Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 01:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime" 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 10 czerwca 2009, 15:12
Posty: 1
Post AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
witam, am taki problem - po zaladowaniu filmu do after effects'a cs 4 film zamiast chodzic na 25 klatek/sek. chodzi duzo-duzo wolniej i wyswietla sie czerwony napis NOT A REALTIME !

co to znaczy?

czy chodzi tu o to ze mam za wolny sprzet?

INTEL PENTIUM DUAL CPU
E 2200 @ 2.20 GHZ
3GB RAM
Windows XP SP2


środa, 10 czerwca 2009, 15:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
Dla Aftera żaden komputer nie będzie dostatecznie dobry. To bardzo wymagający soft. :wink:
Jesl Ci się zacina to wcisnij RAM Preview. Po chwili będziesz miał płynny podgląd.

Pozdr.

_________________
Intel Core2 QUAD Q9550, Gigabyte GA-EP45T-DS3R, Ram 8GB Corsair DDR3 1333MHz, Nvidia GForce 9800 GT, Windows 7 Pro 64bit, APP CS6.
_______________________
http://www.mmstudio.net.pl
http://www.facebook.com/produkcjafilmowa


czwartek, 11 czerwca 2009, 11:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
Tak dla porównania: quad Intel I7 kręcony na 3,2 GHz, 12GB ramu i jest jakies 4 klatki na sek ;)

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


sobota, 13 czerwca 2009, 00:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
avision napisał(a):
Tak dla porównania: quad Intel I7 kręcony na 3,2 GHz, 12GB ramu i jest jakies 4 klatki na sek ;)

to co trzeba mieć, aby szło RT?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 17 września 2009, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
Apple Motion :P chociaz tez lubi sie zakrztusić

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


czwartek, 17 września 2009, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
Croolick napisał(a):
Apple Motion :P chociaz tez lubi sie zakrztusić


Mówmy poważnie :) gdzie mu do AE.

Swoją drogą nie rozumiem co w tym tkwi, że AE nie "potrafi" odtworzyć zwykłego klipu mov czy avi w RT. Rozumiem z efektami, ale golas? Jak to jest napisane.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


czwartek, 17 września 2009, 21:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: AFTER EFFECTS CS 4 "not a realtime"
najczesciej wina wybranej kompresji , lub jej braku oraz wolnych dyskow
polecam karte Intensity Pro, swietnie sie pracuje z Afterem, na Macu tez,
mozna pracowac w kompresji umozliwiajacej normalny podglad on the fly jak i w bezstratnej 10 bitowej, zajmuje duzo mniej miejsca niz pliki nieskompresowane, lepiej tez sie wyrabia


czwartek, 17 września 2009, 23:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL