzo wyraźne a z kolei napis 'BearTeam' trochę mniej ostry... albo wyostrz 'BearTeam' albo zmień ostrość loga i 'presents' tak żeby wyglądały podobnie...

poza tym to czy 'presents' nie jest za bardzo spłaszczone? (zbyt mocno zmniejszone w pionie)


dzieki za uwagi

tak to poprawiłem
http://www.youtube.com/watch?v=d-B7l4vGt4Q - ogladaj w wysokiej rozdzielczosci

pozdrawiam


środa, 7 stycznia 2009, 22:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL