Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 15:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Spowolnienie czasu przez chwilę 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 17 czerwca 2009, 23:44
Posty: 2
Post Spowolnienie czasu przez chwilę
Witam!

Poszukuje programu, którym będzie się dało zrobić następującą rzecz:
Mam film o długości przypuśćmy 1 min. i dla przykładu:
Biegnie żołnierz od helikoptera, ale zanim dobiegnie śmigłowiec wybucha, a żołnierz odlatuje w powietrze i twardo ląduje na ziemi, teraz moje główne pytanie:
Jakim programem zrobić, aby podczas lotu tego żołnierzy był zwolniony czas?
Wiem, że da się nawet Windows Movie Maker, ale mi chodzi o to, aby móc ten plik zapisać do formatu obojętnego bez utraty jakości.


Pozdrawiam!


środa, 17 czerwca 2009, 23:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Spowolnienie czasu przez chwilę
Programy: Pinnacle, Vegas, Adobe z tym, że efekt będzie taki sobie - w końcu standardowa szybkość (100 %) to 25 klatek im wolniej to tak jakby mniej tych klatek. Zresztą poczytaj to:
viewtopic.php?f=8&t=27607

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 18 czerwca 2009, 00:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 24 listopada 2009, 20:05
Posty: 2
Post Re: Spowolnienie czasu przez chwilę
Witam
Tak się podłącze pod temacik .

Chciałem się zapytać o jakość w spowolnieniu w filmach HD .
Są opisywane że różne programy które dogenerowują klatki .
I czy ich jakość w full hd byłaby dobra.?
A jeśli nie to jak ma się do tego kamera kręcąca z szybkością 60 klatek ?
Czy taka kamera da materiał do wymaganego spowolnienia dobrej jakości ?


środa, 1 grudnia 2010, 16:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Spowolnienie czasu przez chwilę
Jasne, ma więcej klatek.
Jakość materiału zależy od ilości klatek w oryginale, %długości spowolnienia.
Jeśli jedną klatkę rozciągniesz na 30s to żaden program nie wygeneruje na tyle poprawnych klatek by materiał optycznie był akceptowalny.
Do takich ujęć stosuje się "szybkich kamer".

_________________
Obrazek


środa, 1 grudnia 2010, 17:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL