Teraz jest środa, 18 lipca 2018, 06:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 cs4 master collection 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 maja 2009, 08:05
Posty: 7
Post cs4 master collection
kupiłem nowy komp:

quad 2.66, gigabyte pe45-dss, 4 gb ram, gforce 9800, windows xp 32 bit

podczas instalowania pakietu juz na samym początku podczas sprawdzania profilu sprzetu wystepuje błąd instalacji

wczesniej instalowalem ten pakiet na innych komputerach bez zadnego problemu

gdzie może tkwić przyczyna generowania błędu


środa, 27 maja 2009, 08:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lipca 2007, 11:51
Posty: 323
Lokalizacja: Lubin
Post Re: cs4 master collection
Moze jakis konflikt masz... sprobuj zainstalowac jakis inny system.

_________________
"When once you have tasted flight, you will forever walk the Earth with your eyes turned skyward"
- Leonardo da Vinci

http://www.filmujemy.com/ <- Wideofilmowanie Lubin, Wrocław i okolice


środa, 27 maja 2009, 09:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4504
Lokalizacja: Tczew
Post Re: cs4 master collection
Zainstaluj SP2 a jeszcze lepiej SP3.
...a potem sprawdzamy:
- mocowania wszystkich wtyczek, moleksów...
- pamięci (memtest itp...)
- temperatury / prawidłowość mocowania chłodzenia procesora...
- dysk twardy na badsektory (HDTune...)

Sterowniki zainstalowane w odpowiedniej kolejności?
Czy CS4 wymaga dodatków systemowych w rodzaju Netframework itp? Pytam bo nie używam, a nie chce mi się sprawdzać. :D
Czy instalacja systemy przebiegła prawidłowo?

No i rzecz do której zazwyczaj się i tak dochodzi na koniec: kup porządny zasilacz. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 27 maja 2009, 09:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 maja 2009, 08:05
Posty: 7
Post Re: cs4 master collection
zainstalowanie sp 3 w niczym nie pomoglo

wszystkie inne programy chodzą prawidlowo zainstalowalem na probe premiera cs3 i smiga jak szpirytus

zasilacz 500 wat wiec raczej nie musze w niegojuz inwestowac


środa, 27 maja 2009, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 31 sierpnia 2006, 01:30
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Post Re: cs4 master collection
naturalbeat napisał(a):
zasilacz 500 wat wiec raczej nie musze w niegojuz inwestowac

Oczywiście, 500-tka starczy...ale...podaj jeszcze producenta :)

_________________
...zanim coś napiszesz...poczuj się dyplomatą...
2xProcesor, 1xPłyta główna, 4xPamięc ram, 1xCDROM, 1xFDD, 6xDysk twardy, 1xKarta graficzna, 1xZasilacz


czwartek, 28 maja 2009, 15:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 maja 2009, 08:05
Posty: 7
Post Re: cs4 master collection
no nie wiem jest tylko napisane ze wyprodukowano dla biedronki

a tak na powaznie problem rozwiązalem, byl uszkodzony plik w instalce

wątek do zamkniecia


czwartek, 28 maja 2009, 15:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: cs4 master collection
Dodam, że powszechnie spotykany taki właśnie błąd nie polega na uszkodzonych plikach krążka instalacyjnego Windows, lecz na wybraniu przed instalacją formatowania dysku w trybie szybki, wybierając tryb pełny instalacja przebiega bezproblemowo.
Dyskusję na ten temat wyczytałem z jakiegoś forum kiedyś, gdzie ludzie zastanawiali się dlaczego tak się dzieje, a taka właśnie porada rozwiązała problem pytających o to.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 28 maja 2009, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: cs4 master collection
to chyba nie koniecznie, nigdy nie uzylem pelnego formatowania przy instalacji i zadne problemy z tego powodu sie nie pojawily


czwartek, 28 maja 2009, 21:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 maja 2009, 08:05
Posty: 7
Post Re: cs4 master collection
jenal w moim przypadku to wlasnie uszkodzenie nosnika z cs4 byla przyczyną niepowodzenia


czwartek, 28 maja 2009, 22:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: cs4 master collection
Degenerado napisał(a):
to chyba nie koniecznie, nigdy nie uzylem pelnego formatowania przy instalacji i zadne problemy z tego powodu sie nie pojawily

Pełne formatowanie sprawdza się doskonale gdy mieliśmy wcześniej zainstalowane kilka systemów operacyjnych na jednym dysku i naknociliśmy coś z bootloaderemi. Wszystkie bootsektory zostają wtedy całkowicie usunięte. Przy szybkim formatowaniu istnieje wysokie prawdopodobieństwo że niektóre z nich wciąż pozostaną i mogą w późniejszym czasie zaszkodzić Twojemu systemowi.
Pozdrawiam


piątek, 29 maja 2009, 10:11
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4504
Lokalizacja: Tczew
Post Re: cs4 master collection
Degenerado nie każdy ma takie szczęście, a Ty graj w totka. :wink:

_________________
最诚挚的问候


piątek, 29 maja 2009, 10:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL