Teraz jest czwartek, 19 lipca 2018, 23:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Sony Vegas Moviestudio 9 - problem z montażem HD !!! 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 09:19
Posty: 86
Post Sony Vegas Moviestudio 9 - problem z montażem HD !!!
Problem wygląda powaznie - bo nigdzie nie można znaleźć ani słowa o jego rozwiązaniu.
Od kilku miesięcy montowałem w Vegasie materiał w SD i wszystko było OK. Testowo pozgrywałem też kilka klipów w AVCHD, umieściłem je na timeline i przerabiałem do mp4 - bez problemu. Teraz mam poważniejszy film do montażu w HD i zaczynają się schody. Zrobiłem wstęp (kilka obrazków, napisów i filmu) ok. 6 min. i nie mogę go renderować - po kilku sekundach od rozpoczęcia wyskakuje komunikat

Załącznik:
bez tytułu2.jpg
bez tytułu2.jpg [ 21.68 | Przeglądane 94 razy ]


i soft się wywala. Próbowałem na 2 dyskach systemowych (win XP i Win 7) oraz na drugim kompie (Win XP), instalowałem wersję 9.0 a oraz 9.0b - trial. Zawsze i wszędzie jest to samo.

Po przeczytaniu 1000 porad z netu nie mam już koncepcji. Biblioteki C++ kilkukrotnie deinstalowane i instalowane, program tak samo. Stery wideo najnowsze. Zauważyłem że wiele osób zgłasza takie problemy (np. w grach) ale rozwiązań nie ma - a przynajmniej nikt ich nie podaje.

Nie wiem co mam robić , projekt częściowo gotowy a tu nie ma go jak wygenerować. Po prostu leżę i kwicze.

Proszę - POMOCY !!!

ps. pracuję na klipach z Panasa HMC 151 - czyli AVCHD


wtorek, 7 lipca 2009, 22:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 12 lipca 2005, 09:19
Posty: 86
Post Re: Sony Vegas Moviestudio 9 - problem z montażem HD !!!
no cóż ... widzę że brak pomysłów. To dodam kilka spraw "dla ułatwienia" - kuminikat jednak nie zawsze wygląda tak jak wyżej - czasem po prostu zwiesza się a czasemzatrzymuje się (choć wg menedżera windows aplikacja działa i jest OK). Co jeszcze zauważyłem - jeżeli na timeline umieszczę CZYSTE pliki z kamery bez jakiejkolwiek obróbki (filtry, przejścia itp.) to AVCHD generuje się bez bólu. Ale jeżeli tylko w czasie renderowania napotka na jakieś przejście - w tym momencie wisi.

I co - jakieś propozycje ? Na razie renderuję do AVI HD a następnie do AVCHD - w ten sposób działa. Ale potrzeba GIGAmiejsca na HDD i praca jest 2X dłuższa


niedziela, 12 lipca 2009, 01:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL