Teraz jest piątek, 20 lipca 2018, 20:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Windows 7 RC 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 213
Post Windows 7 RC
Witam
Czy któryś z kolegów instalował nowego Windowsa. W wolnej chwili będę chciał zainstalować w wersji 64-bitowej. Ciekawy jestem czy widzi cały RAM tzn. więcej niż 3GB i jak pracują programy montażowe typu Premiere lub inne.


sobota, 4 lipca 2009, 16:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 22 lipca 2007, 11:51
Posty: 323
Lokalizacja: Lubin
Post Re: Windows 7 RC
Jezeli system jest 64 bitowy to nawet nie masz sie co pytac ile ramu obsluzy. Ale skoro juz to zrobiles to odpowiadam: duuuuuzo, bo o ile dobrze pamietam to 128GB

Programy przez Ciebie wymienione dzialaja na tym systemie ;)

_________________
"When once you have tasted flight, you will forever walk the Earth with your eyes turned skyward"
- Leonardo da Vinci

http://www.filmujemy.com/ <- Wideofilmowanie Lubin, Wrocław i okolice


sobota, 4 lipca 2009, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Windows 7 RC
Tak. Ja mam Windows 7 RC i polecam wszystkim, tym bardziej że można go ściągnąć za free i bawić się nim do przyszłego roku...Co do ramu widzi wszystko co mam czyli 8GB. System o wiele stabilniejszy niż XP 32 i 64Bit-owy. Śmiga lepiej niż XP i Vista!!! Jak na razie nie wiesza się nic a nic.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 6 lipca 2009, 15:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 RC
mam xp 64 i nic sie nie wiesza :) to jak to jest jeszcze stabilniej ?
co to znaczy ze smiga lepiej niz xp i vista ? bo cinebench pokazuje ze jest sporo wolniejszy od xp 64bity na tych samych bebechach a z vista to w zaleznosci od sterow od grafiki, liczenie w miare podobne (w granicy bledu)

jak dla mnie nie ma sie czym podniecac, windows jak windows


poniedziałek, 6 lipca 2009, 17:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Windows 7 RC
Problem u mnie był taki ze pracując na XP 64 system często wstrzymywał się (zamrażał) na 5-15sek bez powodu...możliwe ze ja miałem lipnego XP64, po zainstalowaniu W7 znacznie lepiej się mi pracuje na tych moich bebechach. Poza tym w adobe premiere montaż z 2 kamer był nie do zniesienia a przy W7 to i w HD nie mam problemów, śmiga aż miło!!

Ps. to moje odczucia przy tym systemie

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 6 lipca 2009, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 213
Post Re: Windows 7 RC
Witam
Właśnie ja też mam problemy z montażem w HD w CS3. Obecnie mam XP 32bit z 8 GB RAMu (oczywiście widzi tylko 3GB) i czasem CS3 wiesza mi się przy eksporcie w HD podając komunikat że jest mało pamięci. Dlatego tak sobie kombinuję żeby zainstalować system 64 bitowy. Rozumiem TOKKSA, że pracujesz na CS3 lub CS4 i wszystko śmiga ok. Ciekawe czy po roku darmowego użytkowania będzie można kupić licencję taniej niż OEM. A co z programami, które nie są pisane pod system 64 bitowy. Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Krzysiek


poniedziałek, 6 lipca 2009, 18:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post Re: Windows 7 RC
Pracuje w CS4, powiem tak...najlepiej dysk z XP wypnij a W7 zainstaluj sobie na innym dysku łącznie z programami Adobe czy innymi...po testuj a razie konieczności podepniesz stary XP i masz jak znalazł :) Ja tak zrobiłem i testuje już ponad miesiąc, w piątek formatowałem dysk gdzie miałem XP zostawiając only W7. Co do sterów to mam już wszystkie pod W7, jedynie Asus jeszcze nie ma pod W7, ale zainstalowałem z Visty i działa bezproblemowo. Co do innego oprogramowania, to wg wyżej wypisanych wytycznych możesz sobie sam po testować :)

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


poniedziałek, 6 lipca 2009, 19:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 października 2003, 15:13
Posty: 213
Post Re: Windows 7 RC
Dzięki
Zrobię jak mówisz. Mam czas na pobranie 7 do końca lipca.


poniedziałek, 6 lipca 2009, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Windows 7 RC
64 bity to i taki procesor trzeba mieć? A jak takowego nie mam to co? W7 działa tylko z 64?

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 12 sierpnia 2009, 19:01
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Windows 7 RC
Tak / to nie pójdzie / nie są też wersje 32bit.
Teraz słówko komentarza: Vista i siódemka są bardzo pamięciożerne. Same na własne potrzeby zużywają ponad 1,3 GB RAMu na dzień dobry, (XP 0,2 do 0,3 GB - zalezy na ile jest zoptymalizowany), dlatego nie ma najmniejszego sensu pakować się do poważniejszych zadań w ich wersje 32bit.

_________________
最诚挚的问候


środa, 12 sierpnia 2009, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 19 maja 2005, 09:07
Posty: 357
Post Re: Windows 7 RC
kotin napisał(a):
Tak / to nie pójdzie / nie są też wersje 32bit.
Teraz słówko komentarza: Vista i siódemka są bardzo pamięciożerne. Same na własne potrzeby zużywają ponad 1,3 GB RAMu na dzień dobry, (XP 0,2 do 0,3 GB - zalezy na ile jest zoptymalizowany), dlatego nie ma najmniejszego sensu pakować się do poważniejszych zadań w ich wersje 32bit.


Ja z kolei czytałem, że pakiet cs4 jest lepiej zoptymalizowany pod vista niż xp, i chyba mi się to sprawdza.

_________________
primo

http://www.serwisweb.pl


środa, 12 sierpnia 2009, 20:45
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Windows 7 RC
primo napisał(a):
Ja z kolei czytałem, że pakiet cs4 jest lepiej zoptymalizowany pod vista niż xp, i chyba mi się to sprawdza.

Może być. Nie mam niestety CS4, ale Edius Neo chodzi mi pod Vistą 64bit dobrze na starym Raptorze, z Q6600 i 4 GB RAMu*, czyli nie tak znowu wspaniałym sprzęcie. Porównując z pracą na XP to powiedział bym że oprócz dłuższych czasów otwierania się systemu i programów - tak samo.

*do tego jeszcze 2 dyski, radek 3870, zasilane Bequiet.

_________________
最诚挚的问候


środa, 12 sierpnia 2009, 21:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 RC
co masz na mysli piszac "starym Raptorze" ?


środa, 12 sierpnia 2009, 22:37
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4506
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Windows 7 RC
74 GB Sata 1. Oznaczenie mogę podać gdy będę w domu. Swojego czasu kupiłem okazyjnie. 10 tys. obrotów i trwały mechanizm rodem z dysków SCSI wydało mi się dobrą rekomendacją. Oczywiście z biegiem lat jego osiągi już nie imponują. Niektóre dyski 7200 o/min. mają już podobne transfery, (a do RAIDu 0 z nich w ogóle nie ma startu), ale jego krótkie czasy reakcji wydają się Viscie pasować. Nie mam takiego drugiego, bo na sam system i programy bym sobie z nich RAIDa strzelił. :wink: Jak bym się obudowie zmieścił. :mrgreen:
PS WDC WD740ADFD-00NLR1 (74GB) - według HD Tune.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 13 sierpnia 2009, 08:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Windows 7 RC
sciagnalem ostatnie releasy 32 i 64 bit i mowiac szczerze dla mnie padaka

win7 32 bity na p4 3ghz + radeon X800XL + 1GB ram
win7 64 bity na p4 dual core 2.8 + radeon X1800 + 2GB ram

komp 32-bitowy chodzi dwa razy lepiej, ten na dual core to wogole jakas padaka pomimo zainstalowania sterownikow odpowiednich
nie mowie o liczeniu, czy renderowaniu ale sama obsluga okien, media player, gry, jakas chora masakra

ewidentnie trzeba poczekac az ten system dopracuja bo poki co, masz bebechy ktore pasuja to dziala niezle, jak cos mu sie nie podoba to tragedia

a co do visty na tych dwoch konfigach - sytuacja zupelnie odwrotna, 32 do bani a 64 na dual core smiga

dziekuje ci microsoft...


sobota, 15 sierpnia 2009, 23:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL